Sydsvenskan > Kultur

Thursday, 29 October, 10:56

Sydsvenskan - 18 okt 20 kl. 12:00

Han hjälper Malmös hemlösa med kläder och hoppJohannes Bathily delar ut kläder på Triangeln. "Alla kan hamna på gatan"..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmös, Bathily, Triangeln

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han hjälper, Malmös, hemlösamed , kläderoch , hopp
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hennes bror dog av en överdos – ett år senare hjälper hon de hemlösaHjälp hemlösa

I måndags skrev hon ett Facebookinlägg där man kan läsa om SOS-samtalet som var startskottet för insamlingen "En kalsong till Pierre".  Det var när hon och resten av familjen sorterade Pierres kläder på härbärget han bott på, som hon kom på idén. Kritisk mot samhälletPetra är kritisk till hur samhället hanterar människor som är hemlösa och missbrukar.

SVT - 01 nov 18 kl. 05:22

Initiativet till hjälp för hemlösa: Kläder på träden

Jackor virade runt träden som hjälp till hemlösa och behövande – nu har fenomenet har fått ny skjuts av bilder på sociala medier. – Spontant är det ett fantastiskt initiativ, säger Therese Sowilam som driver en förening som hjälper hemlösa..

SVT - 01 nov 18 kl. 18:34

Hon hängde ut påse med kläder till Malmös hemlösa

Sofia Fredricks hängde en påse med kläder på en stolpe i allén vid Kungsgatan i Malmö. På en lapp skrev hon: ”Fryser du? Ta den här påsen med jacka, tröja, sockor och underställ!

SVT Debatt - 07 jan 14 kl. 06:00

Bry er inte bara om hemlösa på julen

HEMLÖSHET I december öppnar företag och privatpersoner plånböckerna för att hjälpa hemlösa, skillnaden märks varje år. I januari är medmänskligheten som bortblåst. Visst vill människor väl när de skänker innan jul, men det verkliga problemet är att det finns för lite bostäder.

Skånskan - 09 jan 17 kl. 07:54

Hemlösheten ökar mest i Malmö

Av Sveriges storstäder är det i Malmö som hemlösheten ökar mest. Och störst är ökningen bland nyanlända. ERWP.

City - 26 nov 13 kl. 00:46

Lund bäst i hemlöshetsindex

LUND Gatutidningen Faktum har kartlagt hemlösas situation i sex svenska städer. Lund placerade sig i topp, Malmö kom näst sist. Gatutidningen Faktum har tagit fram ett index över de hemlösas situation
i sex svenska städer.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 15 kl. 11:07

Antalet personer som är hemlösa i Helsingborg ökar ständigt

De tre ledande kommunalpolitikerna i Miljöpartiet Marcus Friberg, Annika Roman och Ann-Christine Borgman, hävdar i ett svar till signaturen "Lurad väljare" på min mening i HD den 3 november att deras parti ställer upp på stadens hemlösa, trots att de medverkat till stängningen av Hemlösas hus övernattningsplatser. Deras syn stämmer inte med verkligheten. Antalet personer som saknar ett hem i Helsingborg ökar ständigt.

SVT Debatt - 12 nov 13 kl. 06:00

Hjälp oss att hjälpa hemlösa, Helsingborgs kommun

HEMLÖSHET Helsingborgs stad har inget alternativ för hemlösa människor som inte traditionell social hjälp fungerar för. Föreningen Värmestugan hjälper dessa med mat, sysselsättning och socialt liv. Men när vi bad om en lokal att vara i erbjöds vi en gammal landgång till en färja, utan kök eller toaletter för 3000 kronor i månaden.

Expressen - 13 dec 14 kl. 18:50

Hjälper hemlösa: "Fler borde göra något"

MALMÖ. En dag i veckan jobbar Annette Wallbäck, 52, som frivillig på Café David som tillhör Stadsmissionen i Malmö. Här serverar hon gratis frukost och ser till att hemlösa kan få en dusch och rena kläder.

Skånskan - 14 nov 19 kl. 15:45

Billinge hjälper hemlösa

BILLINGE Billinge byalag genomför just nu en insamling till stadsmissionen i Malmö, till förmån för hemlösa i Malmö och andra behövande. Byalaget håller öppet varje och måndag och tisdag klockan 19-20 på Billingeghus (gamla skolan) för den som vill skänka något. Till exempel behövs varma kläder, handdukar, filtar och hygienartiklar.

Skånskan - 15 apr 19 kl. 16:30

Färre lägenheter till hemlösa i Limhamnsboende

MALMÖ Kommunledningen backar om de planerade bostäderna åt hemlösa i Limhamn. Istället för 133 lägenheter kommer nu endast 33 att riktas till hemlösa, övriga till studenter.
Bygglovet har överklagats och det pågår även andra rättsprocesser i det här ärendet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.