SVT > Utrikes

Wednesday, 28 October, 18:23

SVT - 18 okt 20 kl. 07:40

Så har amerikanerna det ekonomisktUSA är ett splittrat land när det kommer till ekonomiska förutsättningar. Levnadsstandarden hör till de högsta i världen, men skillnaderna mellan fattiga och rika är stora. Nästan 20 miljoner amerikaner levde i extrem fattigdom – redan innan coronakrisen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: har , amerikanernadet , ekonomiskt
SVT - 30 dec 19 kl. 09:38

Nu ska amerikanerna räknas

Det har gått tio år sedan USA:s befolkning räknades och nu är det dags igen. Syftet är att ta reda på hur stor befolkningen är och var i landet den växer. – Folkräkningen har mycket stor betydelse både ekonomiskt och politiskt, säger Stefan Åsberg, SVT:s USA-korrespondent i SVT:s Morgonstudion..

YLE - 02 feb 15 kl. 05:32

VM ska få amerikanerna att tända för alpint

VM i alpin skidåkning arrangeras nu för sjätte gången i USA. Med gratis inträde vill arrangörerna locka nya vänner till sporten. Arrangörerna för VM i Beaver Creek och Vail har valt att satsa på en modig taktik för att fylla läktarna som drar 10 000 åskådare.

YLE - 06 apr 17 kl. 05:01

Många par grälar om pengar - ekonomiskt våld fortfarande rätt osynligt

Många finländska par grälar om ekonomi och pengar. Vi är beredda att diskutera många saker med en ny partner, men ekonomi och pengar tas sällan upp, konstaterar forskare Anniina Kaittila vid Åbo universitet. Forskning visar att pengar är en vanligare orsak till gräl i parförhållanden i Finland än i andra länder i Europa.

SmålandsPosten - 17 maj 14 kl. 07:02

Får ekonomiskt bistånd för att köpa en dator

En man i Växjö begärde ekonomiskt bistånd för att köpa en dator. Kommunen nekade honom ekonomiskt bistånd, men mannen överklagade och vann i förvaltningsrätten. De fastslår att en dator behövs för att ett hem ska fungera.

Ekonomistas - 14 feb 14 kl. 09:18

Riksbanken: Styrräntans effekt på skuldkvoten är varken ekonomiskt eller statistiskt signifikant

Riksbanken försöker i en fördjupning i sin senaste penningpolitiska rapport bemöta min forskning och mina inlägg om penningpolitikens effekter på skuldsättningen. Riksbanken försöker visa att effekten av en sänkt styrränta är att reala skulder och skuldkvoten ökar, inte minskar, som jag har hävdat. Det är förstås mycket positivt att Riksbanken vill diskutera dessa saker och försöker motivera sin politik bättre.

Nyheter 24 - 17 feb 11 kl. 14:15

De hatade amerikanerna stoppas


Liverpools tidigare ägare stoppas nu från att föra sin stämningsansökan över Atlanten till USA där de kunde ansöka om ett skadestånd som fått Liverpool FC att gå omkull. LIVERPOOL. Amerikanerna George Gillett och Tom Hicks får inte stämma Liverpool FC utanför EU eller Storbrittaniens gränser.

Expressen - 23 jun 11 kl. 05:42

Amerikanerna har tröttnat på kriget i Afghanistan

President Barack Obama tillkännagav i natt att uttåget ur Afghanistan nu ska börja. Det gillar amerikanerna. För USA har tröttnat rejält på kriget som kostar för mycket i både liv och dollar.

HBL - 15 okt 12 kl. 13:05

Årets ekonomipris till amerikanerna Roth och Shapley

Sveriges Riksbanks pris till Alfred Nobels minne år 2012 går till amerikanerna Alvin E. Roth och Lloyd S. Shapley.

DN - 30 mar 13 kl. 10:09

Amerikanerna vill ha svenskt kaffe

Svenskt kaffe ska det vara till ?feekat?- om amerikanerna får välja.

DI - 21 feb 14 kl. 14:32

Amerikanerna storshoppar aktier i Europa

Europeiska aktier ser billigare ut än amerikanska. Därför storhandlar amerikanerna i Europa som aldrig förr..

YLE - 14 jul 14 kl. 04:22

"Amerikanerna flyttar efter jobben"

Vägen ur landets ekonomisk kris går via en större öppenhet gentemot världen, slår exportbolaget Konecranes styrelseordförande Stig Gustavson fast. Det här betyder bland annat lokala löneuppgörelser och att våra inkomster varierar. Gustavson anser att tiden för länge sedan har sprungit förbi de centrala arbetsmarknadsuppgörelserna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.