Sydsvenskan > Opinion

Friday, 30 October, 08:32

Sydsvenskan - 18 okt 20 kl. 07:06

Mycket plast återvinns från norska jordbrukAv all insamlad plast från norska jordbruk återvinns 86,6 procent. Motsvarande siffra för hushållen är bara 35,5 procent, visar statistik från Grønt Punkt Norge. - Medan mer och mer av insamlad jordbruksplast går till materialåtervinning är plastförpack.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Grønt Punkt Norge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mycket plast, återvinnsfrån , norska, jordbruk
Expressen - 03 okt 19 kl. 08:28

Bara 20 procent plast återvinns – resten eldas

Majoriteten av den plast vi använder i Sverige eldas upp.Bara 20 procent av plastförpackningarna återvinns som ny plast, visar en granskning från Sveriges Radios Ekot.En betydligt lägre siffra än vad Naturvårdsverket har uppgett för EU..

DI - 19 maj 17 kl. 13:16

Mindre än hälften av all plast återvinns

På fyra år har mängden insamlade plastförpackningar ökat med närmare 30 procent. Men fortfarande är det 60 procent som inte återvinns. Industrin efterlyser både ökad återvinning och att mindre mängd plast används till engångsartiklar.

SR - 18 jan 18 kl. 06:00

Stort slöseri – mycket plast återvinns inte

En stor del av den plast som har använts av hushåll och industrin eldas upp istället för att återvinnas till nya plastprodukter..

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 19 kl. 11:00

Så blev svart plast en stridsfråga – återvunnen plast som inte återvinns

Svart plast kan göras av återvunnet material – men insamlad plast återvinns inte..

Sydsvenskan - 16 nov 19 kl. 11:00

Så blev svart plast en stridsfråga – återvunnen plast som inte återvinns

Svart plast kan göras av återvunnet material – men insamlad plast återvinns inte..

SR - 10 okt 19 kl. 16:45

Krav på regeringen: Ekonomiska styrmedel för plaståtervinning

Efter Ekots avslöjanden om att lite plast återvinns från förpackningar och bilar kommer det krav från flera håll på att regeringen måste införa ekonomiska styrmedel för att se till att mer plast återvinns..

SR - 03 okt 19 kl. 09:56

Så återvinns plasten – Ladda ner Ekots plastguide

Långt ifrån all plast återvinns. Ladda ner vår plastguide så kan du se om förpackningen blir ny plast redan i butiken..

YLE - 19 jul 17 kl. 08:02

Stort intresse för att återvinna plast – få gör det i praktiken

Intresset för att återvinna plastförpackningar ökar i huvudstadsregionen. Finland ligger ändå långt efter Sverige då det kommer till att återvinna plast. Nu efterfrågas sopkärl för plastavfall i allt högre grad.

Supermiljöbloggen - 20 apr 18 kl. 15:18

Effektiv plastätare hittades av en slump

Ett internationellt forskarteam skulle studera ett enzym men råkade då skapa en utomordentlig plastätare. Nu hoppas forskarna att plaståtervinning kan bli både mer effektivt och lönsamt. Det var en slump som gjorde att det studerade enzymet råkade muteras.

YLE - 04 aug 14 kl. 04:00

Bättre återvinning skulle minska utsläppen från jordbruk

Det finns inga väsentliga skillnader i näringsutsläppen mellan ekologisk och konventionell odling, men ekologisk odling har större potential att minska utsläppen.
När man ser på jordbrukens näringsutsläpp och belastning på vattendragen finns det ingen större skillnad mellan ekologiskt och konventionellt jordbruk. Jämför man näringsutsläpp per arealenhet är utsläppen mindre vid ekologisk odling, men ser man till producerad enhet är utsläppen från ekologiskt jordbruk till och med större eller lika som från konventionella jordbruk.

YLE - 28 jul 15 kl. 10:36

Plast i vattnet kan hamna på din tallrik

Akta dig för att skräpa ner i naturen. Den plast du slänger i naturen kan mycket väl hamna på någons tallrik i framtiden. En plastpåse som inte återvinns kan vara skadlig för djur och natur – men också för människan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.