GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 22 October, 14:03

GöteborgsPosten - 18 okt 20 kl. 05:00

Omöjligt att rekrytera så att alla utsatta grupper representerasKraven på att en viss andel av de anställda på Sverige radio ska ha en viss härkomst är omöjliga att förverkliga på grund av att det blir för många diskriminerade grupper som ska kvoteras in.
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omöjligtatt , rekrytera, att alla , utsatta, grupper, representeras
Kristianstadsbladet - 30 okt 13 kl. 10:06

Utsatta kvinnor uppmärksammas

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Funktionsnedsatta kvinnor som utsätts för våld och övergrepp uppmärksammades på ett seminarium i Hässleholm. Detta dubbla förtryck ger en blixtbelysning av hur svårt utsatta vissa människor är även i ett utvecklat land som dagens Sverige.
?

BT - 02 dec 16 kl. 06:15

Förtur nära omöjligt för de utsatta: "Samhällsbekymmer"

Att öronmärka bostäder för personer i skyddsbehov är önskvärt men i dagsläget inte genomförbart. Det menar man vid kommunala AB Bostäder..

YLE - 26 okt 16 kl. 18:25

Människohandeln växer i Norden - barn särskilt utsatta

Människohandeln ökar i världen och särskilt i Europa har flyktingströmmarna skapat en grogrund för nya former av människohandel. De flesta offer utnyttjas fortfarande inom prostitution och annan sexuell verksamhet, men en ny gren som växer kraftigt handlar om arbetsmarknadskriminalitet, till exempel olika former av slavarbete. Det här är den största utmaningen för myndigheterna, säger Rudolf Christoffersen, åklagare vid Eurojust som är den europeiska polisbyrån Europols juridiska organ.

Cornucopia - 12 jun 17 kl. 09:31

DN: Åtta nya särskilt utsatta problemområden - Ygeman retweetar barnboksförfattare

DN rapporterar att polisens kollaps nu är fullständig, och att det inte alls som utlovat har vänt. Åtta särskilt utsatta problemområden har uppkommit senaste året, där polisen tappat kontrollen och rättsväsendet inte fungerar. Samtidigt ägnar sig inrikesminister Ygeman åt att retweeta en barnboksförfattare om brittisk politik, istället för att sparka polischefen Danielsson och sedan själv avgå.

Skånskan - 13 aug 19 kl. 14:39

Polisen: satsar på brott mot särskilt utsatta

Skåne Polisregion syd utökar nu sin personalstyrka när det gäller brott mot särskilt utsatta brottsoffer.
Totalt ska 62 nya medarbetare fördelas över hela regionen.
Det är till sektionen för utredningar av brott i nära relation som de nya medarbetarna ska värvas.

SmålandsPosten - 24 okt 14 kl. 07:03

Svårt rekrytera erfarna socialsekreterare

Situationen i socialtjänsten är så pressad att var tredje socialsekreterare överväger att byta jobb.  Det får konsekvenser för stödet till utsatta människor. Vision kräver nu ett nationellt mått för hur många ärenden en handläggare får ha.

Expressen - 09 jan 17 kl. 15:34

Svårt att rekrytera poliser till Södertälje

Det är svårt att rekrytera poliser till Södertäljes mest utsatta områden. 35 poliser saknas till den särskilda satsningen "Mareld". – Vi behöver vara fler, säger Peter Nylind, chef för lokalpolisområde Södertälje..

SVT - 19 aug 19 kl. 08:11

Utbildningsministern tror på lönebonusen – ska locka fler lärare till utsatta områden

Regeringen tror att lönebonusen kommer höja läraryrkets attraktivitet och hjälpa skolor i utsatta områden att kunna rekrytera erfarna lärare. Samtidigt framhåller utbildningsministern att det är arbetsgivarnas ansvar att se till att alla lärare känner att de har en rättvis lön..

Kristianstadsbladet - 31 aug 19 kl. 22:00

Fler ska jobba med att lösa brott mot särskilt utsatta

Utredningssektionschef Åsa Nilsson vill se medarbetare växa och målsäganden få upprättelse. Hon trivs i polismiljön och med grunderna att hjälpa, skydda och ställa till rätta. Just nu är hennes största fokus att rekrytera elva nya civilanställda som ska jobba med brott mot särskilt utsatta.

Barometern - 27 maj 14 kl. 08:55

Vi måste hjälpa våra utsatta medborgare

Jag läste på Barometerns Reagerasida om skulder som borde skrivas av efter 15 år, och kan inte låta bli att skriva om saken. Hur är det möjligt att denna grupp i svenska samhället inte får någon hjälp?
Man talar i dag mycket om utsatta och hemlösa människor men glömmer bort denna grupp.

YLE - 04 jul 13 kl. 04:35

Migrän blir dyrt för samhället, kvinnor utsatta

Forskarna har identifierat de gener som utsätter oss för den vanligaste formen av migrän. Till upptäckterna hör fem helt nya gener, berättar professor Aarno Palotie. Det är viktigt att forska i migrän, eftersom det är den neurologiska sjukdom, som ger upphov till de största kostnaderna i samhället.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.