Expressen > Kultur

Wednesday, 28 October, 17:51

Expressen - 18 okt 20 kl. 07:00

Kvinnor är rädda för att vi ska döda demFör tre år sedan förändrade metoo vårt sätt att prata om jämställdhet. Men vad hände sen?Jens Liljestrand går på möte med den ideella föreningen Män och ser vad metoo borde ha handlat om – egentligen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jens Liljestrand, Män

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnorär , räddaför att vi ska , dödadem
News55 - 19 okt 16 kl. 10:23

Bedragarnas offrer: Kvinnor födda på 20-talet

  Bedragarna har rört sig över hela Sverige och verkat främst i Skåne, men även i Stockholm, Norrköping och Göteborg. Gemensamt för brotten är att alla offer är kvinnor födda på 20-talet, skriver Expressen.  ”Problem med spisen” En man ringer på dörren hos en 95-årig kvinna i Malmö.

Barometern - 06 feb 16 kl. 05:57

Unga kvinnor rädda efter nyår

Nyårsnattens tafsattack mot 33 kvinnor på Larmtorget har skrämt upp ordentligt. Unga kvinnor är rädda för att röra sig ute kvällstid. Att åka buss upplevs som mycket obehagligt..

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 14 kl. 17:43

Kvinnor rädda för att gå ut på kvällen

Två kvinnor har överfallits och ingen är gripen för attackerna. Nu uttrycker flera kvinnor rädsla för att vistas utomhus: – Jag skulle aldrig gå ut på kvällen här i Säffle - åtminstone inte ensam, säger Therese Andersson..

YLE - 22 dec 14 kl. 04:21

Hiv-positiva kvinnor får stöd i juletid

Hiv-positiva invandrarkvinnor behöver mer stöd än infödda finländska kvinnor med hanteringen av hiv-smittan. Från och med början av året har det nya stödprogrammet för hiv-positiva kvinnor, SHE, samarbetat med hiv-stödcentralen. Speciellt viktigt är stödprogrammet i juletid.

YA - 24 apr 17 kl. 00:01

Fler kvinnor i jobb

Utrikes födda kvinnor måste jobba. Andelen kvinnor födda i Afrika som är sysselsatta uppgår till 40 procent. Motsvarande siffra för kvinnor från Asien är 52, enligt SCB.

Trelleborgs Allehanda - 24 apr 17 kl. 00:01

Fler kvinnor i jobb

Utrikes födda kvinnor måste jobba. Andelen kvinnor födda i Afrika som är sysselsatta uppgår till 40 procent. Motsvarande siffra för kvinnor från Asien är 52, enligt SCB.

YLE - 26 jul 14 kl. 09:00

Finländare anmäler inte avklädda kvinnor i reklam

Många konsumenter i Sverige har reagerat på den nya tv-reklamen för Vitaepro-tabletterna och reklamen har också anmälts till Reklamombudsmannen som könsdiskriminerande. I Finland är det få som reagerat på den finska versionen där skådespelaren Nicke Lignell skryter om hur han får unga kvinnors uppmärksamhet tack vare kosttillskottet. Urvattnat och ett otydligt budskap, men inte sexistiskt, säger doktoranden i historia och bloggaren Charlotte Vainio efter att ha sett reklamen.

Skånskan - 30 dec 19 kl. 16:10

Bedragare väljer ut 90-åriga kvinnor

Malmö Under de senaste dagarna har en eller flera gärningspersoner riktat in sig på 90-åringar kvinnor runt om i Malmö. Det handlar om flera fall av bedrägeri och försök därtill, i vilka bedragaren utger sig för att vara polis.En eller flera personer tycks närmast systematiskt ha gett sig på äldre kvinnor födda 1926-1927, i mellandagarna.

SVT - 17 mar 14 kl. 11:00

Mödradöd vanligare hos utlandsfödda

Risken att dö i samband med graviditet och förlossning i Sverige är flerfaldigt högre för kvinnor födda utomlands, jämfört med svenska kvinnor. Det visar en avhandling från Uppsala universitet..

BT - 05 feb 16 kl. 08:25

"De som attackerade kvinnor ska inte känna att de vann"

Startskottet för sex dagars karnevalsfirande har gått i Köln. Stadens kvinnor utklädda till prinsessor, clowner och cowboys gick orädda ut för att fira, trots alla anmälda sexövergrepp efter nyårsfirandet i staden..

Expressen - 01 maj 19 kl. 22:38

Kvinnor sa stopp till nazisterna i Ludvika

Ett hundratal nazister demonstrerade än en gång i Ludvika på första maj. Den här gången stod kvinnorna för motståndet. Kvinnor med hijab, kvinnor med plakat, kvinnliga politiker och kvinnor utklädda till clowner hade begett sig ut på Ludvikas gator med budskapet ”ut med nazisterna”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.