Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 21 October, 18:27

Aftonbladet - 18 okt 20 kl. 13:22

Boende i lyxområdet köar i timmar – för att få mat▸ Lyxhotellen och de flotta krogarna avlöser varandra. Havet glittrar förföriskt. Mitt i detta överflöd kommer människor som riskerar at svälta för att hämta matpaket på en öppen parkeringsplats..
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boendei , lyxområdet, köari , timmarför att , , mat
Sydsvenskan - 31 jan 15 kl. 12:13

Boende glömdes på toalett i timmar

Personalen på ett äldreboende i Lessebo kommun glömde en boende på toaletten i tre timmar, uppger Smålandsposten på nätet.Personen hjälptes till toaletten men fick ingen hjälp därifrån. Enligt den lex Sarah-anmälan som kommunen har gjort lyder förklaringen att det har blivit en miss i kommunikationen mellan personalen.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 15 kl. 12:13

Boende glömdes på toalett i timmar

Personalen på ett äldreboende i Lessebo kommun glömde en boende på toaletten i tre timmar, uppger Smålandsposten på nätet.Personen hjälptes till toaletten men fick ingen hjälp därifrån. Enligt den lex Sarah-anmälan som kommunen har gjort lyder förklaringen att det har blivit en miss i kommunikationen mellan personalen.

Skånskan - 03 mar 20 kl. 18:00

Hittad på toalett efter fyra timmar

SVEDALA Det tog fyra timmar innan personal kom på att en vårdtagare på ett äldreboende i Svedala glömts kvar på toaletten.
Först nu, fyra månader senare, anmäler Svedala kommun händelsen enligt lex Sarah.Det var den 28 oktober förra året som en vårdtagare fick hjälp till toaletten där personen lämnade- och sedan glömdes bort.

Cornucopia - 27 mar 17 kl. 10:20

Elbilsladdning - vilka är kedjorna och vad kostar det?

Med elbilar på framväxt uppstår nya leverantörer av tjänster, specifikt kedjor för elbilsladdning. Speciellt gäller detta sk snabbladdning som kan behövas vid de ovanligare längre resorna. Men vilka är aktörerna och vad kostar detta?

BT - 20 okt 14 kl. 17:22

Stängde in sig 15 timmar efter skott

En man i 50-årsåldern misstänks ha skottskadat en anhörig i en lägenhet i Uddevalla och stängde därefter in sig. Det tog 15 timmar innan polisens förhandlare lyckades locka ut honom. Han greps på måndagsmorgonen och är misstänkt för dråp- alternativt mordförsök.

BT - 13 maj 11 kl. 08:27

Kritik efter dements död på boende

En dement 90-åring dog efter att ha varit i slagsmål på sitt äldreboende i Lund. Kommunen får kritik av Socialstyrelsen för hur ärendet hanterades.
Mannen hamnade i bråk med en korridorgranne på kvällen den 26 mars.

SmålandsPosten - 31 jan 15 kl. 11:27

Boende glömdes på toaletten i tre timmar

Personalen på ett äldreboende i Lessebo kommun hjälpte en boende till toaletten. Sedan glömdes personen bort.
Först tre timmar senare upptäcktes misstaget.

Trelleborgs Allehanda - 16 jan 12 kl. 06:30

Boende fick vänta på vård - personal slog fel nummer till sköterska

Foto: Scanpix
Personal slog fel nummer till sköterskan.
? Det var två vikarier som tjänstgjorde den dagen.

Trelleborgs Allehanda - 27 nov 13 kl. 06:30

Äldreboendet blev strömlöst i flera timmar

Foto: Claes Nyberg
I nästan sex timmar fick boende och personal på Alstadhemmet klara sig utan ström när stormen Simone drog fram över slätten för en månad sedan. "Ett strömavbrott påverkar alltid hos oss", säger enhetschefen.
Kommunen har flera nödaggregat som kan användas vid elavbrott.

News55 - 01 jul 16 kl. 11:29

Äldre kvinna glömdes kvar på toaletten – i sex timmar

MÖNSTERÅS.  Det var en kväll i maj som en kvinna på ett äldreboende skulle gå på toaletten. En lyftsele användes för att hjälpa den äldre kvinnan.

News55 - 23 aug 17 kl. 15:37

Vårdpersonal smiskade boende

Ett boende på Södermalm i Stockholm har lex Sarah-anmält sig själva till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anledningen är att en av de boende hade behandlats hårdhänt av vårdpersonalen. Bland annat ska den boende vid två tillfällen fått smisk av en i personalen och även tvingats i säng mot sin vilja.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.