NT > Nyheter

Tuesday, 20 October, 10:54

NT - I förrgår: 06:10

Nagorno-Karabach – en kaukasisk krutdurkEtt vacklande eldupphör råder i Nagorno-Karabach – efter de blodigaste våldsamheterna på över 25 år. Den historiska trätan riskerar att blossa upp i en större konflikt. Här är bakgrunden, aktörerna och de stora stötestenarna..
Läs mer på NT
Läs mer om:
karabach, Nagorno-Karabach

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nagorno-Karabachen , kaukasisk, krutdurk
Kristianstadsbladet - 03 aug 14 kl. 21:23

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters.
En armenisk regeringstjänsteman uppger att dödssiffran på den azeriska sidan bör vara långt högre.

BT - 03 aug 14 kl. 21:23

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters. En armenisk regeringstjänsteman uppger att dödssiffran på den azeriska sidan bör vara långt högre.

NSD - 01 mar 11 kl. 08:52

Ny medlingsinsats i Nagorno-Karabach

Rysslands president Dmitrij Medvedev kommer på lördag att ta emot sina kollegor från Armenien och Azerbajdzjan - Serzj Sargsyan och Ilham Alijev - i Sotji för att försöka få fart på fredsförhandlingarna kring kriget om Nagorno-Karabach, uppger nyhetsbyrån Interfax..

SVT - 24 jan 14 kl. 17:32

Hopp om lösning i Nagorno-Karabach

I dag träffas utrikesministrarna för Armenien och Azerbajdzjan i Paris för att diskutera ett fredsavtal kring det konfliktdrabbade området Nagorno-Karabach..

UNT - 03 aug 14 kl. 21:23

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach..

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 14 kl. 21:26

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters..

SvD - 03 aug 14 kl. 21:23

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters..

Expressen - 03 aug 14 kl. 22:15

Spänt läge i Nagorno-Karabach – 15 döda

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt Reuters..

DN - 03 aug 14 kl. 23:57

Spänt i Nagorno-Karabach

Det sedan tjugo år sköra eldupphöret mellan Armenien och Azerbajdzjan skakades i helgen av skärmytslingar vid utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Minst 15 soldater från båda sidor har dödats, enligt nyhetsbyrån Reuters..

SR - 18 okt 14 kl. 09:00

Risk för nytt krig i Nagorno-Karabach

Det har gått 20 år sedan vapenstilleståndet slöts mellan Azerbajdzjan och Armenien i kriget om den lilla enklaven Nagorno-Karabach. Nu rustar bägge länderna och risken för ett nytt krig är större än någonsin..

DN - 26 sep 15 kl. 00:18

Nagorno-Karabach: Armeniska soldater dödade i attack

Fyra armeniska soldater dödades i en attack utförd av azeriska styrkor på fredagen nära Nagorno-Karabach, uppger den kaukasiska utbrytarrepublikens försvarsdepartement..

Fler nyheter från NT

NT - 4 minuter sedan

Fler medvetna om sina rättigheter sedan GDPR

Många har blivit mer medvetna om sina rättigheter när det gäller hantering av personuppgifter sedan GDPR infördes, enligt en ny rapport från Datainspektionen..

NT - 4 minuter sedan

Filmade på tågspår – orsakade trafikstopp

En lokförare trodde sig på måndagskvällen ha kört på en person i närheten av Laxå i Örebro län. Det visade sig i stället handla om en man som filmat sig själv på tågspåret..

NT - 10 minuter sedan

Huawei och ZTE portas från svenska 5G-nät

Post- och telestyrelsen (PTS) stänger dörren för produkter från kinesiska Huawei och ZTE i svenska 5G-nät. Bedömningen är att de riskerar att skada Sveriges säkerhet..

NT - 15 minuter sedan

"Det ska inte förekomma att någon far illa"

Konståkningsförbundet har fått svidande kritik, inte minst för missförhållandena ute i klubbarna. För den nya styrelsen, och den nyvalda ordföranden Helena Rosén Andersson, väntar nu ett stort förändringsarbete. –Det ska inte förekomma att någon far illa i en förening, säger hon..

NT - 30 minuter sedan

Fler företag ser minskat omsättningstapp

Omsättningstappet fortsätter att minska bland företagen..

NT - 30 minuter sedan

FFK har tagit beslut om sin stora cup

Stora inomhuscupen i Finspång ställs in..

NT - 30 minuter sedan

Äldresatsning får kritik – trots bra effekter

Statens så kallade äldresatsning på totalt 4,3 miljarder kronor får kritik i en granskning från Riksrevisionen..

NT - 45 minuter sedan

Kvinnliga författare sålde stort i Europa och USA

Författarna Fredrika Bremer, Emelie Flygare-Carlén och Marie Sophie Schwartz fick i mitten av 1800-talet stor internationell spridning på sina romaner, större än vad deras manliga kollegor Carl Jonas Love Almqvist och Viktor Rydberg fick..

NT - 1 timme sedan

Fastigheten på Horkenvägen 8 i Skärblacka har nu sålts på nytt - stor värdeökning

När Sofie Sech och Johan Nyberg köpte huset på Horkenvägen 8 2015 var priset 400 000 kronor..

NT - 1 timme sedan

Beskedet: Här är konstnärerna som får smycka elskåpen

På måndagskvällen presenterades de sju konstnärer som under oktober månad ska utsmycka elskåpen längs med Å-promenaden. Det utlovades också en fortsättning med ännu fler elskåpskonstverk runt om i staden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.