SR > Nyheter

Monday, 19 October, 17:14

SR - Igår: 06:53

Väg 99 blockerad vid Kaunisvaara gruvaRiksväg 99 är blockerad av en malmbil i höjd med utfarten från Kaunisvaara gruva Det snöar kraftigt i området Det finns ingen prognos för när vägen kan öppnas igen.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kaunisvaara, Det

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väg99 , blockeradvid , Kaunisvaara, gruva
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Idag öppnas ny gruva i Kaunisvaara

Gruvnäringen blomstrar i Sverige - förra året bröts över 60 miljoner malm, vilket är dubbelt så mycket som för 30 år sedan, rapporterar SR Ekot.25.000 personer arbetar i landets 15 gruvor och idag öppnas ytterligare en, järnmalmsgruvan i Kaunisvaara, Norrbotten.

NSD - 12 jul 19 kl. 06:00

Gruvdirektören vill ha egen gruva

Innan återstarten av gruvan i Kaunisvaara hade bolagets vd Per-Erik Lindvall helt egna planer på en ny gruva..

DI - 06 sep 11 kl. 08:38

Peab gräver ur gruva

Peab har fått uppdraget att jordavrymma det kommande dagbrottet vid Tapuli i Kaunisvaara utanför Pajala..

NSD - 23 feb 12 kl. 00:25

Olycka vid gruva - en till sjukhus

På onsdagskvällen åkte en dumper av vägen vid Northlands gruvområde i Kaunisvaara. Föraren skadades och fick föras till sjukhus..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny gruva i Pajala invigdes

Klockan 14 på torsdagseftermiddagen avfyrades den historiska salvan i den nya järnmalmsgruvan i Kaunisvaara norr om Pajala.Drygt en halv miljon ton malm ska nu sprängas loss ur marken är det tänkt. I januari kan kunderna börja få sina leveranser, skriver Norrländska Socialdemokraten.

NSD - 04 sep 15 kl. 10:04

Tunga maskiner från Northlands gruva till salu

Elva tunga maskiner från gruvan i Kaunisvaara är till salu på sajten Ritchie Bros, som handlar med utrustning till gruvor..

NSD - 03 dec 15 kl. 07:04

Stängd gruva ger stora förluster

Northlands konkursbo har beställt en konsultrapport som visar på stora förluster om inte gruvdriften i Kaunisvaara återupptas, rapporterar SR Norrbotten..

SvD - 07 dec 15 kl. 14:36

Löfven diskuterade gruva – på toaletten

När statsminister Stefan Löfven (S) besökte Luleå under måndagen tog Pajalas kommunalråd Harry Rantakyrö bilen och körde 20 mil för att försöka få ett samtal om den konkursade Kaunisvaara-gruvans framtid. Men det blev inget konventionellt möte – så han följde med statsministern in på toaletten..

Sydsvenskan - 23 nov 16 kl. 06:31

Nedlagd gruva kan få nytt liv

Den nedlagda gruvan i Kaunisvaara i Pajala kommun kan få ett nytt användningsområde. Kommunen och Luleå tekniska universitet (LTU) har nämligen beviljats medel till en förstudie som ska utreda möjligheterna att göra den till en forskningsgruva. Som for.

SmålandsPosten - 23 nov 16 kl. 06:31

Nedlagd gruva kan få nytt liv

Den nedlagda gruvan i Kaunisvaara i Pajala kommun kan få ett nytt användningsområde. Kommunen och Luleå tekniska universitet (LTU) har nämligen beviljats medel till en förstudie som ska utreda möjligheterna att göra den till en forskningsgruva.(TT).

UNT - 23 nov 16 kl. 06:31

Nedlagd gruva kan få nytt liv

Den nedlagda gruvan i Kaunisvaara i Pajala kommun kan få ett nytt användningsområde..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Trumps varning: Biden kommer lyssna på forskarna

I USA ökar antalet konstaterade coronafall i en majoritet av landets delstater. Samtidigt pågår slutspurten av valkampanjen, som domineras av frågan om coronakrisen..

SR - 1 timme sedan

Platspåseskatten gav inte mycket i utdelning

Nu har det gått fyra månader sedan plastpåseskatten infördes. Regeringen planerade att plastpåseskatten skulle generera 2,1 miljarder kronor till statskassan, men än så länge har man bara fått in 100 miljoner..

SR - 1 timme sedan

Längre pappaledighet ger mindre stress

Pappor som delat föräldraledigheten lika med sin partner känner sig tryggare som föräldrar och paren är mer nöjda med sin relation än i de fall där pappor inte varit hemma lika mycket. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet..

SR - 1 timme sedan

Konflikt i Israel om coronastrategin

I Israel växer klyftan mellan ultraortodoxa och det övriga israeliska samhället. I helgen öppnades de ultraortodoxa pojkskolorna i strid mot regeringens corona-restriktioner och hotas nu av indragna bidrag. Samtidigt vårdas en av de mest kända palestinska profilerna, Saeb Erekat, på sjukhus i Israel efter att hans tillstånd blivit kritiskt..

SR - 1 timme sedan

Coronapandemin slår mot Saabs resultat

Försvarsbolaget Saab, som skulle ha släppt sina kvartalssiffror först på onsdag, har valt att gå ut med resultatet redan idag. Anledningen är coronapandemin som drar ut på tiden och beräknas få större effekt på bolaget än man tidigare trodde..

SR - 3 timmar sedan

Nordegren och Epstein nytt "på spåret

SVT spelar i veckan in två nya avsnitt av ”På spåret”. Ersättare till Hamid Zafar och Frida Boisen blir radioprogramledarna Thomas Nordegren och Louise Epstein, rapporterar SVT Nyheter Väst..

SR - 3 timmar sedan

SJ känner stor efterfrågan för julresor

Det är fortfarande oklart vilka reserestriktioner som kommer att gälla i jul. Men på SJ väntar man med att det blir högt tryck under julhelgen..

SR - 4 timmar sedan

Erkände sexuella trakasserier – dansk toppolitiker avgår

I Danmark har ytterligare en högt uppsatt politiker fått avgå i spåren av den danska metoo-vågen. En av Danmarks mäktigaste politiker, Köpenhamns socialdemokratiske överborgmästare, Frank Jensen avgår efter anklagelser om sexuella trakasserier..

SR - 4 timmar sedan

Klass 1-varnar för snöoväder

SMHI utökar sina klass-1 varningar till flera län där det väntas falla mellan 5-15 centimeter snö..

SR - 4 timmar sedan

Bantningstrender olyckligt för personer med ätstörning

Fasta är en trend inom hälsovärlden och blir allt mer extrem i vissa kretsar. Vattenfasta innebär att bara dricka vatten i dagar eller veckor i sträck. Personer i riskzonen för ätstörningar är särskilt känsliga för den här typen av trender med extrema fastor, vilket är olyckligt menar experter som P1-programmet Kaliber pratat med i sin granskning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.