DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 23 October, 12:48

DalaDemokraten - 18 okt 20 kl. 12:42

Snö väntas – i hela länet: "Man bör byta till vinterdäck nu"Nästa vecka väntas snö – i hela Dalarna. I södra delen av länet kan det komma upp till en....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Dalarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snö, väntasi hela , länetMan , bör, bytatill , vinterdäck nu
SmålandsPosten - 22 jul 14 kl. 06:03

Stor risk för bränder i länet ? nu höjs beredskapen

Det är just nu väldigt torrt i markerna i länet och under måndagen ökade länsstyrelsen beredskapen till stor brandrisk. Det väntas bli ännu torrare under veckan och det kan bli aktuellt med eldningsförbud mot slutet av veckan. Det soliga och varma vädret medför att det blir väldigt torrt i skog och mark och under måndagen rapporterade SOS om flera små bränder.

Barometern - 31 jul 14 kl. 11:27

Bra normalskörd väntas i länet, men en rekordskörd i landet

En bra normalskörd väntas i länet, enligt Kalmar Lantmän, och Lantmännens första skördeprognos för Sverige under säsongen pekar mot en rekordskörd i landet i stort. Är det en rekordskörd på gång också i Kalmar län, Alf-Gunnar Algotsson, spannmålsansvarig hos Kalmar Lantmän, som har med anläggningar för mottagning och fodertillverkning på Tjärhovet.
- Nej, skörden ser inte ut att bli rekordstor i länet utan det blir en bra normalskörd här.

ÖstersundsPosten - 12 apr 15 kl. 15:41

Mer snö och blåst över länet

Det var på söndagsmorgonen som ett oväder drog in över länet, med både kraftigt snöfall och friska vindar. På vissa håll låg nysnön decimeterdjup, och på många vägar blev det ett besvärligt före innan snöplogarna hunnit ut. Det ser inte mycket bättre ut inför måndagen.

Kristianstadsbladet - 09 maj 19 kl. 14:39

Valprånet: Åtal väntas nästa vecka

I nästa vecka väntas åtal i valprånet. Åklagarens plan är att åtala fem personer, tre för inblandning i det grova rånet, två för häleribrott..

Västerbottens Folkblad - 15 feb 14 kl. 21:33

Hårt väder i länet

SMHI har gått ut med en klass 1-varning vad gäller snöfall och hårda vindar i länet. Vid kusten väntas det i kväll fram till söndag eftermiddag falla 10-15 centimeter snö och det kommer att vara friska vindar. I södra Lapplandsfjällen väntas mycket hårda vindar och nederbörd vilket kan resultera i dålig sikt.

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 13:07

Nu har det vänt för Net Ent

Anledningen är att Net Ent nu driftsatt många nya kunder och att bolaget nu bygger upp en stark pipeline som ger en bredare bas av kunder att bygga tillväxt ifrån. Att kvartalsrapporten visar en organisk tillväxt på 2 procent är förstås inte så mycket att skryta med, men det är ändå i signal om vändning efter det andra kvartalets negativa tillväxt. – Jag är oerhört nöjd med aktiviteten i bolaget, säger nye vd:n Therese Hillman till Nyhetsbyrån Direkt.

Kristianstadsbladet - 07 sep 12 kl. 09:21

Hammarrånet upp i rätten

I slutet av september väntas männen som misstänks för det grova rånet i Hammar åtalas. Tingsrätten har en preliminär plan för tio rättegångsdagar under oktober.
En mycket omfattande förundersökning, som pågått sedan rånet den 15 december i fjol, är avslutad.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

700 flyktingar väntas till länet

Migrationsverket öppnar kontor i Östersund vilket ger 10 till 15 nya arbetstillfällen. Dessutom kommer drygt 700 flyktingar att beredas plats på olika orter i länet. Redan den i början på nästa månad väntas de första flyktingarna anlända..

Nerikes Allehanda - 20 feb 14 kl. 13:28

Mer snö väntas - klass 1-varning över länet

Sångsvanarna landade vid Tysslingen rekordtidigt i år. Men än dröjer våren. Rikligt med snö föll i Örebro under natten - och mer väntas komma.

Barometern - 10 jul 14 kl. 14:51

Eldningsförbud införs i nästan hela länet

Eldningsförbud infördes i stora delar av länet på torsdagen. Kalmar och Öland inför förbudet på fredagen. Det är respektive kommun som beslutar om eldningsförbud.

SmålandsPosten - 20 sep 14 kl. 10:28

Åskskador slog rekord i länet

Med kraftig marginal har det under sommaren slagits rekord i länet – i åskskador. I Länsförsäkring Kronobergs statistik har urladdningarna orsakat nio gånger så många skador som förra året. Förra året anmäldes 80 åskrelaterade skador till försäkringsbolaget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.