Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 30 October, 23:04

Sydsvenskan - 18 okt 20 kl. 09:00

Hon vill lyfta fram klimakteriet i ljusetMonica Buitenhuis drabbades själv – nu vill hon hjälpa andra kvinnor..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Buitenhuis

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon vill lyftafram , klimakterieti , ljuset
Expressen - 15 aug 18 kl. 07:11

Kända kvinnorna som vill lyfta fram klimakteriet

I oktober kommer flera kända svenska kvinnor tackla det tabubelagda ämnet klimakteriet i en ny serie på SVT.– Det är ju ingen sjukdom, utan en fas, säger programledaren och producenten Malin Jacobson Båth till Aftonbladet. .

BT - 12 okt 14 kl. 08:16

Så lindras besvär vid klimakteriet

Uppemot sju års elände eller knappt några problem alls – kvinnors upplevelser av klimakteriet varierar. – Ofta kan man få indikation på hur det kommer att bli när man ser hur mamma hade det. En viss ärftlighetsfaktor finns, säger distriktsläkaren Inga-Lena Krook.

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 14 kl. 01:32

Hjärtsvikt kopplas till klimakteriet

Kvinnor som kommer i klimakteriet tidigt — i 40—45-årsåldern — löper ökad risk att drabbas av hjärtsvikt, visar en studie i tidskriften Menopause som DN tagit del av. Forskare vid Karolinska institutet följde över 22 000 svenska kvinnor under 13 år och kom fram till att risken var 40 procent högre än hos dem som kommer i klimakteriet i 45—58-årsåldern..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 01:30

Hjärtsvikt kopplas till klimakteriet


Kvinnor som kommer i klimakteriet tidigt - i 40-45-årsåldern - löper ökad risk att drabbas av hjärtsvikt, visar en studie i tidskriften Menopause som DN tagit del av.Forskare vid Karolinska institutet följde över 22 000 svenska kvinnor under 13 år och kom fram till att risken var 40 procent högre än hos dem som kommer i klimakteriet i 45-58-årsåldern.Tidigare har man sett förhöjd risk också för hjärtinfarkt, stroke, reumatism och benskörhet..

UNT - 14 maj 14 kl. 01:30

Hjärtsvikt kopplas till klimakteriet

Kvinnor som kommer i klimakteriet i 40-45-årsåldern löper 40 procent högre risk att drabbas av hjärtsvikt än dem som kommer i klimakteriet senare, visar en studie i tidskriften Menopause som DN tagit del av.(TT).

NT - 14 maj 14 kl. 01:30

Hjärtsvikt kopplas till klimakteriet

Kvinnor som kommer i klimakteriet i 40-45-årsåldern löper 40 procent högre risk att drabbas av hjärtsvikt än dem som kommer i klimakteriet senare, visar en studie i tidskriften Menopause som DN tagit del av.(TT).

BT - 14 maj 14 kl. 01:30

Hjärtsvikt kopplas till klimakteriet

Kvinnor som kommer i klimakteriet tidigt - i 40-45-årsåldern - löper ökad risk att drabbas av hjärtsvikt, visar en studie i tidskriften Menopause som DN tagit del av. Forskare vid Karolinska institutet följde över 22 000 svenska kvinnor under 13 år och kom fram till att risken var 40 procent högre än hos dem som kommer i klimakteriet i 45-58-årsåldern.Tidigare har man sett förhöjd risk också för hjärtinfarkt, stroke, reumatism och benskörhet..

Expressen - 24 sep 14 kl. 16:01

Klimakteriet kan vara helt utdött om 20 år

Vetenskapen är klimakteriet på spåren. Om 20 år kan klimakteriet vara ett minne blott, skriver the Independent. Då skulle kvinnor kunna bli mödrar långt upp i ålder..

Expressen - 18 feb 15 kl. 10:26

"Kvinnor blir inte psykiska vrak i klimakteriet"

Vallningarna kommer vi inte ifrån – men att man skulle bli ett nervvrak i klimakteriet är en stor myt. Tvärtom har studier visat att kvinnor mår bättre psykiskt i åldern 45-55. – Klimakteriet har överdrivits något fruktansvärt, säger professorn Agnes Wold till Hälsoliv..

SVT Debatt - 18 okt 17 kl. 07:00

”Klimakteriet är en gåva”

”Trots att många kvinnor i dag når klimakteriet är det få som verkligen inser vilken gåva det är. Lite i hemlighet – och i många fall med en känsla av skam – får en kvinna söka sin egen information och sanning om vad klimakteriet innebär”, skriver författaren AnnaLena Eriksson..

Expressen - 23 feb 18 kl. 12:06

Karin är trött på det negativa: ”Klimakteriet är en härlig tid!”

Kvällspostens Maria Rydhagens krönika om klimakteriet har väckt uppmärksamhet.Karin Björkegren Jones blev inspirerad och skrev ett blogginlägg om ämnet.– Jag tycker att allt som belyses kring klimakteriet är så negativt, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.