NT > Nyheter

Thursday, 22 October, 11:02

NT - 18 okt 20 kl. 10:05

Här gasar bruket – trots papperskrisenFörst digitalisering och sen pandemi – minskad efterfrågan på papper sätter press på en av landets främsta industrier. Efter att flera varsel drabbat tillverkningen av tidningspapper är frågan: Står nu produktionen av skriv- och tryckpapper på tur?.
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här gasar, brukettrots , papperskrisen
Nya Wermlands Tidningen - 30 okt 12 kl. 20:21

Stora Enso både bromsar och gasar

Sedan 1994 har Stora Enso investerat tio miljarder kronor i utveckling av Skoghalls bruk. Nu senast en investering på 150 miljoner kronor för modernisering och kvalitetsförbättring vid kartongmaskin sju. ?

Skånskan - 13 jun 16 kl. 04:00

Af­ri­ka måste ut­veckla jord­bruket

Opinion Tor­kan i söd­ra Af­ri­ka har slagit hårt mot be­folkningen. 50 mil­joner män­ni­skor hotas av svält. Om det är de lång­sik­tiga kli­mat­för­änd­ringarna el­ler na­tur­liga va­ria­tioner som är or­saken i år har min­dre be­ty­del­se för de drabbade.

Skånskan - 11 maj 17 kl. 04:00

Jord­bruket ständig stridsfråga

ERWP.fif(1)I år kan det svenska jord­bruket ”fira” ett dys­tert ju­bi­le­um. Det är 50 år se­dan 1967 års jord­bruks­be­slut fattades.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 05:00

Jord­bruket är be­ro­en­de av EU

Jord­bruks­po­li­tiken är EU:s an­svar. Nå­gon na­tio­nell jord­bruks­po­li­tik finns inte, mer än som tillämp­ning av EU:s re­gel­verk. Där­ut­över kan länderna på­verka vill­koren för jord­bruket till ex­em­pel ge­nom mil­jö­reg­ler och skatter, vil­ket Sverige gör mer än de flesta länder.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills ändringarna görs"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills planen ändras"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

Dalarnas tidningar - 09 aug 13 kl. 21:05

Oro för jobben och framtiden för bruket

? Klart att vi som jobbar här på bruket är oroliga men det var vi redan innan de här senaste ledningsturerna inom Arctic Paper. Det säger Lars-Göran Johansson Pappers ordförande på bruket i Grycksbo..

Kristianstadsbladet - 03 okt 13 kl. 08:00

Bruket stoppas för underhåll

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Vecka 41 är det storstopp på Nymölla bruk. Då upphör produktionen till förmån för underhållsarbeten. Till hjälp har man runt 350 entreprenörer.

YA - 02 mar 14 kl. 08:00

Gym kan ta över tom lokal i Bruket

Foto: Matz Jönsson
Den stora tomma lokalen i före detta Sjöbo bruk kan bli ett gym innan sommaren. Isa Olsson vill satsa på att förbättra Sjöbobornas hälsa.
Lokal för lokal har det gamla bruket fyllts med nya verksamheter.

Skånskan - 07 jul 18 kl. 01:00

Rege­ringen hotar skogs­bruket 

Rege­ringens be­slut om att fin­kamma Sve­ri­ges skogar ef­ter nyc­kel­bio­toper un­der de kommande 10 åren kommer att om­kull­kasta svensk skogs­po­li­tik.
Vi ser re­dan kon­se­kvenserna. Allt­för många skogs­ä­ga­re ris­kerar eko­no­miska för­luster på grund av att de får en nyc­kel­bio­top re­gi­strerad på sin mark.

DI - 28 maj 19 kl. 22:50

Djävulen flyttar in på bruket - “det är att skaka om sig själv”

I nästan 300 år var Axmar bruk fyllt av liv och rörelse och en stor tillverkare av järn i området. Här arbetade generationer med människor som slet vid bruket. Snart blir den gamla hyttan återigen en livfull plats då djävulen flyttar in i bruket genom klassikern ”Mästaren och Margarita” som spelas här i sommar.

Fler nyheter från NT

NT - 5 minuter sedan

Åtal efter jättebeslag av kokain i Uddevalla

Tre män kunde tas på bar gärning när de skulle hämta kokain smugglat till Sverige i ett fartyg direkt från Colombia. Nu åtalas männen, som är mellan 24 och 33 år, vid Uddevalla tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott..

NT - 2 minuter sedan

Elgestål optimistisk efter envisa handskadan

Kevin Elgestål har inte kunnat spela någon allsvensk match hittills den här säsongen. "Det är skönt att jag känner att det blir bättre. Det har jag inte gjort tidigare", säger Hästen-forwarden..

NT - 2 minuter sedan

Tjuvar slog till - stal för stort belopp ur containern

Nattetid slog tjuvar till mot byggarbetsplatsen vid Inre hamnen. De kom över verktyg och instrument till ett stort värde..

NT - 30 minuter sedan

Sverige fostrar flest elitspelare i Norden

En ny undersökning från Cies Football Observatory visar att Sverige är bäst i Norden på att fostra elitfotbollsspelare..

NT - 30 minuter sedan

Thunberg tar kommandot på Dagens Nyheter

I början av december kommer Greta Thunberg att för en dag att vara chefredaktör för Dagens Nyheter..

NT - 30 minuter sedan

Far och söner åtalas för hedersmord i Kiruna

En man och två söner under 18 år åtalas för mord i Kiruna i somras, då en man i 20-årsåldern blev dödad med kniv på en buss. Enligt åklagaren har brottet ett hedersmotiv..

NT - 45 minuter sedan

Victor Leksells "Svag" slår nytt Spotifyrekord

Victor Leksells låt "Svag" blev i somras den mest strömmade låten på svenska någonsin..

NT - 45 minuter sedan

Vem får årets Sacharovpris?

Oppositionen i Belarus är storfavorit när EU-parlamentets talman och gruppledare på torsdagen ska utse årets mottagare av Sacharovpriset för tankefrihet..

NT - 1 timme sedan

Vill testa byte vid hjärnskakningsmisstanke

Fotbollen vill komma till rätta med problemet med hjärnskakningar. Regelorganet Ifab föreslår att det testas med extra byten om hjärnskakningar misstänks..

NT - 1 timme sedan

Du borde haft mer tålamod, Lyckåsen

Stack du inte för tidigt, Albert Lyckåsen? Borde du inte ha gett det åtminstone en månad till? Jag tycker det..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.