DN > Nyheter

Wednesday, 21 October, 03:30

DN - I förrgår: 10:06

Första kvinnan på nästan 70 år ska avrättas i USA
Läs mer på DN
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första kvinnanpå nästan 70 , årska , avrättasi , USA
DN - 26 mar 14 kl. 12:56

Kvinna ska avrättas trots att sonen erkänt

En 57-årig kvinna från Mississippi ska avrättas trots att hennes son har erkänt mordet hon är dömd för. Hon kommer att bli den första kvinnan som avrättas på 70 år i USA..

Expressen - 05 feb 14 kl. 08:30

Avrättas i dag – 14:e kvinnan sedan 1976

Suzanne Basso, 59, kommer att bli den 14:e kvinnan sedan 1976 som avrättas i USA. Hon är dömd för att ha mördat en förståndshandikappad man. I dag kommer hon att ges en dödlig injektion i Texas..

SR - 25 apr 17 kl. 03:27

Två ska avrättas – för första gången på 17 år

I USA ska ytterligare två män avrättas i natt trots flera försök att få delstaten Arkansas att inte använda dödsstraffet. Det har inte hänt sedan år 2000 i USA att två dödsdömda avrättas samma kväll..

SR - 30 nov 14 kl. 17:00

Morddömd avrättas i Texas - trots att han är mentalsjuk

Mentalsjuke Scott Panetti, 56, mördade sina svärföräldrar för mer än 20 år sedan. Om några dagar avrättas den han i den amerikanska delstaten Texas. Detta trots att USA:s högsta domstol anser att en dödsdömd måste vara vid sina sinnens fulla bruk för att avrättas..

Expressen - 14 jul 20 kl. 10:36

Daniel Lee Lewis dödade hel familj – kan nu avrättas

Trippelmördaren Daniel Lee Lewis kan bli den förste att avrättas efter ett federalt dödsstraff på 17 år. USA:s högsta domstol gav på tisdagen klartecken för avrättningar på federal nivå..

Kristianstadsbladet - 23 okt 13 kl. 12:07

Iranier avrättas inte två gånger


Alireza M ska inte avrättas igen. Det säger Irans justitieminister, sedan fallet med fången som överlevde en hängning väckt eko världen över. - Vi har lagt mycket energi på att förhindra en andra avrättning av denne fånge, och fått ett positivt svar, säger justitieminister Mostafa Pour-Mohammadi enligt nyhetsbyrån Irna.

BT - 23 okt 13 kl. 12:19

Iranier avrättas inte två gånger

Alireza M ska inte avrättas igen. Det säger Irans justitieminister, sedan fallet med fången som överlevde en hängning väckt eko världen över. - Vi har lagt mycket energi på att förhindra en andra avrättning av denne fånge, och fått ett positivt svar, säger justitieminister Mostafa Pour-Mohammadi enligt nyhetsbyrån Irna.

BT - 23 okt 13 kl. 12:09

Iranier avrättas inte två gånger

Alireza M ska inte avrättas igen. Det säger Irans justitieminister, sedan fallet med fången som överlevde en hängning väckt eko världen över. ?

Expressen - 13 aug 18 kl. 12:01

Dubbelmördaren Carey Dean avrättas med fentanyl

Under tisdagen blir Carey Dean Moore, 60, den första dödsdömda fången att avrättas med fentanyl i USA. Men ett läkemedelsbolag som tillverkar drogen misstänker att Nebraska kommit över fentanylet olovligen – och har stämt delstaten. .

Expressen - 01 apr 15 kl. 06:54

Fler dödsdömda – men färre avrättas

Färre avrättas i världen, men antalet dödsdömda ökar kraftigt, visar Amnesty Internationals årliga rapport. Organisationen har kunnat bekräfta 607 avrättningar under 2014, men mörkertalet är stort. Kina toppar listan och avrättar fler människor än resten av världens länder sammantaget..

Sydsvenskan - 11 apr 15 kl. 10:21

Islamistledare avrättas i Bangladesh

En ledare för Bangladesh största islamistparti Jamaat-e-Islami ska i dag avrättas genom hängning. 62-årige Muhammad Kamaruzzaman dömdes 2013 för krigsförbrytelser i samband med självständighetskriget mot Pakistan 1971.Kamaruzzaman har vägrat söka nåd från presidenten och skulle egentligen ha hängts nu på morgonen, men avrättningen sköts upp i sista stund.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.