SR > Nyheter

Monday, 26 October, 20:20

SR - 18 okt 20 kl. 10:24

Djupt splittrat land väljer presidentNästan ett år efter att ex-presidenten Evo Morales tvingades avgå, anklagad för valfusk, går idag bolivianerna återigen till valurnorna. Opinionsundersökningarna ger socialisten Luis Arce ledningen, men vinner han inte i första valomgången, kan motståndarna enas och besegra honom i den andra..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Evo Morales, Luis Arce

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djupt, splittrat, land, väljer, president
BT - 06 nov 14 kl. 08:09

En resa genom ett splittrat land

På bara några få år löstes Jugoslavien upp i ett krig som lämnade hundratusentals människor i förlust. Slovenen Goran Vojnovics andra roman, som översatts till svenska, tar itu med ett lands och ett folks tragiska öde samtidigt som han beskriver en familjs ?oåterkalleliga splittring.

Nya Wermlands Tidningen - 19 jul 16 kl. 21:35

Splittrat parti väljer Trump

Under tisdagen kommer Donald Trump att väljas till Republikanernas presidentkandidat av ett splittrat parti.Värmländske riksdagsledamoten Christian Holm Barenfeld (M) är på plats..

GöteborgsPosten - 21 dec 17 kl. 18:38

Splittrat Katalonien väljer väg igen

Dagens regionval Katalonien blir de facto en folkomröstning som visar hur självständighetsrörelsen står sig. Oavsett om den separatistiska eller spanskvänliga sidan vinner lär Katalonien förbli splittrat under överskådlig tid..

SR - 21 dec 17 kl. 19:49

Splittrat Katalonien väljer väg på nytt

Dagens regionval Katalonien blir de facto en folkomröstning som visar hur självständighetsrörelsen står sig. Oavsett om den separatistiska eller spanskvänliga sidan vinner lär Katalonien förbli splittrat under överskådlig tid..

HBL - 14 dec 12 kl. 05:30

Åland eller SFP?

Kommunalvalet var det sista i en tät rad av nationella val. Före det hade vi riksdagsval våren 2011 och presidentval med två omgångar i januari i år.Men nu är det valpaus fram till våren eller sommaren 2014, (valdagen är fortfarande öppen) då medborgarna i EU-länderna väljer nytt parlament.

YLE - 27 jan 15 kl. 18:01

Färre insjuknade i TBE på Åland

Åland uppvisar, som väntat, en tydligt sjunkande trend i antalet diagnostiserade TBE-insjuknanden sedan införandet av vaccination mot TBE år 2006, visar en färsk rapport av Ålands landskapsregering. Av de som insjuknar i TBE orsakad av den virustyp som förekommer på Åland, drabbas uppskattningsvis en tiondel av svåra långdragna eller permanenta neurologiska besvär. Nästan 70 procent av den åländska befolkningen har helt eller delvis vaccinerats mot TBE på Åland mellan åren 2006-2013.

Nyan - 15 apr 15 kl. 12:00

Nya namn i Visit Åland

Eckerölinjens marknads- och försäljningschef Maria Hellman-Aarnio och Viking Lines affärsutvecklingschef Gustaf Eklund föreslås som nya ordinarie medlemmar i Visit Ålands styrelse. Som ny suppleant föreslås sjöfartsmuseets chef Hanna Hagmark-Cooper. Visit Åland väljer styrelse på årsmötet på torsdag.

Nyan - 07 jun 17 kl. 13:44

Åland trotsar finansministeriet

  Landskapsregeringen säger nej tack till förslaget att riksregeringen ska fastslå skattegottgörelsen i samband med riksbudgeten. Åland väljer hellre att strunta i Ålandsavdraget och i stället ta emot de cirka 60 miljoner extra som reformerna innebär enligt dagens avräkningsprocent på 0,45. I stället ska Ålandsdelegationen räkna ut skattegottgörelsen och Åland sedan betala mellanskillnaden tillbaka till staten.

UNT - 21 dec 17 kl. 18:38

Splittrat Katalonien väljer väg igen

Dagens regionval Katalonien blir de facto en folkomröstning som visar hur självständighetsrörelsen står sig..

BT - 20 mar 17 kl. 08:02

Fattigt och ungt land väljer president

De boende i den unga nationen Östtimor går till urnorna i dag, i det första valet sedan FN:s fredsbevarande styrkor lämnade landet 2012. Valet till presidentposten, som främst är ceremoniell, tros kunna bidra till enighet i landet.(TT).

Sydsvenskan - 20 mar 17 kl. 08:02

Fattigt och ungt land väljer president

De boende i den unga nationen Östtimor går till urnorna i dag, i det första valet sedan FN:s fredsbevarande styrkor lämnade landet 2012. Valet till presidentposten, som främst är ceremoniell, tros kunna bidra till enighet i landet. Det råder ingen bri.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nytt storfängelse planeras i Kalmar

Ett nytt storfängelse med minst 300 platser samt ett häkte planeras byggas i Kalmar kommun..

SR - 1 timme sedan

Regeringen tvingas lämna plats för oppositionen

I Litauen väntas ett regeringsskifte efter gårdagens parlamentsval. Den nuvarande mittengröna regeringen ser inte ut att ha tillräckligt med stöd för att fortsätta leda landet, och i stället kommer en högermittenallians att få bilda regering..

SR - 2 timmar sedan

”En uppgörelse är smakligare för flera partier”

Just nu sitter LO:s styrelse i möte för att besluta om hur remissvaret på den omtalade las-utredningen ska se ut. Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach reder ut om regeringen och samarbetspartierna kan bygga vidare på överenskommelsen och vilken roll remissvaren spelar för regeringen..

SR - 2 timmar sedan

Fotbollsstjärnan kampanjar för gratis mat till barn

Fria skolmåltider för barn även under skolloven så länge coronapandemin pågår har blivit en stor politisk fråga i Storbritannien. Fotbollsstjärnan Marcus Rashford leder en omfattande kampanj för skolmåltiderna och har fått den brittiska oppositionen med sig i frågan. Även inom det regerande Tory-partiet växer kritiken mot premiärminister Boris Johnson..

SR - 3 timmar sedan

LO förkastar las-utredningen

I eftermiddag har LO:s styrelse enats om sitt remissvar på den omdiskuterade las-utredningen. Och det blev nej från centralorganisationen..

SR - 3 timmar sedan

Skärpta nationella riktlinjer i Norge

Smittspridningen av coronaviruset har ökat i Norge. Därför meddelade regeringen om nya, hårdare nationella riktlinjer under en presskonferens..

SR - 4 timmar sedan

Kommuner riktar kritik mot bristen på skyddsutrustning

Kommunala företrädare är kritiska till hur Socialstyrelsens nationella beredskapslager med sjukvårdsutrustning har skötts. Lagret har bland annat innehållit skyddsutrustning som varit för gammal eller inte nått upp till dagens standard och därför kasserats under pandemin..

SR - 4 timmar sedan

Turkiet manar till bojkott av franska varor

Turkiets president Erdoğan uppmanar turkar att bojkotta franska varor. Erdoğan anklagar i hårda ordalag Frankrikes president Macron för en anti-islamsk agenda. Samtidigt fördömer nu Turkiet mordet på en fransk lärare i mitten av oktober..

SR - 5 timmar sedan

Oslo skärper reglerna

Norge skärper åter restriktionerna i Oslo som väntar sig en ny våg och fler nya fall av covidsmittade. Bland annat blir det obligatoriskt med munskydd inomhus på alla offentliga platser där det inte går att hålla minst en meters avstånd..

SR - 6 timmar sedan

Nytt fängelse ska byggas i Kalmar

Ett nytt fängelse och häkte planeras i Kalmar. Det handlar om anstalt med 300 platser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.