DI > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 09:31

DI - 18 okt 20 kl. 12:14

Trafikverkets upphandling i ”särskild granskning” av Konkurrensverket
Läs mer på DI
Läs mer om:
Konkurrensverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafikverkets, upphandlingi , särskild, granskningav , Konkurrensverket
Sydsvenskan - 01 feb 15 kl. 15:28

Trafikverkets chef rundade regler

Trafikverket betalade en pr-konsult närmare 400 000 kronor — utan att göra någon upphandling av tjänsten. Konsulten, som tog 2 300 kronor i timmen och levererade en rapport på elva sidor, anlitades av verkets chef, Gunnar Malm.Konsulten beskriver sig som expert på att hjälpa företag som utsätts för granskning i medierna, uppger svt.

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 15 kl. 15:28

Trafikverkets chef rundade regler

Trafikverket betalade en pr-konsult närmare 400 000 kronor — utan att göra någon upphandling av tjänsten. Konsulten, som tog 2 300 kronor i timmen och levererade en rapport på elva sidor, anlitades av verkets chef, Gunnar Malm.Konsulten beskriver sig som expert på att hjälpa företag som utsätts för granskning i medierna, uppger svt.

SmålandsPosten - 14 dec 13 kl. 09:53

Konsulter för miljoner - utan upphandling

För att göra effektivare upphandlingar har landstinget köpt konsulttjänster för drygt 3,6 miljoner kronor från företaget Solving Efeso.
Men landstinget struntade i lagen om offentlig upphandling när man anlitade upphandlingskonsulterna. "Varje sparad krona, är en krona mer till vården".

BT - 14 apr 14 kl. 08:05

IT-tjänster köps in utan upphandling

Borås stads centrala it-avdelning har köpt tjänster och varor för mångmiljonbelopp i flera års tid utan upphandling. Nio företag har handplockats för kommunala uppdrag utan konkurrensutsättning enligt lagen om offentlig upphandling, visar BT:s granskning. Merparten av affärsförbindelserna har inletts 2011 och 2012.

Nyan - 30 nov 18 kl. 13:28

Vill se extern granskning om Mariebad

Rolf Granlund, Bert Häggblom, Anders Holmberg, Bjarne Blomster och Stephan Toivonen vill att det i ”brådskande ordning” tillsätts ”en extern granskning, revision för att granska hela upphandlingsprocessen av projekteringstjänster för en renovering av Mariebad”. Det säger de i en motion till stadsfullmäktige. – Trots att det finns fakta som visar på klara brister i upphandlingen av projekteringstjänster för en renovering av stadens badhus vägrar stadsledningen, med stadsdirektören som ytterst ansvarig, att utreda dessa, skriver de.

Blekinge Läns tidning - 30 aug 18 kl. 05:30

Granskning av upphandling försenas - av upphandling

Granskningen av upphandlingen av en konsult vid Knut Hahnsskolan drar ut på tiden. Det hela har fördröjts - av en upphandling. – Det är olyckligt naturligtvis, säger förvaltningschefen Tobias Ekblad..

Skånskan - 05 dec 18 kl. 15:00

Välkommen granskning av Malmö

Det är fortfarande oklart hur det kunde bli så pass fel att ett företag som Malmö stad betalade för att hjälpa gängkriminella ur brottslighet placerade dem tillsammans i en fin lägenhet där de kunde fortsätta att begå brott utan att få hjälp att lämna den banan.
Framför allt är det konstigt att ingen upphandling skedde när det gällde så pass dyra tjänster som stödboenden för 200 miljoner kronor, som det handlar om för Malmö stad i år. Konkurrensverket ska granska det hela – och Malmöärendet kommer att prioriteras.

ÖstersundsPosten - 21 mar 17 kl. 18:39

SD avgjorde frågan om upphandling av hemtjänsten i Berg

Det blir en ny upphandling av hemtjänsten och särskild boende i Berg. Den utgången bäddade Sverigedemokraterna för när de oväntat backade upp Moderaternas och Centerpartiets motion vid tisdagens fullmäktigemöte i Berg. Med sin vågmästarroll avgjorde Sverigedemokraterna den kontroversiella frågan..

DN - 02 feb 18 kl. 16:51

Landstinget tillsätter granskning av sina egna åtgärder kring Karolinska

Karolinskas egen granskning bekräftade de stora bristerna i fakturahanteringen och misstänkt jäv vid upphandling av konsulttjänster, som DN avslöjat. Nu tillsätter landstinget en extern granskning – av sina egna åtgärder. – Det här räcker inte.

GöteborgsPosten - 05 mar 18 kl. 12:00

Politiker använde Trafikverkets siffror: "Väldigt komplext"

GP:s granskning visar att Trafikverkets kapacitetssiffror för Västlänken är missvisande – något som verket själva också medger.
Politiker som använt siffrorna menar att de måste kunna lita på statistik från statliga verk..

Sydsvenskan - 04 feb 14 kl. 20:53

Granskning kan vara olaglig upphandling

Staffanstorps kommun direktupphandlade granskningen av sin representation. Kostnaderna delades upp på kommunen och dess fyra bolag. Det kan vara ett brott mot lagen om offentlig upphandling och ge böter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.