DalaDemokraten > Nyheter

Wednesday, 21 October, 20:22

DalaDemokraten - 18 okt 20 kl. 11:15

Debattreplik: Exploatering utan gränser - inget hållbart samhälle i siktePå DD Opinion den 17 oktober publicerades artikeln "Vindkraft i Dalarna behövs för klimatet och....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
DD Opinion, Vindkraft, Dalarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debattreplik, Exploateringutan , gränser, inget, hållbart, samhällei , sikte
Regeringen - 23 aug 16 kl. 09:32

Regeringens handlingsplan till skydd för barn mot människohandel, exploatering och sexuella övergrepp, 2016–2018

Att motverka människohandel, liksom exploatering och sexuella övergrepp mot alla barn är en högt prioriterad fråga för regeringen. Målsättningen är att inget barn ska utsättas för detta. Därför har regeringen den 22 juni 2016 beslutat om en uppdaterad handlingsplan till skydd för barn mot människohandel, exploatering och sexuella övergrepp..

SvD - 18 feb 14 kl. 01:26

Sätt gränser för exploatering

Alunskiffer Nu riktas omvärldens ögon mot de alunskiffrar som utgör berggrund i stora delar av Sverige. Det behövs ett nationellt uppvaknande och en lagstiftning som sätter rimliga gränser för exploatörernas framfart, skriver Carl Piper och Mikael Karlsson..

Dagens Medicin - 13 nov 17 kl. 15:00

”25 år av mytbildning är inget att fira”

Läkare mot tobak har en världsbild från 1960-talet då amerikanska cigarettbolag var fienden, skriver Patrik Strömer i en debattreplik..

YLE - 08 mar 16 kl. 10:25

Flyktingkonst: engagemang eller exploatering?

Flyktingkrisen dyker upp i konsten i Finland och världen. Konstnärer vill agera, ta ställning och väcka debatt. Men gränsen mellan engagerande och exploaterande konst är hårfin.

YA - 16 dec 13 kl. 07:15

Svensson (M) förordar exploatering av mark

Vill vi ha odling i centrum, eller att kommunen ska växa och få fler arbetstillfällen? Det undrar byggnadsnämndens ordförande Per-Martin Svensson (M) som tycker att beslutet att prioritera ner nordöstra industriområdet är att bolla med medborgarnas framtid.
Det var vid kommunstyrelsens senaste möte som man beslutade att lägga det tilltänkta nordöstra industriområdet i malpåse.

Nerikes Allehanda - 24 jun 15 kl. 10:49

Just nu: Inget förbud mot tiggeri

Ny lagstiftning ska stoppa exploatering av tiggare..

Skånskan - 06 mar 17 kl. 11:00

Inget markköp i Marieholm

marieholm Eslövs kommun avbryter förhandlingarna om att köpa mark av en privat fastighetsägare i Marieholm. ERWP.fif(0)Det rör sig om ett markområde vid gamla handelsträdgården, Åkarp 33:4, som kommunen tycker skulle passa bra för nya bostäder.

UNT - 19 sep 17 kl. 22:13

Nya villor i Tärnsjö – men inget "nattis"

Ja till exploatering av 20 nya villatomter i Tärnsjö, men nej till ”nattis” - efter en rafflande votering – var två av besluten vid kommunfullmäktige i Heby..

Nyan - 05 okt 17 kl. 08:00

Inget beslut om byggrätt

Frågan om Järsö-Nåtöområdets nya byggrätter är fortfarande öppen. Kommunstyrelsen i Lemland beslöt på mötet i tisdags att återemittera ärendet till kommundirektören för ytterligare beredning. Järsö-Nåtöområdet ska enligt ett tidigare beslut få samma grundbyggnadsrätt som gäller i resten av kommunen, det vill säga ett bostads- eller fritidshus per 20 000 kvadratmeter och inte 30 000 som i dag.

PrivataAffärer - 14 apr 20 kl. 07:42

Inget oljerally trots produktionsminskningar

Opec har nu fastslagit rekordstora utbudsminskningar om 9,7 miljoner fat per dag, knappt 10 procent av daglig efterfrågan innan coronakrisen. Produktionsminskningarna kommer att gälla i maj och juni och därefter fasas ut mot förhoppningen att marknaden ska återhämta sig från viruschocken och efterfrågan komma tillbaka. Minskningar bedöms dock fortsätta till april 2022 i mindre skala för att stabilisera globala oljemarknader.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 15 kl. 08:27

Det finns en värld utanför staden

I Helsingborg surrar politikerna likt stressade bin runt ett några kvadratkilometer stort område med attraktiv tomtmark. Syftet är naturligtvis att hitta utrymme för att bygga lägenheter. Staden växer så det knakar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.