SR > Nyheter

Sunday, 25 October, 08:19

SR - 18 okt 20 kl. 13:29

Ville ta emot asylsökande – då utsattes hotellet för brandattentatPå grekiska ön Lesbos har motståndet mot flyktingar och migranter blivit allt starkare de senaste åren. Hotellägaren Stratos Kaniamos fick ett helt samhälle emot sig när han övervägde att ta emot asylsökande på sitt hotell. Och plötsligt en kväll i somras, stod hans hotell i lågor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lesbos, Stratos Kaniamos

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ville ta emot, asylsökande, , utsattes, hotelletför , brandattentat
YLE - 20 mar 17 kl. 10:19

Asylsökande hindrades att använda toaletten på Järnvägstorget - utsattes för gasattack

En man utsattes för en gasattack på Järnvägstorget i Helsingfors på söndag kväll. Helsingforspolisen bekräftar att offret var en asylsökande. Gärningsmannen sprejade någon slags gas i ansiktet på den asylsökande utanför de allmänna toaletterna på Järnvägstorget, efter att ett gräl utbrutit mellan två asylsökande och finländare som hindrat dem att använda toaletten.

YLE - 21 mar 17 kl. 15:34

Asylsökande som fick gas i ansiktet misstänks för försök till misshandel

Den man som under söndagskvällen utsattes för en gasattack på Järnvägstorget i Helsingfors misstänks nu för försök till misshandel. Det här uppger Helsingforspolisen. Det var på söndag kväll som det uppstod ett bråk på Järnvägstorget i Helsingfors där asylsökande och motdemonstranter demonstrerat i flera veckor.

YLE - 25 sep 15 kl. 04:21

Asylsökande attackerades i Lahtis - barn närvarande

Läget vid flyktingförläggningen i Hennala i Lahtis har lugnat sig efter nattens våldsamheter. En grupp asylsökande bemöttes med våldsamma protester vid ankomsten till förläggningen i natt. En buss med omkring 40 asylsökande anlände till den nyinrättade flyktingförläggningen strax före klockan ett i natt och möttes av en skara demonstranter som ropade slagord.

YLE - 25 aug 17 kl. 14:36

Desperata asylsökare i dokumentär på Yle Fem: "Någonting inom mig har dött"

Sedan hösten 2015 har jag som dokumentärfilmare följt med flyktingprocessen i Finland. I våras ville jag göra en dokumentär om de finländare som under dessa två år blivit vänner med asylsökande. Men då jag insåg hur kuslig processen såg ut kring asylbesluten förstod jag att jag måste ändra infallsvinkel.

YLE - 07 okt 15 kl. 12:05

Flyktingboende i Lammi utsattes för attentat - brand släcktes med filt

Någon försökte i natt bränna en bostad vid ett flyktingboende i Lammi. Någon försökte tända eld på bostaden utifrån. Ingen skadades.

SvD - 05 mar 16 kl. 08:13

Stenkastning mot boende – flera rutor krossade

Ett boende för asylsökande i Timrå utsattes under natten till lördagen för skadegörelse..

Nerikes Allehanda - 15 apr 16 kl. 05:15

Ska vi säga ajöss till rättsstaten?

Det finns nu en officiell utredning om händelserna i Köln på nyårsnatten, där ett stort antal kvinnor blev utsatta för sexuella och andra övergrepp. Enligt utredarna var det 1 218 personer som utsattes för någon form av brott. 529 av dem utsattes för sexualbrott.

Dagens PS - 23 feb 17 kl. 08:48

Åkesson i WSJ: ”Trump har rätt”

Medan många debattörer, krönikörer och ledarskribenter i svensk press är fullt upptagna med att tillrättalägga den mörka bilden av Sverige – som USA:s president Donald Trump målat upp i ett tal till sina fans i Florida – får alltså Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson och partiets gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, stort utrymme att framföra sina åsikter i Wall Street Journal. ”Landet (Sverige) har tagit emot 275.000 asylsökande, många utan pass, och det leder till upplopp och brott”, skriver SD-duon på WSJ:s debattsida, som även exponeras hårt i högerkrysset på tidningens frontpage (förstasida).

Barometern - 17 jul 13 kl. 19:05

Ungdomsgäng attackerade flyktingbarn

Rasistattack i Söderåkra. Ungdomsgäng besökte flyktingförläggning och antastade både personal och ungdomar. I april kom de 4 första ensamkommande flyktingbarnen till Söderåkra, i går utsattes två av dem för rasistattack.

YLE - 20 mar 17 kl. 17:47

Forskare: Politiker måste ta ställning mot invandringsfientlighet

Spänningarna som vuxit mellan demonstranter på Järnvägstorget i Helsingfors spetsades till på söndagen då en asylsökande utsattes för en gasattack. Enligt forskaren Katariina Petterson är det dags för politikerna att ingripa i det polariserade samhällsklimatet. - Sådana här incidenter måste absolut tas på allvar.

Sydsvenskan - 15 apr 16 kl. 04:00

Efter femtio års invandring: en tysk lag om integration

Klockan var två på torsdagsmorgonen när Socialdemokraternas gruppledare Thomas Oppermann twittrade: "Femtio år efter invandringens början får Tyskland nu en integrationslag."Då hade ledarna för de tre regeringspartierna förhandlat i sju timmar. Förbundskansler Angela Merkel (CDU), vicekansler Sigmar Gabriel (SPD) och CSU-ledaren Horst Seehofer hade enats om två reformpaket.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Man fastnande i skorsten

I Gävle fick räddningstjänsten i natt rycka ut och rädda en man som fastnat i en skorsten i centrala Gävle, skriver polisen på sin hemsida..

SR - 2 timmar sedan

Chile röstar om en ny grundlag

Idag håller Chile en historisk folkomröstning. Över 14 miljoner röstberättigade kommer att bestämma om landet ska få en ny konstitution, som ersätter den som militärdiktaturen införde för 40 år sen..

SR - 2 timmar sedan

Arabländer kräver bojkott av franska varor

I flera länder i arabvärlden sprider sig nu kravet på bojkott av franska varor..

SR - 4 timmar sedan

Inget stopp för dagmammor

Förslaget om att införa ett etableringsstopp för pedagogisk omsorg, alltså dagmammor och familjedaghem ser inte ut att kunna bli verklighet. Enbart Vänsterpartiet vill ha ett stopp för pedagogisk omsorg..

SR - 5 timmar sedan

Paket från Kina blir dyrare när kemikalieskatt införs

Postnord kommer att höja deklarationsavgiften för att e-handla från länder utanför EU, till exempel Kina, när den nya kemikalieskatten på kläder och skor införs 2022. Avgiften kan hamna på uppemot 200 kronor, jämfört med dagens 75 kronor..

SR - 5 timmar sedan

ICAN: "En historisk milstope"

Nu står det klart att FN:s konvention om kärnvapenförbud kommer att börja börja gälla den 22 januari..

SR - 11 timmar sedan

Frankrike och Turkiet i diplomatisk bråk

En diplomatisk konflikt har blossat upp mellan Turkiet och Frankrike.

SR - 11 timmar sedan

Ny havsström har upptäckts

Forskare vid Universitetet i Bergen har upptäckt en hittills okänd havsström som sträcker sig öster om Island ner mot Färöarna..

SR - 13 timmar sedan

Vintern är här – och så även ishalkan

Den första meteorologiska vintern har kommit till Sverige. Från Trerikesröset i norr till Åre i söder har dygnsmedeltemperaturen varit noll grader eller lägre i minst fem dygn..

SR - 14 timmar sedan

Svartsprit dödat närmare 70 människor på kort tid

I Turkiet har närmare 70 människor dött av alkoholförgiftning de senaste två veckorna, sedan de druckit illegalt tillverkad sprit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.