DI > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 09:58

DI - 18 okt 20 kl. 09:01

Uppsida på 30 procent – köpläge i ratad sektor
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppsidapå 30 procent , köplägei , ratad, sektor
PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 07:54

Sektor: Här är de mest köpvärda IT-konsulterna

Konsultfirman Acando fortsätter att uppvisa en hög tillväxttakt men löneinflation och andra satsningar gör att lönsamheten inte riktigt hänger med. På sikt kommer dock nuvarande satsningar att innebära skördetid för bolaget och tidningens köpråd behålls. Kursnedgången i konsultmäklaren Ework på 20 procent den senaste månaden skapar ett bra köptillfälle för den som är lite mer långsiktig och Börsveckan bedömer att bakslaget med rapporten för det tredje kvartalet troligtvis bara handlar om ett hack i kurvan.

Dagens PS - 04 jul 17 kl. 14:56

Ratad folkaktie snart i hetluften igen?

Det handlar om teleoperatören Telia, som kantats av korruptionsskandaler och mikljardböter, vilket förstås med eller mindre skjutit aktiekursen i sank. Men nu kan bolaget alltså vara på väg att klättra på börsen igen, bland annat på ryktet om kände finansmannen Christer Gardells och hans Cevian Capital-fonds påstådda intresse, konstaterar sajten Placera.nu, som även hänvisar till vad tekniska aktieanalytiker för inte så länge sedan gjorde för bedömning av Teliaaktiens potential.

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 07:18

DI ser 35-procentig uppsida i Leo Vegas

”En multipel på tio gånger vår vinstprognos om cirka 3,50 kronor för 2020 motsvarar en uppsida på cirka 35 procent för aktien från fredagens stängningskurs. Det skulle innebära en lägre vinst än analytikernas estimat men en uppvärdering av aktien”, skriver tidningen i analysen under vinjetten Veckans Aktie. Tidningen lyfter vidare fram en möjlighet att andra spelbolag kan överväga lägga bud på Leo Vegas.

Cornucopia - 31 mar 19 kl. 14:25

Konjunkturen per sektor - pappersindustrin, IT-utrustning och bemanning i botten

Enligt konjunkturbarometern är det krisläge i pappersindustrin, företagsinköp av IT-utrustning och för bemanningsföretagen.
Konjunkturläget per enskild sektor mars 2019.Pappersindustrin har alltså rasat ner till ett riktigt krisläge, med kraftigt negativa framtidsutsikter enligt enkätsvaren till Konjunkturinsitutets barometerindikator ("konjunkturbarometern").

DI - 16 jun 18 kl. 10:50

Franska fondproffset: Här hittar du aktierna med dubbel uppsida

Konjunkturen kallnar, handelshoten haglar och börsen står högt. Det talar starkt för en viss sektor och tänder varningslampor för en helt annan enligt Jean Medicin, chefsstrateg på förvaltaren Carmignac..

DI - 28 aug 20 kl. 06:29

Aktiechefen: Fyndchans i pressad sektor – här är ”den solklara köpkandidaten”

Swedbanks aktiechef Fredrik Warg ser ”rejält stor uppsida” i börsens bankaktier, som inte alls hängt med i uppgången..

PrivataAffärer - 04 feb 20 kl. 09:57

Här är Swedbanks nya favoritaktie

I sektorfavoriter kastas Hexagon ut från sektorn telekom/media/IT och ersätts av Ericsson. Telekomjätten tar också plats i Swedbanks fokusportfölj samtidigt som Intrum får lämna densamma. Enligt Kepler Cheuvreux, så har Ericsson återhämtat sig betydligt sedan år 2018, till följd av ett omfattande omställningsarbete som bland mycket annat innebar en ny företagsledning.

PrivataAffärer - 31 mar 20 kl. 09:45

Swedbank stuvar om bland sektorfavoriterna

Sektorfavoriterna innehåller Swedbanks favoritaktier i respektive sektor, och ibland en aktie att undvika. Placeringshorisonten är ett år och själva aktieanalyserna görs av Swedbanks partner Kepler Cheuvreux. Swedbanks placeringssajt Aktiellt rapporterar att Nobia ersätts med Storytel inom sektorn konsument.

Dagens PS - 18 jan 18 kl. 09:18

Proffsen: Högriskaktier som är värda en chans

Börsexperterna Jonas Olavi och Mattias Eriksson tipsar om högriskaktier i Dagens industri. Olavi som är nordisk allokeringschef på Alfred Berg lyfter inledningsvis fram Ericsson där potentialen ligger i den pågående omställningen till att fokusera på hårdvaran. Den andra aktien Olavi väljer att lyfta fram är Cherry.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.