GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 27 October, 06:59

GöteborgsPosten - 17 okt 20 kl. 21:07

Stadsmissionen: "Börjar möta nya grupper"Coronakrisen har fått nya grupper att vända sig till Sveriges stadsmissioner. Behovet är akut hjälp med mat och pengar..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StadsmissionenBörjar , mötanya , grupper
Världen Idag - 14 maj 14 kl. 15:04

Stadsmissionen: SD ljuger om tiggeriet

”SD har valt ut samhällets mest diskriminerade och marginaliserade grupp individer att basera ett direkt felaktigt kampanjbudskap på.” Så skriver Stockholms stadsmission i ett pressmeddelande på onsdagen.Organisationen, som dagligen arbetar med utsatta grupper, har sett en ökande närvaro av fattiga européer som försöker få ihop ett levebröd genom att tigga på gatorna.

Skånskan - 01 mar 18 kl. 14:00

Kylan tvingar fram fortsatt natthärbärge

MALMÖ Det iskalla vädret har fått Malmö stad att ta beslut om att hålla natthärbärget och Crossroads värmestuga öppet åtminstone till tisdag.
Samtidigt har trycket ökat på de ideella organisationernas alternativ för hemlösa. ERWP.

Sydsvenskan - 08 jan 15 kl. 04:00

Varför måste vi bråka för att få till varje liten förbättring för de utsatta?

Alla är välkomna till våra soppkök för att få mat, kläder och ett samtal. Därför känns det märkligt när ordföranden i sociala resursnämnden, Carina Nilsson, i en intervju i Sydsvenskan 29/12 exkluderar EU-medborgare när det gäller vilka som kan få hjälp ifrån Malmö stad.Hon säger: ”Nu exkluderar jag EU-medborgarna, de har inte per definition samma rättigheter som gör att vi kan inkludera dem, de är helt beroende av frivilligorganisationer”.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Stockholms tiggare ska kartläggas

Tiggarna i Stockholm blir fler och enligt Moderatpartiet finns det tecken som tyder på att pengar hamnar hos personer med makt som utnyttjar svaga. Man planerar nu att utreda tiggeriet.- Om det finns organiserad kriminalitet som utnyttjar människor för den här typen av verksamhet för tiggeri eller för svart arbete eller vad det än må vara är det oacceptabelt, säger justitieminister Beatrice Ask (M), till P4 Radio Stockholm.

Sydsvenskan - 06 okt 14 kl. 17:21

Att kalla härbärgen för hotell andas förakt för utsatta människor

Svenska kyrkans diakoner i Lund har skrivit till sitt eget kyrkoråd och framfört kritik bland annat mot tjänstetillsättningar, lokalfrågor och församlingens insatser för gatutiggarna i staden. I en artikel i Sydsvenskan om detta (Lundasidorna 2/10) intervjuas diakonen Maria Leijman och kyrkorådets ordförande Walter Übelacker (partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan).Under en längre tid har tiggarnas utsatthet i Lund varit en het fråga.

GöteborgsPosten - 17 okt 17 kl. 06:00

Dystra siffror i ny rapport om fattigdom

Årets fattigdomsrapport från Ersta Sköndals högskola visar på en större utbredd fattigdom och växande grupper. – Fler och fler ställer sig i våra bröd-köer för att de inte löser dagen, säger Lennart Forsberg på Stadsmissionen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.