Expressen > Kultur

Wednesday, 28 October, 17:53

Expressen - 18 okt 20 kl. 07:00

Katten blir den ensammes terapeutNils Uddenberg är tillbaka med en ny bok om människan och djuret.Nina Lekander tassar med professorn när han går igenom vardagen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Uddenberg, Lekander

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kattenblir den , ensammes, terapeut
BT - 08 jan 15 kl. 15:26

Dramat: Här räddas katten

Det blev en dramatisk räddning av katten som klättrat upp i ett träd i Annelundsparken. Aktionen slutade med att katten föll 25 meter men räddades av en lila fleecefilt. En arborist, en fiskehåv och en lila fleecefilt spelade huvudrollerna i den dramatiska räddningen i Annelundsparken nu på eftermiddagen.

YLE - 07 jul 17 kl. 05:44

Inte olagligt att hålla katten lös

Hur ska man bära sig åt med katter? Vad har du för skyldigheter som kattägare och vad får du göra om du hittar en katt som förstör blomrabatten på gården? Det finns inget i lagen som egentligen förbjuder att ha katten löst, men många djurskyddsföreningar och veterinärer rekommenderar att katten hålls i koppel då man vistas ute.

Nyheter 24 - 01 feb 11 kl. 20:04

Terapeut utnyttjade utvecklingsstörda


54-årig terapeut har i trettio år förgripit sig på över hundra patienter med utvecklingsstörningar. SCHWEIZ. En 54-årig man, terapeut till yrket, erkänt att han under trettio år i tjänsten sexuellt utnyttjat över 100 patienter, rapporterar The Guardian.

BT - 08 jan 15 kl. 10:46

Här sitter katten fast ? 15 meter upp i luften

I minst ett dygn har katten suttit fast 15 meter över marken i ett träd i Annelundsparken. Den är både rädd, kall och hungrig. Nystartade Djurambulansens Hans Vielhauer har nu under förmiddagen varit på plats i Annelundsparken och gjort en första analys.

YLE - 17 feb 15 kl. 10:34

Från dataspelsmissbrukare till terapeut

När Patrik Wincent var 12 år övergav hans pappa familjen och Patrik flydde till dataspel och alkoholmissbruk. I dag är Patrik sedan tio år nykter alkoholist och fri från sitt dataspelsmissbruk. Nu jobbar han som terapeut och hjälper dataspelsmissbrukare.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Alla stod och såg på – då klev Richard fram och räddade katten

USA. När ingen annan gjorde någonting stannade Richard Christianson mitt på motorvägen för att hjälpa en katt som klamrade sig fast i ett metallstängsel, skriver ABC15. – Det är galet att folk antog att den här katten var död, skriver han på sin Facebook.

News55 - 28 jun 16 kl. 15:53

Hemtjänst får kritik av katthem – ”Lämnade katten Maja att dö”

SÖDERTÄLJE. Det var den 23 juni som Södertälje katthem blev uppringda av kuratorn till en patient som hade en katt. Patienten, en äldre kvinna som hade blivit inlagd på sjukhus, hade inte varit hemma på elva dagar och katten hade varken mat eller vatten.

YLE - 07 jul 17 kl. 05:44

Inte olagligt att hålla katten löst

Hur ska man bära sig åt med katter? Vad har du för skyldigheter som kattägare och vad får du göra om du hittar en katt som förstör blomrabatten på gården? Det finns inget i lagen som egentligen förbjuder att ha katten löst, men många djurskyddsföreningar och veterinärer rekommenderar att katten hålls i koppel då man vistas ute.

UT - 01 sep 13 kl. 10:57

Lyckligt slut för bortsprungna katten Prius

Prius äventyr är slut. På lördagsförmiddagen lockades den bortsprungna katten fram med en burk fisk och fick åka hem till Småland. Historien om den bortsprungna katten Prius från Vimmerby började den 25 juli.

Skånskan - 06 nov 15 kl. 14:00

Ett liv med katten i fokus

simrishamn – Jag lockade Ove hem till mig med en kull kattungar, men han var mer intresserad av mig än katterna, så nu är han min man, säger Ylva Stockelberg, författare till åtta kattböcker.Hon har inte haft tid att skriva en ny bok sedan hon för tre år sedan flyttade till ett gatuhus nära hamnen i Simrishamn. Renoveringen av bostaden har krävt mycket tid, men hon svarar fortfarande på frågor som kattexpert på Hemmets Journal och planerar en nyutgivning av Förstå katten – språk och beteende.

Nyan - 27 feb 15 kl. 14:52

Polisen utreder hur katten dog

Vem misshandlade den här stadskatten så svårt att den måste avlivas? Det undrar ägaren som gått ut på sociala medier för att få hjälp. Ina Fjäder säger att katten som hette Hjalmar hittades på trappan utanför ett egnahemshus nära Byggvaruhuset i Strandnäs på torsdagskvällen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.