SR > Nyheter

Wednesday, 21 October, 18:16

SR - 18 okt 20 kl. 12:27

88-åriga Vera: ”Jag är livrädd att det ska bli krig igen”I dag är det den tionde söndagen i rad som Minsk centrum fylls av demonstranter som vill att Alexander Lukasjenko ska avgå. Men det är inte alla som vill det. Vår korrespondent Jesper Lindau besökte byar ute på de belarusiska höstfälten, där träffade han 88-åriga Vera. Hon är livrädd för demonstrationerna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vera, Minsk, Alexander Lukasjenko, Jesper Lindau

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 88-åriga, VeraJag är , livräddatt det ska bli , krig igen
YLE - 08 mar 17 kl. 14:59

"Vi stärker inte försvaret för att förbereda oss på krig"

Riksdagen debatterade statsrådets försvarspolitiska redogörelse. Den centrala frågan är hur Finland ska kunna hantera ökade spänningar i närområdet. Redogörelsen syftar till att trygga försvarets resurser under de kommande åren.

Cornucopia - 27 nov 19 kl. 17:57

Det pågår ett krig i Europa - men även kriget blir vardag

"Där ute är det krig, men innanför det här hemmets dörrar har det alltid varit fred. Krig är något politiker för, folk vill ha fred." - vår ukrainske värdDet pågår sedan 2014 ett krig i Europa, Rysslands krig mot Ukraina.

YLE - 05 okt 16 kl. 09:00

Raimo Sailas fyrtioåriga krig för balans i statskassan

Man kan inte missta sig på att den legendariska tjänstemannen Raimo Sailas är den stora hjälten i Jarkko Vesikansas bok "Laman taittaja - Raimo Sailas ja kolme talouskriisiä" (fritt översatt "Recessionens överman - Raimo Sailas och tre ekonomiska kriser). Onekligen är Sailas ett fenomen, han har haft en central ställning i trettiosex budgetberedningar och är inofficiell världsmästare i schack. Schackvirtuos eller inte, det är framför allt det långa perspektivet inom statsfinanserna som gör Sailas intressant.

Sydsvenskan - 09 mar 14 kl. 05:30

Äntligen Roy igen

Arundhati Roy har skrivit en ny roman!Det är inte möjligt att skriva den meningen utan att sätta ett utropstecken efter. Den nu 54-åriga indiska författaren debuterade med den fantastiska romanen ”De små tingens Gud” redan 1997 och sedan dess har vi fått vänta på uppföljaren.

YLE - 08 mar 17 kl. 14:59

Riksdagen debatterar den försvarspolitiska redogörelsen - se debatten på Arenan!

Riksdagen debatterar som bäst statsrådets försvarspolitiska redogörelse. Den centrala frågan är hur Finland ska kunna hantera ökade spänningar i närområdet. Redogörelsen syftar till att trygga försvarets resurser under de kommande åren.

Skånskan - 24 dec 16 kl. 10:00

Hittar balansen i Fröken Friman

tv På juldagen är det efterlängtad premiär för Fröken Frimans krig, säsong tre. Denna gång står sedlighetsfrågan i centrum. För manusförfattaren Pernilla Oljelund är serien ett riktigt hjärteprojekt.

Cornucopia - 22 maj 15 kl. 11:49

När kriget kommer

När kriget kommerDetta är en kort skrift avsedd som information till allmänheten om vad som gäller när kriget kommer. Den bör läsas före krigshandlingar utbryter och bör skrivas ut på papper (PDF-version kommer). När kriget kommer kan du inte räkna med att du kan använda Internet.

YLE - 22 jan 16 kl. 16:46

Min högsta önskan: En normal vardag

Ahmed Hasan Nadhim får om och om igen påminna sig om att han faktiskt hade ett normalt liv i Mosul innan allt det här. Han har inte alltid varit en flykting. Jag har förberett frågor för intervjun med Ahmed Hasan Nadhim Alalousi, 23, från Mosul i Irak.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 07:00

EU står för fortsatt fred

Foto: Alik Keplicz
Det är lätt att glömma bort vad EU i grunden är, och det som fortfarande är det viktigaste med samarbetet: Att EU är ett stort och lyckosamt fredsprojekt. Det menar författare och filosof Rolf Ejvegård i dagens krönika.
EU är ett fredsprojekt, faktiskt världshistoriens mest framgångsrika.

YLE - 31 jan 16 kl. 11:00

Kriget bröt ut mitt i festen

Då kriget började slutade barndomen. Det hände då Seval Bitic var nio år. På några månader förlorade han sin pappa, sina två bröder och flera vänner.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Svenska IS-kvinnor ska ställas inför rätta på plats

Svenska IS-kvinnor som sitter internerade i norra Syrien kommer att ställas inför rätta på plats. Det bekräftar en domare inom det kurdiska självstyrets rättsväsende för Ekot. Bland de svenska IS-kvinnorna ökar oron för vad som kommer att hända med deras barn under processen..

SR - 30 minuter sedan

Påven: Homosexuella bör få laglig rätt att bilda familj

I en ny film gör påven Franciskus ett uttalande där han förespråkar att homosexuella ska kunna ingå äktenskap. Det sker i en dokumentärfilm som visas på en filmfestival i Rom..

SR - 1 timme sedan

Nytt hål har upptäckts i Estonia

Ett nytt hål har upptäckts på ena sidan av den sjunka passagerarfärjan Estonia. Det framgår av en promemoria som Estlands regering har offentliggjort idag, rapporterar Sjöfartstidningen..

SR - 7 timmar sedan

Så har BLM påverkat valrörelsen

Sedan slutet av maj har aktivister demonstrerat mot rasism och polisvåld mot svarta amerikaner. – Båda presidentkandidaterna talar till sina egna väljare genom den frågan, säger Fernando Arias, korrespondent i New York..

SR - 1 timme sedan

Parlamentet vill höja klimatambitionen i jordbruket

Efter att EU:s jordbruksministrar enats om skärpta klimatmål inom jordbrukspolitiken har nu även EU-parlamentet röstat i frågan. Där vill man gå längre när det gäller klimat och miljö..

SR - 1 timme sedan

Stödet till riskgrupper förlängs

Från och med mitten av november ska personer i riskgrupper, som inte kan gå till jobbet under pandemin, kunna få förlängd ersättning från staten. Det beskedet kommer nu regeringen med, efter hård kritik, för att man dröjt i frågan..

SR - 1 timme sedan

Region Skånes krav: Dra tillbaka beslut om läkarintyg

Den politiska ledningen i Region Skåne protesterar mot Försäkringskassans beslut om att återinföra kravet på läkarintyg vid ansökan om sjukpenning eller för ersättning för vård av sjukt barn..

SR - 2 timmar sedan

"Vi står inför den värsta humanitära krisen sedan andra världskriget"

Människor som står inför svält har i år fördubblats i världen på grund av covid. De har ökat från 135 miljoner till 270 miljoner. Vi står inför den värsta humanitära krisen sedan andra världskriget, säger David Beasley, chef för FN:s livsmedelsprogram World Food Programme, årets mottagare av Nobels fredspris:.

SR - 2 timmar sedan

Dystert kvartal för SJ – lånar till nya snabbtåg

Den statliga tågoperatören SJ redovisar en förlust före skatt på 289 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 198 miljoner kronor motsvarande period förra året..

SR - 3 timmar sedan

C hoppas att LO ändrar sig om las-överenskommelsen

Centerpartiet hoppas att LO ska ändra sig och ansluta sig till las-överenskommelsen som både Svenskt Näringsliv och PTK sagt ja till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.