DN > Nyheter

Wednesday, 21 October, 04:21

DN - I förrgår: 10:23

Karin Bojs: Brända hästar från Indien till Gamla Uppsala
Läs mer på DN
Läs mer om:
Bojs, Indien, Gamla Uppsala

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karin, Bojs, Brända, hästarfrån , Indientill , Gamla, Uppsala
Politologerna - 25 maj 14 kl. 08:42

Behöver du personrösta? Det beror på vilket parti du röstar på.

För detta inlägg har Elias Markstedt bistått med dataanalyser. Svenska väljare har nu sedan ganska lång tid tillbaka haft möjligheten att personkryssa den kandidat de i första hand vill ska väljas för det parti väljaren röstar på. I det här inlägget ska vi ta en snabb titt på hur stora skillnaderna mellan olika kandidater för samma parti egentligen är när det gäller åsikter i politiska frågor, samt om sammanhållningen är större eller mindre inom vissa partier.

Politologerna - 01 dec 19 kl. 09:20

Lucka #1: Vem är Hanif Bali?

Välkommen till Politologernas julkalender 2019! Vi har 24 luckuppningar att se fram emot, med spännande julkarameller från Politologerna-gruppen och från inbjudna gästpolitologer. Vi börjar med ett inlägg om svenska väljares kandidatkännedom!

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Supermiljöbloggen - 25 maj 19 kl. 12:20

EU-granskning: Bäst och sämst för klimatet

Imorgon är det valdag, och det är oerhört viktigt att rösta in klimatkandidater i EU. Men vad borde man rösta på? Supermiljöbloggen har granskat partierna - och hittat stora skillnader.

YLE - 27 mar 17 kl. 05:44

Raseborgs bibliotek blir invånarnas vardagsrum

På biblioteket i Ekenäs har en grupp flickor spritt ut sig i soffgruppen i nedre våningen. Inramningen består av mandarinskal, godispapper och skolböcker. De är helt i linje med den nya bibliotekslagen som talar om att invånarna ska vara mera synliga på biblioteket och delaktiga i den verksamhet som ordnas här.

Sydsvenskan - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 10 recensenter väljer

Rakel Chukri. Rakel Chukri   Karolina Ramqvist
Den vita staden  Att skriva uppföljare till hyllade böcker är vanskligt. Men Ramqvist klarar det galant.

HBL - 17 maj 13 kl. 21:43

Här är vårens studenter 2013

Vi publicerar namnen på vårens studenter i Svenskfinland. Saknas ditt gymnasium? Skicka oss uppgifterna till studenter@hbl.

YLE - 21 maj 17 kl. 09:02

Kvinnor syns dåligt i politiken i Sjundeå

Fullmäktige i Sjundeå har flera kvinnliga ledamöter än tidigare, ändå syns de knappt då ordförandeposterna delas ut. SFP:s Merja Laaksonen är den enda kvinnan på en tung post eftersom hon fortsätter som ordförande för kommunstyrelsen. Nuvarande fullmäktigeordföranden Arja Alho (SDP) tycker att det är synd att kvinnors kunskaper inte tas till vara.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 14:00

Stora scenen invigs med dansafton

simrishamn Den 28 april inviger Skillinge teater sin nya stora scen med en helkväll tillsammans med Salongsorkestern.Karin Johansson-Mex och Nils Peder Holm tog över Skillinge teater förra året och sedan dess har den varit ett stort renoveringsprojekt. Förra året rustades 700 kvadratmeter upp samtidigt som man trots detta lyckades locka över
9 000 besökare.

BT - 04 jan 14 kl. 10:10

Älskade bitar fyller 65

Vi pratar om en synnerligen pigg pensionär. Aldrig har Legobiten varit populärare än nu. Men det var nära att plastbiten tog med sig hela det multinationella företaget ner i avgrunden utan att ens ha fått fira 55 bast.

Skånskan - 21 dec 15 kl. 09:55

Årets bästa litteratur

Kultur och Nöje Medan julen kommer allt närmre fortsätter vi att tänka tillbaka. I dag har tidningens litteraturkritiker valt sina bokfavoriter inom olika genrer 2015.Skönlitteratur Clemens Altgård väljer: 1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.