ÖstersundsPosten > Nyheter

Tuesday, 20 October, 19:28

ÖstersundsPosten - I förrgår: 11:00

Barn- och elevhälsan fick kraftigt minskat elevunderlag när friskolorna valde egna lösningarInför höstterminen valde flera friskolor i Östersund att själva sörja för elevhälsoarbetet på....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Östersund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnoch , elevhälsanfick , kraftigt, minskat, elevunderlagnär , friskolorna, valde egna lösningar
Skånskan - 14 jan 16 kl. 14:00

Elevhälsan flyttar till Västergatan 44

Skurup Från Östergård till gamla Gummifabriken går flyttlasset för centrala elevhälsan - vars verksamhet förblir densamma.Det är de tre kvinnorna, Angela Dosa-Zitko, Helén Hultman och Tanja Talarek som utgör centrala elevhälsan tillsammans med skolkuratorer och skolsköterskor.
Kuratorer och sköterskor är, även om namnet motsäger det, placerade lokalt på skolor.

Skånskan - 11 dec 19 kl. 17:00

Elevhälsan tvingas prioritera bort elever

Malmö Malmös samtliga gymnasieelever delar på en skolläkare sedan årsskiftet, något som får konsekvenser för patientsäkerheten och vårdkvaliteten. Det visar en färsk rapport som ska presenteras för politikerna på måndag.Skolläkarens uppdrag är att hjälpa de elever som anses ha skolrelaterade medicinska problem med bedömning, rådgivning och eventuellt hjälpa eleven vidare genom remittering till en annan vårdinstans.

Alingsås tidning - 18 nov 16 kl. 05:30

Får statsbidrag till elevhälsan

Herrljunga kommun får 43 500 kronor i extra statsbidrag för att förstärka elevhälsan.
Regeringens statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsa och specialpedagogik fördelas nu över landet. Skolorna i Västra Götalands län får totalt omkring 13,5 miljoner kronor för att förstärka elevhälsan och den specialpedagogiska kompetensen med ny personal.

Skånskan - 20 jan 19 kl. 11:30

Blir chef för elevhälsan

ESLÖV Thomas Larsen har utsetts till verksamhetschef för elevhälsan inom barn- och familjenämnden. Larsen är sedan tidigare enhetschef för barn- och elevstödsenheten men enligt hälso- och sjukvårdslagen ska kommunerna även ha en utsedd verksamhetschef för elevhälsan..

GöteborgsPosten - 24 jul 19 kl. 05:10

Stärk elevhälsan – utvecklingen går åt fel håll

Ansvaret för elevhälsan har lyfts från den medicinska professionen till skolledare, det vill säga rektorer på skolorna. Vi vill att ansvaret åter läggs hos den medicinska professionen i elevhälsan. I tider när vi verkligen behöver förebygga stillasittande, övervikt, dåliga matvanor, missbruk och psykisk ohälsa hos barn och unga går utvecklingen åt helt fel håll..

Barometern - 30 nov 18 kl. 10:18

Malm vill att kommunen satsar på elevhälsan

Socialstyrelsens rapport visar att ohälsan bland unga ökar kraftigt. Det oroar Bo Malm i Oskarshamn som vill att kommunpolitikerna satsar på elevhälsan..

Dalarnas tidningar - 10 feb 15 kl. 22:36

IVO har synat elevhälsan

Elevhälsan i Falu kommun granskades i november i fjol av Inspektionen för vård och omsorg (IVO). IVO anmärkte då på att elevhälsans samarbete med barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) var otydligt när det gäller vem som ansvarar för vad..

Nerikes Allehanda - 14 nov 15 kl. 05:55

Högt tryck på elevhälsan

Arbetsbelastningen på skolhälsovården Elevhälsan på Alléskolan har vuxit när antalet nyanlända ökat kraftigt. En stor del av arbetet går till vaccinationer..

SR - 15 feb 17 kl. 06:00

Brist på samordning mellan elevhälsan och vården

Många nyanlända- och asylsökande barn och ungdomar mår dåligt. Samordningen mellan elevhälsan och barn- och ungdomspsykiatrin måste bli bättre..

Länstidningen i Jämtland - 12 okt 17 kl. 09:45

Bräcke kommun har högst kostnad för elevhälsan i landet – så mycket kostar elevhälsan i din kommun

Förra året kostade elevhälsan i Bräcke kommun 10 980 kronor per elev. Lägst kostnad i länet hade Strömsund, där elevhälsan kostade 2 530 kronor per elev. I resten av landet låg snittet på drygt 3000 kronor per elev..

ÖstersundsPosten - 12 okt 17 kl. 09:45

Bräcke kommun har högst kostnad för elevhälsan i landet – så mycket kostar elevhälsan i din kommun

Förra året kostade elevhälsan i Bräcke kommun 10 980 kronor per elev. Lägst kostnad i länet hade Strömsund, där elevhälsan kostade 2 530 kronor per elev. I resten av landet låg snittet på drygt 3000 kronor per elev..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.