Expressen > Opinion

Wednesday, 28 October, 18:31

Expressen - 18 okt 20 kl. 07:00

Jag har gråtit när jag sett misären patienterna lever iDet nyliberala idealet om valfrihet i alla livets skeden skapar problem för just de människor valfriheten sägs gynna. Ska en person med psykos ta emot boendestöd – eller lyda rösthallucinationerna som pågår inombords och tacka nej? skriver sjuksköterskan Nalin Pekgul..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nalin Pekgul

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag har gråtitnär jag , sett, misären, patienterna, leveri
HBL - 21 okt 13 kl. 07:58

Misären på botten består

När Helsingfors Gästhem och ­Natthärbärgen grundades i slutet av 1800-talet svarade det mot ett stort ­behov. Misären och ­fattigdomen i ­Helsingfors var stor. I dag, 130 år ­senare, ser problemen annorlunda ut men fortfarande lider människor nöd och allt yngre drabbas.

Expressen - 23 sep 15 kl. 09:19

Misären stor för EU- migranterna i Malmö

Misären är stor i det stora lägret för EU-migranter på Industrigatan mitt i Malmö. Här bor hundratals människor olagligt - mitt bland sopor och avfall. – Var ska vi bo annars?

YLE - 26 aug 16 kl. 19:23

Tidigt mål avgjorde – misären fortsätter för PK-35

Erik Törnros såg med sitt fjärde mål för säsongen till att PS Kemi kunde besegra PK-35 med 1–0 i fredagens enda match i fotbollsligan. PS Kemi och PK-35 möttes senast för knappt tre veckor sedan och då var det Kemilaget som lade beslag på de tre poängen. Samma visa blev det också den här gången.

NT - 01 apr 17 kl. 10:51

Misären bland äldre i Norrköping ökar

Misären bland en del äldre i Norrköping tilltar, enligt kommunens bostadssamordnare..

GöteborgsPosten - 08 okt 19 kl. 16:04

Misären på en av Europas värsta institutioner

GP:s Evalis Björk och Robin Aron berättar om misären som mötte dem i Nordmakedonien..

SvD - 15 sep 15 kl. 14:00

Sara Stridsberg hittar frihet i misären

De levde i misär i en lyxvilla i East Hampton, men var stjärnor i sina egna liv. Sara Stridsbergs nya pjäs ”Konsten att falla” berättar om mamman och dottern från kultdokumentären ”Grey gardens”..

SVT - 09 feb 14 kl. 17:00

Utsmugglade bilder visar misären i Nordkorea

Hemliga nätverk smugglar ut bilder av svält och misär inifrån det slutna Nordkorea. Agenda kan nu visa en del av deras material..

Expressen - 11 dec 14 kl. 12:11

Lyxen bor granne med misären: "Ingen hjälp"

BUKAREST/MALMÖ. Om fem år ska Rumäniens satsningar på landets romer ha gett resultat. Det säger biträdande ministern Codrin Scutaru till Kvällsposten.

Expressen - 03 dec 15 kl. 17:41

Aktivister har blundat för den mänskliga misären

Vi i det här landet är så rädda för att inte göra rätt, att inte vara goda och medmänskliga. Ibland blir det fel. Det som kallas solidaritet med de rumänska tiggarna i Sverige, kan leda till djupare misär..

Expressen - 29 jan 20 kl. 10:34

Bilderna visar misären – korna vadar i avföring

På en Arlagård i Hälsingland lever korna i misär och avföring. Det visar bilder som ”Uppdrag Granskning” och SVT Gävleborg tagit del av. Men enligt Arla har gården inte ”några allvarliga brister”, skriver mejerijätten i ett mejl till SVT:s ”Uppdrag Granskning”..

Aftonbladet - 15 maj 20 kl. 06:52

Petras pappa fick corona – då avslöjades misären på boendet: ”Det var hemskt”

▸ När 77-åriga Josef fick corona och hamnade på sjukhus upptäckte hans dotter vilken misär han levt i – trots daglig hjälp från hemtjänsten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.