DN > Kultur

Sunday, 25 October, 07:06

DN - 18 okt 20 kl. 13:07

Manifesta synliggör Marseille i all sin skitiga skönhetDen trettonde upplagan av konstbiennalen Manifesta har öppnat i Marseille. Nils Forsberg ser ett fåtal visuella utropstecken – men desto. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Marseille, Manifesta, Forsberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Manifesta, synliggör, Marseillei , allsin , skitiga, skönhet
Skånskan - 05 jul 18 kl. 06:00

Vill synliggöra Bergman i Skåne

Journalisten och filmkritikern Camilla Larsson är projektledare för Film i Skånes satsning på att lyfta fram och synliggöra Ingmar Bergmans tid och arbete i Skåne.
– Det var här hans speciella sätt att skildra naturen uppstod och perioden i Malmö med alla uppsättningar och filmer är jätteviktig men jag upplever att folk inte vet så mycket om det, säger hon.Urval av Bergmanhändelser i Skåne under 2018:
Just nu pågår en serietävling för yrkesverksamma serieskapare på temat Ingmar Bergmans Universum som sedan kommer att reultera i en utställning på malmö universitet i höst.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 10:39

Genom ett logiskt felslut lyckades vi trolla bort antisemitismen.

Jag ägnar ett par timmar åt att förbereda ett föredrag om 30-talets svenska extremnationalism och plockar fram en artikel från ”Nationell tidning”, det ledande organet för den akademiska förkrigsfascismen.Under rubriken ”Det är synd om judarna!” konstaterar tidningen att det för varje dag blir ”allt klarare för varje svensk med hjärta i bröstet att det är synd att judarna skola vara tvingade att bo bland andra folk, där de utsättas för all slags förföljelse.

SmålandsPosten - 03 jun 14 kl. 00:31

Energifrågan splittrar S och MP

Det finns vissa frågor där blocköverskridande överenskommelser är viktigare än synliggörandet av politiska meningsskiljaktigheter. En sådan viktig fråga är den som rör landets energiförsörjning. Miljöpartiet samlades i helgen för kongress där målsättningen var att anta ett valmanifest.

SmålandsPosten - 08 okt 14 kl. 07:39

Satsa på vägledning

Vi ser det som oerhört viktigt att arbetsgivare för vägledare inom både privat, statlig och kommunal sektor inser vikten av att vägleda barn, ungdomar och vuxna mot nya mål i livet, skriver Henrik Svensson, kommunombud Lärarnas Riksförbund, Växjö kommunförening för Studie- och yrkesvägledare i Lärarnas Riksförbund, Växjö kommunförening. I dag är det Vägledningens dag vilket vi studie- och yrkesvägledare i Lärarnas Riksförbund vill uppmärksamma. Vi ser att vårt arbete med att vägleda barn, ungdomar och vuxna mot nya mål i livet är oerhört viktigt för den enskilda personen och för samhället i stort.

Supermiljöbloggen - 16 nov 16 kl. 16:02

Bränslet kan bli spårbart- miljömärkning på drivmedel på gång

Det kan vara stora skillnader i klimatpåverkan från olika drivmedel och utan information är det inte lätt att välja klimatsmart. Vi på SMB är därför glada över att regeringen nu vill införa obligatorisk miljömärkning på alla drivmedel. Jag utgår från konsumenter och tycker att alla – oavsett vad man tankar – skall ha möjlighet att få information om vilken miljöpåverkan som finns, säger miljöminister Karolina Skog (MP) till SVT Nyheter.

Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 06:00

Nationens övergång

”Nationens undergång på en generation!” skrev nyligen Svenska Dagbladets Per Gudmundson i en tweet apropå antalet flyktingar på väg mot Sverige. Och han är inte ensam om denna undergångsretorik: både gammal och ny media, liksom folkvalda politiker, verkar utgå från samma scenario.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 06:00

Nationens övergång

”Nationens undergång på en generation!” skrev nyligen Svenska Dagbladets Per Gudmundson i en tweet apropå antalet flyktingar på väg mot Sverige. Och han är inte ensam om denna undergångsretorik: både gammal och ny media, liksom folkvalda politiker, verkar utgå från samma scenario.

YLE - 26 okt 16 kl. 16:20

Skolböckernas världsbild ger intryck av överlägsna västerlänningar

De finländska läroböckerna för fram dolda värderingar om västerlänningar, och definierar dem som överlägsna jämfört med andra folk i världen, hävdar Pia Mikander som disputerar för doktorsgraden vid Helsingfors universitet den 28 oktober. - Den finländska läroplanens värdegrund slår fast att all undervisning baserar sig på människors lika värde, demokrati och mänskliga rättigheter, konstaterar Pia Mikander. Ändå används det enligt henne skolböcker som innehåller avsnitt där västerlänningar presenteras som överlägsna andra.

BT - 12 okt 12 kl. 13:09

Jämställdhetskrav vid upphandling

Kommuner och landsting köper varor och tjänster för minst 500 miljarder kronor per år. Den köpkraften ska vi använda för att främja jämställdhet i samhället, skriver företrädare för Sveriges kommuner och landsting. Kommuner och landsting köper varje år varor och tjänster för minst 500 miljarder kronor.

Trelleborgs Allehanda - 02 jan 13 kl. 10:36

Omtumlande höst för Jonas Gardell

I dagarna kommer fortsättningen på "Torka aldrig tårar utan handskar". Succén efter den första boken och tv-serien med samma namn har varit enorm. Men det finns också kritiska röster.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Gamla nyheter på SVT:s sajt

SVT:s nyhetssidor hade problem under natten mot söndagen. I stället för att visa färska nyheter toppade plötsligt sajten med nyheter från….

DN - 11 timmar sedan

Adrianne Lenker har gjort en riktig sängkantsskiva

När det nya coronaviruset slog till isolerade Adrianne Lenker sig i en stuga utan värme och vatten..

DN - 19 timmar sedan

”De hotar oss – men vi ser att de är rädda”

Författaren Julia Tsimafejeva skriver dagbok inifrån Minsk..

DN - 19 timmar sedan

Teater: Backa Teater leker med kriminaldramats alla klichéer

”Nationen” är nästan fem timmar lång, men känns snöpligt kort. Backa Teater leker med kriminaldramat och tv-serien, experimenterar med….

DN - 20 timmar sedan

”Jag använder ironi och humor som ett försvar”

Josephine Bornebusch hyllas för att hon har blåst nytt liv svensk romantisk komedi..

DN - Igår: 07:35

Ståhlis: Samma off season men olika te

Kåseri. I regnvåta oktober är det off season på många ställen, som vid kusten på Nordirland bland artiga Miss Marple-tanter..

DN - Igår: 21:00

Hurula låter mer Göteborgspop än någonsin

Hurulas styrka på nya albumet ”Jehova” ligger i blandningen av mjuk pop och punkig attack, skriver Noa Söderberg..

DN - Igår: 16:37

Boklistan vecka 43: Louise Glück fortfarande i topp

DN:s kritiker listar de bästa böckerna just nu..

DN - Igår: 16:38

Filmlistan vecka 44: Sex nya filmer på listan inför höstlovet

Filmfredags redaktörer Helena Lindblad och Nicholas Wennö väljer veckans bästa filmer på bio..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.