GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 29 October, 14:49

GöteborgsPosten - 18 okt 20 kl. 04:55

Förbättra undervisningen om privatekonomi i skolan



Trots att ungas skulder ökar så anses det i dag anses viktigare i skolan att man kan laga en sås än att man vet hur fonder, aktier och räntor fungerar.
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förbättra, undervisningenom , privatekonomii , skolan
Nya Wermlands Tidningen - 02 jul 13 kl. 08:30

Ny metod ska utveckla undervisningen i skolan

Ett nytt uppdrag söker kvalificerade lärare som ska förbättra undervisningen och kvaliteten i Säffle kommuns skolor. Sex legitimerade lärare ska gå från yrkeslärare till förstelärare och därmed bidra till positiv utveckling i kommunen..

PrivataAffärer - 10 jul 20 kl. 22:37

Förbättra din privatekonomi med nischade jämförelsetjänster

Man kan få snabb och enkel hjälp av jämförelsetjänster. Spara tusentals kronor Det finns jämförelsetjänster för nästan allt inom privatekonomi och använder du dem rätt kan du spara tusenlappar varje månad. Utmaningen är att hitta rätt tjänst för varje ändamål.

DN - 25 feb 14 kl. 16:20

Hon ska förbättra ordningen i skolan

Lärarnas riksförbunds förra ordförande Metta Fjelkner får uppdraget att utreda hur ordningen i skolan ska kunna bli bättre. Hon presenterades av utbildningsminister Jan Björklund på en presskonferens..

SVT Debatt - 06 feb 14 kl. 07:00

Svenska kommuner hotar matematiken i skolan

SKOLAN Enligt Pisa-undersökningen sjunker skolelevernas kunskaper i matematik. Samtidigt lämnar svenska kommuner lärarna i sticket, och ger dem inte tillräcklig fortbildning. 
Matematik handlar om problemlösning och metodutveckling.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 09:23

Förstatliga skolan

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Skillnaden mellan skolor i olika kommuner ökar. Det får inte fortsätta, skriver utbildningsminister Jan Björklund (FP) och riksdagsledamoten Christer Nylander (FP). För att motverka de sjunkande skolresultaten vill de därför förstatliga skolan.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:33

Lärare ska bli bättre på att använda ny teknik i undervisningen

Lärarstuderande vid Åbo Akademi i Vasa ska få lära sig mer om hur ny teknik och digitalisering kan tas in i undervisningen. ÅA har fått 400 000 euro i specialunderstöd från Undervisningsministeriet för att utveckla lärarutbildningen. Teknik i undervisningen är inget nytt, men utvecklingen går snabbt och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja att använda i klassrummet.

DI - 29 mar 19 kl. 09:01

Ny jämföresetjänst inom privatekonomi lanseras i Sverige

Jämförelsetjänsten Savestr.com lanserades under mars. Savestr affärsidé är att hjälpa konsumenter att förbättra sin privatekonomi.

SR - 11 feb 19 kl. 06:00

Så kan skolan anpassas till elevernas hjärnor

Kan undervisningen i skolan bli effektivare om undervisningen utgår från hur hjärnan fungerar? Det försöker forskare vid Umeå universitet ta reda på..

Världen Idag - 06 sep 17 kl. 00:01

En ideologisk kamp om skolan och dess undervisning.

Ett av de viktigaste samhällsområdena är att ge undervisning till den uppväxande generationen. Så är det också utifrån ett gudsrikesperspektiv. I Ordspråksboken 22:6 står det:Vänj den unge vid den väg han bör vandra ...

YLE - 14 dec 12 kl. 15:22

De blev sjuka av att gå i skolan

Flera föräldrar till barn i Merituulen koulu i Ingå är oroade över inomhusluften i skolan. I eftermiddags ordnade föräldrar en lyktmarsch från skolan till Ingå kommungård. Merituulen koulu är Ingås enda finskspråkiga skola med 220 elever.

Vimmerby Tidning - 04 apr 13 kl. 09:24

Anmäler kränkning i skolan

Ytterligare en skola i kommunen anmäls till Skolinspektionen efter att en pojke kränkts.
Enligt anmälan är också undervisningen på skolan bristfällig. Anmälaren uppger också att ansvariga på skolan vetat om problemen - men inte gjort något åt det..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.



?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.