Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 24 October, 10:21

Aftonbladet - 18 okt 20 kl. 11:14

Gängledaren har begärt att straffet ska bli kortare – eftersom fängelset är för tufft▸ Fängelsets säkerhetsavdelning är för hård, menar gängledaren.
Därför vill han få sitt fyraåriga straff för mordförberedelser kortat.
”Det är skäligt av regeringen att mildra påföljden med i vart fall ett par tre månader,” skriver 32-åringen i sin nådansökan..
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gängledarenhar , begärtatt , straffetska bli , kortare, eftersom, fängelset är för tufft
YLE - 26 maj 17 kl. 14:37

HD: Kvinnan som knivhögg man i Hangö ska avtjäna hela straffet i fängelse

Den kvinna som knivhögg en tidningsutdelare i Hangö i augusti 2014 ska avtjäna hela sitt straff i fängelse. Det har Högsta domstolen beslutat. Domstolen konstaterar att det är ett exceptionellt beslut.

YLE - 20 maj 17 kl. 07:00

Sinnesundersökning avslöjar om de som begått de grövsta brotten är psykiskt sjuka eller inte

När räknas en person som begått ett grovt brott som sjuk? Hur går en sinnesundersökning till och vad innebär det? Sinnesundersökningar görs med eller mot personens egen vilja om straffet som personen fått överskrider ett år.

YLE - 24 feb 16 kl. 20:46

Kortare avstängning för Blatter och Platini

Internationella fotbollsförbundet Fifa har valt att förkorta Sepp Blatter och Michel Platinis avstängningar med två år. Fifas kommitté för överklaganden avslog ändå duons begäran om att frikännas. Det var i december som Blatter och Platini stängdes av från all fotbollsverksamhet i åtta år.

Expressen - 23 feb 19 kl. 15:10

Kim Eriksson nekas kortare straff

Svenske Kim Eriksson dömdes till döden i Thailand för knarkbrott men fick domen omvandlad till livstid. Nu avtjänar han straffet i Sverige - men får inte den strafförkortning han begärt, enligt beslut från Kriminalvården. .

GöteborgsPosten - 29 apr 20 kl. 16:51

Gängledaren Eddie Jobes fall tas upp i HD

Klagade på straffet – Högsta domstolen lyssnade..

Skånskan - 29 jun 18 kl. 17:55

Begärs häktade för människorov

Lund Fem män begärdes på fredagen häktade för människorov och grov misshandel efter den händelse natten till i torsdags då en man i 20-årsåldern fick allvarliga skador.Samtliga har begärts häktade på sannolika skäl, den högre graden av misstanke. Samtidigt framgår att händelseförloppet även berör Eslövs kommun, inte bara Lunds som angavs inledningsvis.

VBL - 19 jul 12 kl. 06:40

Kvinnor döms till kortare straff än män

Kvinnor som begår allvarliga våldsbrott döms till kortare fängelsestraff än män, rapporterar Aamulehti. För dråp får en kvinna i snitt ett åtta månader kortare straff..

BT - 29 sep 14 kl. 10:22

Dyr sanering ? två begärshäktade efter klottervåg

Saneringen efter fredagens klottervåg i Borås kan kosta runt 100 000 kronor och nu begärs två män häktade för grov skadegörelse. Det är ovanligt att någon begärs häktad som misstänkt för klotter. – I det här fallet tycker jag att både omfattningen och kostnaderna och de byggnader som utsattes gör att man kunna bedöma det som grov skadegörelse, säger kammaråklagare Martin Ekelin.

Expressen - 12 apr 19 kl. 15:56

Mördade sin vän – vill inte acceptera straffet

Felix Rosell Nyberg, 23, som dömdes till 14 års fängelse av hovrätten för västra Sverige för att huggit ihjäl sin vän Magnus Natschki utanför Uddevalla i december 2017.Han vill inte acceptera straffet utan överklagar nu domen till Högsta domstolen, HD. Han begär att HD ska ogilla åtalet för mord och eller åtminstone sänka straffet..

YLE - 02 jul 15 kl. 11:42

USA trappar upp jakten – begär Fifa-höjdare utlämnade

Snaran dras åt runt Fifa. USA har begärt att Schweiz ska utlämna sju gripna Fifa-höjdare, det meddelade den schweiziska åklagarmyndigheten på torsdag. De högt uppsatta medlemmarna i Fifa har suttit i säkert förvar sedan en räd i slutet av maj.

SmålandsPosten - 12 jun 14 kl. 06:05

Morddömd 60-åring ska avtjäna straffet

Efter att ha frigivits villkorligt från morddomen i Litauen bosatte sig den 60-årige mannen på en fastighet i Växjötrakten. Nu har han på nytt häktats på begäran av åklagare i Litauen. ”En europeisk arresteringsorder har utfärdats mot NN (mannen) ­avseende verkställighet av ett fängelsestraff”, konstaterar Växjö tingsrätt i häktningsbeslutet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.