SR > Nyheter

Tuesday, 20 October, 21:45

SR - I förrgår: 07:59

Stor ledning för Biden i opinionsmätningarMed lite mer än två veckor kvar till valet har Joe Biden en tvåsiffrig ledning i de nationella opinionsundersökningarna. Oron för en svidande valförlust blir nu större och större bland ledande republikaner..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Biden, Joe Biden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, ledningför , Bideni , opinionsmätningar
DN - 04 jul 19 kl. 07:38

Joe Biden tappar i opinionsmätningar efter debatten

Efter demokraternas första två tv-debatter förra veckan har stödet för Joe Biden fallit i två opinionsmätningar. Det är nu i princip dött lopp mellan Biden och Elizabeth Warren i kampen om demokraternas nominering för att bli partiets presidentkandidat 2020..

HBL - 09 jul 14 kl. 18:20

Språket i kläm i opinionsmätningar

Företag som gör politiska opinionsmätningar har sällan enkätfrågorna översatta till svenska. Det kan inverka på resultatet, säger Jan Sundberg, professor i allmän statslära vid Helsingfors universitet.– Frågorna kan vara helt på finska eller samplet vara felvalt.

Politologerna - 09 dec 17 kl. 08:00

Lucka #9: Fakta eller fiktion: om hur medier rapporterar om opinionsmätningar

Detta är ett gästinlägg författat av Per Oleskog Tryggvason, doktorand, och Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation, båda vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Inlägget bygger på deras vetenskapliga artikel Fact or Fiction? Investigating the Quality of Opinion Poll Coverage and its Antecedents i den internationella tidskriften Journalism Studies.

Expressen - 28 mar 14 kl. 03:55

Stor ledning för oppositionen

STOCKHOLM. Kristdemokraterna går framåt i både DN/Ipsos och TV4/Novus senaste opinionsmätningar men ligger ändå kvar under riksdagsspärren. Med mindre än ett halvår kvar till valet har de rödgröna en rejäl ledning över Alliansen..

UNT - 05 maj 17 kl. 13:29

Macron ökar ledning i mätningar

Emmanuel Macrons ledning över Marine Le Pen ökar två dagar före finalrundan i det franska presidentvalet, enligt två nya opinionsmätningar..

DN - 09 mar 18 kl. 06:00

Ewa Stenberg: Utan opinionsmätningar blir politiken svår att förstå

Trots en aldrig sinande ström av opinionsmätningar är osäkerheten större än på mycket länge om vad väljarna egentligen tycker. Men skulle medier och forskning sluta göra opinionsmätningar finns det mycket i politiken som blir obegripligt. .

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 10:15

USA-stödda opinionsmätningar stoppas


USA har avbrutit finansieringen av opinionsmätningar inför valet i Afghanistan den 5 april, uppger organisationen Democracy International. Anledningen är att USA anklagas för att ha försökt manipulera utfallet av en opinionsmätning i december i fjol.USA:s ambassad i Kabul bekräftar via en talesman att Washington har dragit in finansieringen för att undvika varenda form av misstankar, även om de är grundlösa..

BT - 31 jan 14 kl. 10:16

USA-stödda opinionsmätningar stoppas

USA har avbrutit finansieringen av opinionsmätningar inför valet i Afghanistan den 5 april, uppger organisationen Democracy International. Anledningen är att USA anklagas för att ha försökt manipulera utfallet av en opinionsmätning i december i fjol. USA:s ambassad i Kabul bekräftar via en talesman att Washington har dragit in finansieringen för att undvika varenda form av misstankar, även om de är grundlösa..

NT - 31 jan 14 kl. 10:15

USA-stödda opinionsmätningar stoppas

USA har avbrutit finansieringen av opinionsmätningar inför valet i Afghanistan den 5 april, uppger organisationen Democracy International. Anledningen är att USA anklagas för att ha försökt manipulera utfallet av en opinionsmätning i december i fjol..

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 14 kl. 10:17

USA-stödda opinionsmätningar stoppas

USA har avbrutit finansieringen av opinionsmätningar inför valet i Afghanistan den 5 april, uppger organisationen Democracy International. Anledningen är att USA anklagas för att ha försökt manipulera utfallet av en opinionsmätning i december i fjol. USA:s ambassad i Kabul bekräftar via en talesman att Washington har dragit in finansieringen för att undvika varenda form av misstankar, även om de är grundlösa..

Expressen - 17 jan 19 kl. 17:07

Cohen: Jag riggade opinionsmätningar

Donald Trumps tidigare advokat Michel Cohen att han har riggat opinionsmätningar på order av presidenten, skriver Washington Post.Advokaten ska ha betalat 50 000 dollar till en firma för att påverka två mätningar. .

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

USA stämmer Google för brott konkurrensregler

USA:s justitiedepartement har lämnat in en stämningsansökan mot Google för brott mot konkurrensregler, rapporterar amerikanska medier. Justitiedepartementet anser att Google agerat konkurrenshämmande för att behålla sitt monopol på marknaden för söktjänstmotorer och annonseringen där..

SR - 1 timme sedan

Fler jobb på Ikealager under pandemin

Den växande näthandeln under coronapandemin fortsätter att generera nya jobb. På till exempel Ikeas e-handelslager i Jönköping har personalstyrkan vuxit kraftigt sen i våras..

SR - 1 timme sedan

Lövin frågas ut om Preemraff

Idag frågades miljöminister Isabella Lövin ut i riksdagens konstitutionsutskott om turerna runt bolaget Preem. I samband med det sa hon att Preem var det enda företag som fick förhandsinformation om att regeringen skulle göra en satsning på gröna kreditgarantier på 50 miljarder kronor..

SR - 2 timmar sedan

Huawei: 5G med oss är tryggt och säkert

Beslutet idag från Post- och telestyrelsen att bannlysa utrustning från kinesiska Huawei från utbyggnaden av 5G-nätet i Sverige är överraskande, såväl för bolaget som för branschen generellt. Det säger Kenneth Fredriksen som är ansvarig för Huaweis nordiska och baltiska verksamhet..

SR - 2 timmar sedan

De samlas för att hedra mördad lärare

I Parisförorten Conflans-Sainte-Honorine inleds alldeles strax en minnesmarsch för historie- och geografiläraren Samuel Paty som mördades intill skolan där han arbetade..

SR - 3 timmar sedan

Pressen ökar på Löfven i las-frågan

Statsminister Stefan Löfven pressas nu från flera håll om vilka spelregler som ska gälla på svensk arbetsmarknad. Svenskt Näringsliv och PTK vill att deras överenskommelse, som LO förkastade, ska ligga till grund för ny lagstiftning..

SR - 3 timmar sedan

SKR vill att statsbidragen ökar från 2022

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, varnar nu för en sämre ekonomi för kommuner och regioner på sikt, och vill därför att statsbidragen ökar från 2022. Claes Hultgren är kommunchef i Filipstads kommun, där man räknar med ett underskott på 25 miljoner kronor i år..

SR - 4 timmar sedan

Tele2: Bra att det kommit besked

Beskedet från Post och Telestyrelsen idag att kinesiska Huawei och ZTE portas från de svenska 5g-näten innebär att förutsättningarna kastas om för mobiloperatörerna som använder sig av komponenter från de båda bolagen..

SR - 5 timmar sedan

Metall öppnar för fortsatta las-samtal

Svenskt Näringsliv och tjänstemannafacken i PTK är eniga om att deras överenskommelse i las-frågan kan ligga till grund för ny lagstiftning om arbetsrätten, trots att LO sa nej till förhandlingsresultatet..

SR - 10 timmar sedan

Madsen försökte fly från fängelset

I Danmark har den livstidsdömde Peter Madsen försökt fly från fängelset. Polisen har bekräftat uppgifterna till Danmarks Radio..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.