DN > Opinion

Wednesday, 28 October, 17:49

DN - 18 okt 20 kl. 07:00

”Ska man känna en läkare för att få leva?”Peter Wolodarski: Behandlingen av de äldre lämnar ett öppet sår..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Wolodarski

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska man kännaen , läkareför att , , leva
YLE - 17 mar 14 kl. 04:55

"Livet är värt att leva"

Tre nyfikna ögonpar möter mig vid dörren när jag ringer på hos Frida Flythström i Karis. Det är katterna Alex och Sebbe - och Fridas öppna blick. Vi har inte träffats förr men hon tvekar inte att ställa upp på intervju om tvångsvård, en av de heta punkterna i mentalvårdslagen som manglas i riksdagens utskott just nu.

YLE - 22 jun 16 kl. 17:17

Läkare: Använd inte p-app om du inte är beredd på att bli gravid

Under de senaste åren har användningen av olika fertilitetsappar som Natural Cycles och Womanlog ökat. Enligt ungdomsläkare Miila Halonen på befolkningsförbundet Väestöliitto ingår det här samtidigt i en större trend bland unga kvinnor som vill leva så naturligt som möjligt. – Det känns inte naturligt att äta hormoner.

YLE - 05 apr 16 kl. 11:39

Närpes får förlita sig på hyrläkare

En hyrläkare kan bli upp till 50 procent dyrare för en kommun än en kommunalt anställd läkare. Många hälsocentraler, speciellt på glesbygden, har blivit tvungna att hyra in läkartjänster från rekryteringsfirmor då man inte lyckas anställa egna läkare. I Närpes har de annonserat både i inhemska tidningar och i rikssvenska tidningar för att få läkare att söka till de lediga tjänsterna.

BT - 25 dec 14 kl. 08:59

"Som att leva med ständig feber"

Omkring 40 000 personer i Sverige beräknas lida av sjukdomen ME/CFS. Det är fler än antalet drabbade av både MS och bröstcancer tillsammans. Men trots det är kunskapen om sjukdomen relativt okänd och har längre omsvävats av många missförstånd.

BT - 25 dec 14 kl. 08:59

"Som att leva med ständig feber"

Omkring 40 000 personer i Sverige beräknas lida av sjukdomen ME/CFS. Det är fler än antalet drabbade av både MS och bröstcancer tillsammans. Men trots det är kunskapen om sjukdomen relativt okänd och har längre omsvävats av många missförstånd.

YLE - 25 aug 17 kl. 14:36

Desperata asylsökare i dokumentär på Yle Fem: "Någonting inom mig har dött"

Sedan hösten 2015 har jag som dokumentärfilmare följt med flyktingprocessen i Finland. I våras ville jag göra en dokumentär om de finländare som under dessa två år blivit vänner med asylsökande. Men då jag insåg hur kuslig processen såg ut kring asylbesluten förstod jag att jag måste ändra infallsvinkel.

YLE - 30 jul 15 kl. 10:09

Sonens sjukdom hindrade inte flytt till Mallorca

När Maria Nystedts andra son föddes gjorde livet en kullerbytta. Familjen hade planerat att flytta utomlands men i stället blev barnsjukhuset familjens andra hem. Det tog två år innan sonen Adrian fick sin diagnos, en kronisk blodsjukdom som kräver återkommande blodtransfusioner.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

YLE - 17 maj 17 kl. 04:30

Vården av kriminalpatienter human men riskfylld

När är en patient som begått ett grovt våldsbrott tillräckligt ofarlig för att skrivas ut från rättspsykiatrin? Kan den personen i så fall leva ett normalt liv? Och hur vårdar man de patienter som är farliga eller inte kan anses vara vid sina sinnes fulla bruk men ändå begått grova brott?

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 06:48

Växjö ? en attraktiv kommun

Vi i den blågröna femklövern kommer att fortsätta att utveckla Växjö till en spännande och framtidsinriktad kommun som lockar en mångfald av människor som vill bo, leva, arbeta, studera, uppleva, investera eller starta företag här, skriver Anna Tenje (M), Eva Johansson (C), Cheryl Jones Fur (MP), Jon Malmkvist (KD) och Nils Fransson (FP). Antalet byggkranar, grävarbeten och byggprojekt är något som vi kommer fortsätta att leva med i Växjö framöver. Det är i grunden något mycket positivt då det är ett kvitto på att det går bra för kommunen, att fler väljer att flytta hit och att fler företag väljer att satsa just här.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.