DI > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 09:51

DI - 18 okt 20 kl. 12:54

Kommunernas veto mot vindkraft ska snabbutredas
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunernas, vetomot , vindkraftska , snabbutredas
BT - 28 feb 11 kl. 10:52

Slopat veto utesluter inte kommunalt planmonopol

Om regeringens ambition om en rättssäker och noggrann prövning av vindkraftärenden ska upprätthållas, måste formerna för kommunernas inflytande över vindkraftsärenden förändras, skriver Annika Helker Lundström, vd för Svensk Vindenergi. I en kommentar till den senaste tidens debatt om det kommunala vetot mot vindkraft skriver Cecilie Tenfjord-Toftby och Christer Akej (M) i BT den 22 februari att ?för oss moderater är det kommunala självstyret en självklarhet.?

Dalarnas tidningar - 28 aug 18 kl. 07:08

Liberal klimatutmaning: Därför måste kommunernas veto mot vindkraft dras in

I juni förra året rekommenderade Energimyndigheten och Naturvårdsverket att det kommunala vetot i....

Expressen - 23 feb 13 kl. 15:55

Kommunernas veto stoppar vindkraftverk

Kommunerna har rätt att säga nej till nya vindkraftverk, vilket har stoppat minst 100 nya projekt, enligt Svensk vindenergi. Men trots det vill inte IT - och energiminister Anna-Karin Hatt, C, slopa vetorätten. ??

DI - 10 nov 17 kl. 19:30

Debatt: Kommunalt veto stoppar vindkraft

Kommunernas oinskränkta rätt att stoppa vindkraft används ofta mot projekt som tidigare har välkomnats och där tiotals miljoner kan ha investerats i förberedelser. Därför välkomnar vi Energimyndighetens och Naturvårdsverkets förslag att ta bort det kritiserade kommunvetot, skriver företrädare för skogsindustrin..

BT - 16 jun 14 kl. 09:10

Veto mot vindkraft i Bullsäng

Skona Bullsäng. Svenljungabygdens naturskyddsförening vädjar till Svenljungas kommunledning att använda sitt kommunala veto och stoppa vindkraftsprojektet i Bullsäng för att bland annat behålla attraktionskraften för landsbygdsturism. Varje kommun brukar vara angelägen att peka ut vad som är unikt för just den, allt för att locka turister och i bästa fall permanentboende.

GT - 16 feb 18 kl. 10:44

Göteborg försvarar kommunernas vetorätt mot vindkraft

Remissvaren angående kommunernas vetorätt mot vindkraft har kommit in. En stark majoritet av kommuner, 19 av 22, är negativa till att avskaffa vetorätten mot vindkraft.  Däribland Göteborg..

Vimmerby Tidning - 19 feb 14 kl. 08:14

Veto mot vindkraft vid Vennebjörke

En splittrad kommunstyrelse i Vimmerby vill använda kommunens veto mot planerna på vindkraft vid Vennebjörke. Med röstsiffrorna 5-4 föreslås att inte tillstyrka tillstånd för de vindkraftverk det egna bolaget Vimmerby Energi- och Miljö har planer för.
Samtidigt vill man också revidera den gällande vindkraftsplanen från 2011..

SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 08:08

Vad är vindkraft utan subventioner?

Vindkraftskommun – att vara eller inte vara – det är frågan. I dessa dagar byggs mycket vindkraft runt om i vårt land. Vindkraft är ett sätt att bidra till grönare el.

BT - 22 feb 11 kl. 12:16

Kommunalt veto om vindkraft måste behållas

I veckan har debatten om det kommunala vetot mot vindkraftverk debatterats kraftigt i media. För oss moderater är det kommunala självstyret en självklarhet. Detta gäller givetvis också när frågan om att uppföra vindkraftverk i en kommun seglar upp.

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 13 kl. 16:08

Färingtofta pekas ut som riksintresse för vindkraft

Kommunen agerar mot förslag till nya riksintresseområden för vindkraft. Energimyndigheten pekar ut ett område där kommunen lagt in sitt veto mot vindkraft..

SmålandsPosten - 14 aug 13 kl. 06:19

(S) vill ta bort kommunalt veto

Emot. Vid tisdagskvällens vindkrafthearing var alla partier utom social­demokraterna överens om att det är bra att kommunerna har vetorätt och kan stoppa vindkraftetablering. När frågan om den kommunala vetorätten gick laget runt, var Carina Adolfson Elgestam (S) tydlig:
?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.