Sydsvenskan > Opinion

Friday, 30 October, 07:49

Sydsvenskan - 18 okt 20 kl. 06:03

Mobilen lever farligt i sällskap med 80-årig scoutCorona har inneburit att Herbert Cervin bara sovit två nätter i tält hittills i år..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Herbert Cervin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mobilen, lever, farligti , sällskapmed , 80-årig, scout
Sydsvenskan - 08 dec 13 kl. 06:30

Samtal utan sällskap

Min gamle latinlärare var en till synes grym typ, inte olik den så kallade Caligula i den oförglömliga filmen ”Hets”. Men, märkligt nog, minns jag en hel del av vad han lärde ut, trots att det nog snart är ett halvsekel sen det skedde.Han lärde mig, till exempel, ett latinskt talesätt som löd: ”Tempura mutantur et nos mutamur in illis”, översatt: ”Tiderna förändras och vi med dem”.

YLE - 18 maj 17 kl. 05:20

Mobilen stjäl tid och uppmärksamhet - appar kan ge dig koll på läget

Det händer så lätt. Utan att ens själva lägga märke till det har vi fiskat fram mobilen och skrollar igenom våra oändliga flöden på sociala medier, och det är lätt att fastna en lite längre stund än man tänkt. För den som vill ha koll på sin tidsanvändning finns det flera hjälpsamma applikationer att välja mellan.

Kristianstadsbladet - 24 feb 14 kl. 17:06

Ett år i eget sällskap

Foto: Peter Åklundh
Anette Ekelöf gav sig själv den allra bästa 50-årspresenten: ett helt år i sällskap av sig själv, utan förpliktelser. Halvvägs in i sitt friår är hon lyckligare än någonsin förr.
Nyss hemkommen från en slags personlig kick off inför 2014, syns det att Anette Ekelöf mår bra.

Barometern - 15 okt 19 kl. 19:00

Sällskap nästan påkört av buss: ”Satt med mobilen i handen”

Ett sällskap var nära att bli påkörda av en buss vid ett övergångsställe. Enligt uppgifter satt chauffören med mobiltelefonen i handen. – Han tittade ner i telefonen och knappade, säger Kicki Åström.

DI - 26 feb 16 kl. 19:47

Ett farligt läge när parterna inte pratar

Regeringen har satt upp målet att de dryga åtta år det tar att komma in på svensk arbetsmarknad efter man har fått uppehållstillstånd, ska sjunka till två år. Andelen med utländsk bakgrund hos Arbetsförmedlingen stiger stadigt och varje år framöver knackar ytterligare mellan 40 000 till 60 000 nyanlända på. Som Di avslöjar i artikeln ovan är det en lång rad tunga instanser som varnar för att de tillfälliga uppehållstillstånden har utformats på ett sätt som gör det onödigt svårt för nyanlända på arbetsmarknaden.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Ensamma äldre ska få sällskap till maten

Kävlinge Äldre som lever ensamma kan framöver få sällskap under måltiderna.
Det är politikerna i socialnämnden som vill införa måltidsvänner, efter modell från Danmark.– Vi tänkte erbjuda en viss målgrupp möjligheten att få en spisevän.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 15:00

”Vi är inget hemligt sällskap”

Eslöv Regalier och hemliga ritualer hör Odd Fellow till – men även gemenskap och ett engagemang för välgörenhet.
I helgen firade Eslövs näst äldsta förening 125 år.– Det är bara skyttegillets musikkår som är äldre, berättar Jonas Lundgren, övermästare i Odd Fellow Eslöv.

YLE - 08 sep 12 kl. 12:51

Ligadrömmen lever i Vasa

Tre mästerskap på fyra säsonger har skapat en svårslagen vinnarkultur inom Mestis-klubben Vasa Sport. Laget vill naturligtvis motarbeta stagnation och undvika att för evigt bli stämplat som Finlands 15:e bästa ishockeylag. Pasi Räsänen inleder sin andra säsong vid rodret i Vasa.

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 08:25

Punkfarfar lever ungt

Foto: TINA KORHONEN
69-årige punkikonen Charlie Harper, som tillsammans med sitt U.K. Subs besöker Kristianstad ikväll ser sig mer som punkens farfar än gudfader.

Kristianstadsbladet - 16 maj 14 kl. 09:00

"Vi lever alla olika liv och olika dubbelliv"

Världens befolkning beräknas till över sju miljarder. Men det måste snart finnas dubbelt så många personligheter.
Jag läser till exempel om Ellen Paige, skådespelerskan som levde ett dubbelliv i sju år innan hon kom ut som homosexuell.

YA - 28 aug 14 kl. 06:30

Silvia medlem i Aladdins sällskap

Foto: Jenni Dahlgren
När fullblodsaraben Aladdin var 20 minuter gammal visste Erik Erlandsson att det handlade om en magisk häst. Och efter ett sensationellt liv och berömmelse lever Aladdin vidare, genom en amulett.
Häromveckan blev Erik Erlandsson, som driver Möllebackens arabstuteri, inbjuden till Stockholm av drottning Silvia.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.