UNT > Nyheter

Thursday, 22 October, 13:34

UNT - 18 okt 20 kl. 06:00

Slå inte ihop Lagunda pastorat med EnköpingsVarför kan inte stiftet respektera vår vilja att få fortsätta arbeta på vårt sätt, nu när det bevisligen fungerar, skriver Tina Rudolphson..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Lagunda, Enköpings, Tina Rudolphson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slåinte , ihop, Lagunda, pastoratmed , Enköpings
Vimmerby Tidning - 26 sep 12 kl. 08:40

Kinda pastorat slås samman med Åtvid

Vår tidning kan i dag avslöja att det finns långt framskridna planer på att slå ihop Kinda Pastorat med Åtvids församling, Västra och Östra Åkebo församlingar samt Vist/Vårdsnäs församling.
Den 8 oktober kommer riktlinjerna för den nya organisationen kring pastoratet att läggas upp i församlingshemmet i Åtvidaberg..

UNT - 06 aug 18 kl. 06:00

Kommunen kan bli ett enda pastorat

Enköpings kommun kan komma att bli ett enda pastorat där Enköpings pastorat, Fjärdhundra och Lagunda församlingar bildar ett pastorat lett av en kyrkoherde..

Kristianstadsbladet - 17 aug 12 kl. 13:00

Ett pastorat istället för två

En gemensam församling eller ett pastorat, det är vad som diskuteras i Näsum och Ivetofta-Gualövs församlingar och Lunds stift.
Från och med 2014 ska det inte finnas några enprästpastorat som i Näsum. Därför har man inom Ivetofta-Gualövs och Näsums församlingar diskuterat en sammanläggning eftersom Lunds stift vill att församlingar med endast en präst ska gå ihop med någon annan församling i samma kommun.

Nya Wermlands Tidningen - 09 mar 12 kl. 09:43

"Slå ihop församlingarna till ett stor-pastorat"

Slå ihop fem församlingar i Karlstad med omnejd till ett nytt pastorat. Det är innebörden av ett förslag från Stiftsstyrelsens arbetsutskott. Men Västerstrands församling vill helst gå sin egen väg, och gärna gå ihop med församlingar västerut..

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 12 kl. 16:38

Församlingar slås ihop till Kulla pastorat

Väsby-Vikens församlingar slås ihop med Farhult-Jonstorps församlingar den 1 januari 2014. Det nya pastoratet får namnet Kulla pastorat men var centrum ska ligga är oklart..

Nya Wermlands Tidningen - 19 sep 14 kl. 10:38

Arvika pastorat bantar bort predikoturerna

Arvika pastorat måste spara pengar och slutar därför annonsera via predikoturerna i lokal- och länspress, från och med den här veckan. Pastoratet står inför ett stort antal åtstramningsåtgärder för att förbättra sin ekonomi, vilken de först nu börjar få överblick över sedan fem pastorat i januari slogs ihop till ett enda..

Barometern - 24 dec 13 kl. 12:40

Han vill få pastorat att samarbeta

Högsby pastorat behöver förändras och förnyas för att klara framtidens krav.
Det budskapet ger prosten Leif Norrgård. Det kan handla om samarbete med kring­liggande pastorat och rationaliseringar.

Nya Wermlands Tidningen - 13 nov 11 kl. 07:30

Församlingar slås ihop och nya pastorat bildas

Lantmäteriet tillstyrker de namnändringar som sammanslagningar av församlingar och bildande av nya pastorat innebär, enligt stiftsstyrelsens förslag..

Nya Wermlands Tidningen - 05 sep 13 kl. 06:00

Ett pastorat och färre politiker

Det blir färre direktvalda politiker i Svenska kyrkans olika organ efter kyrkovalet den 15 september. I Karlstad minskar antalet med 60 stycken när fem pastorat slås ihop till ett enda. Väljarna får ändå rösta i tre olika val..

SmålandsPosten - 04 dec 15 kl. 06:00

Misstroende och konflikter väcker oro i Tingsryds pastorat

Vägen har varit kantad av problem sedan sju församlingar slogs ihop och bildade Tingsryds pastorat. Svajande ekonomi och infekterade personkonflikter har lett till avhopp bland både anställda och förtroendevalda..

Norrtelje Tidning - 21 dec 15 kl. 16:00

Kyrkan slår ihop pastorat

Åtta pastorat blir två från första januari 2018. Uppsala stift möblerar om i Norrtälje kommun..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.