Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 22 October, 06:13

Dalarnas tidningar - 18 okt 20 kl. 07:45

Krukmakaren i Alvik vurmar för bruksföremålen – men gärna med en twistHans keramik har tagit sig in på finkrogarna men han har även ställt ut på gallerier....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Alvik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krukmakareni , Alvik, vurmarför , bruksföremålenmen , gärnamed , en twist
Skånskan - 24 nov 15 kl. 14:00

Bruksföremål pryder årets lokala julkort

SVEDALA Helena Andersson gör bruksföremål i keramik och sedan ett år tillbaka arbetar hon på heltid med att dreja, bränna och glasera sina föremål i egentillverkade formar.
Helena af Hyltarp heter både hennes kollektion och gårdsbutiken vid Hyltarpsvägen.I år syns hennes föremål på Lions julkort.

UNT - 09 jun 15 kl. 14:13

Föremålen berättar en historia

För hundra år sedan var de flesta bruksföremål fortfarande i allmänt bruk..

Kristianstadsbladet - 21 jan 14 kl. 10:00

Mystiskt föremål söker förklaring

Foto: Bosse Nilsson
Två klappeträ som sitter ihop med ett gångjärn och som har stora borrade hål. Ja, vad föremålet har använts till vill Bertil Strömberg som har Sissas stuga gärna veta.
I stugan kan man hitta många spännande bruksföremål.

Skånskan - 11 nov 18 kl. 09:01

Från luffarslöjd till en egen konstart

Bostad Luffarslöjden har gått från att anses vara skräp till att bli en egen konstform. Anna Lefvert blev biten för 15 år sedan.
Nu kommer hennes bok i ämnet.

Skånskan - 17 jan 16 kl. 17:23

Pottemagarna från Söderslätt i centrum

TRELLEBORG Per-Åke Olsson har samlat keramik i många år och nu visar han en stor del av sin samling på Kulturbruket. Söderslätts ”pottemagare” har också blivit dokumenterade i hans nyutgivna bok.– Jag fyllde 70 år för ett par dagar sedan men kände inte alls för att fira min födelsedag och ville inte vara hemma.

YA - 13 apr 14 kl. 09:00

Bredvid laddar inför påsken

Foto: Anette Sjöstrand
Det sociala kooperativet Bredvid – sydöstra Skånes första i sitt slag – har kommit igång och laddar just nu inför påsken – då den lilla butiken vid Torget har öppet de flesta dagarna.
I december berättade YA om det sociala kooperativet Bredvid, som genom ett sydöstskånskt projekt har startat en butik och verkstad vid Torget i Tomelilla.I februari började Anneli Ask, Madeleine Lundborg och Andreas Brodin hålla öppet regelbundet varje torsdag.

Magazin24 - 03 aug 12 kl. 07:03

Från posten till smedjan

Det dröjde 45 år innan Pablo von Eckardstein, 55 år, hittade in i konstnärsbanan och då bröt han ett löfte han givit sig själv, det att han aldrig skulle välja en konstnärsbana. Han är uppväxt i en konstnärsfamilj men det tog 45 år innan han fick för sig att sluta på sitt dåvarande jobb på posten och han sadlade om till att bli konstsmed. Han har en syster och en bror som är konstnärer och hans föräldrar, Tage Nilsson och Maud Ekstrand Nilsson, bodde utanför Arboga, där Pablo växte upp.

Skånskan - 12 jul 18 kl. 12:53

De samtalar på Elfstrands

sjöbo Klockan 14 nu på lördag är det dags för konstnärssamtal på Elfstrands krukmakeri. I fokus är sommarens gästutställare, Anne-Beth Borselius, som kommer tala om sina skulpturala objekt som lämnat bruksföremålen”.
Anna Gunnert, som är guide på Elfstrands, leder samtalet och entrén är fri..

SmålandsPosten - 05 aug 13 kl. 06:13

Michaela tar med traditionerna in i framtiden

Intresset för hantverk växer och det är en utveckling som Smålandsposten kommer att spegla i en serie artiklar. I första delen möter vi kopparslagarmästaren Michaela Ivarsdotter, Väckelsång. Michaela Ivarsdotter har en rik källa av inspiration att ösa ur som fjärde generationens kopparslagarmästare.

YLE - 03 jul 15 kl. 17:18

En skattgömma under ytan i Larsmo

I veckan har Museiverket undersökt ett vrak intill Koppargrundet i Larsmo. Man tror att det rör sig rådmannen Burmans skepp. I området har man tidigare hittat dukat-guldmynt, plåtmynt och föremål från 1700-talet.

YLE - 03 jul 15 kl. 17:18

En skattgömma under ytan

I veckan har Museiverket undersökt ett vrak intill Koppargrundet i Larsmo. Man tror att det rör sig rådmannen Burmans skepp. I området har man tidigare hittat dukat-guldmynt, plåtmynt och förmål från 1700-talet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.