Aftonbladet > Nyheter

Monday, 26 October, 13:17

Aftonbladet - 18 okt 20 kl. 06:00

Forskare: Lärare bland de värst utsatta under pandemin▸ Riktar skarp kritik mot FHM.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
FHM

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Lärarebland de , värst, utsattaunder , pandemin
SVT - 19 aug 19 kl. 08:11

Satsning på lärares löner i utsatta områden kritiseras

Lärare på skolor i socioekonomiskt utsatta områden kan få 10 000 kronor extra i lönekuvertet. Men satsningen gäller bara vissa lärare och kritiseras av både forskare och skolvärlden. – Alla lärare som väljer att jobba i utsatta områden borde tjäna mer, säger rektorn Anders Carlsson..

Sydsvenskan - 28 sep 14 kl. 05:30

Råd till ny minister - lyssna först

Kära utbildningsminister,vem du än blir i Stefan Löfvens nya regering:Välkommen till ditt nya jobb.Häromveckan höll Kungliga Vetenskapsakademin ett forskarsymposium om undervisning, lärande och lärares villkor. Ledande forskare från hela världen var där.

Supermiljöbloggen - 29 apr 16 kl. 08:24

PhD Björn Hassler: ”Miljöforskare och aktivist, funkar det verkligen?”

Är det möjligt att bedriva miljöforskning i enlighet med vetenskapens egna kriterier, och samtidigt vara aktivist? Den frågan ställer sig Björn Hassler, docent och lektor i Miljövetenskap vid Södertörns högskola i Stockholm, idag i ett debattinlägg på Supermiljöbloggen. Under de tjugo år jag har sysslat med miljövetenskaplig forskning, har attityden jag möts av när jag i olika sammanhang presenterar mig som miljövetare förändrats.

YLE - 10 jan 14 kl. 13:53

Forskare: lärarutbildningen får ett lyft med två aktörer

Helsingfors universitet har planer på en ny flerspråkig klasslärarutbildning, som kunde starta hösten 2016. Det behövs lärare för det allt mer tvåspråkiga södra Finland, där det nu råder brist på behöriga klasslärare, säger forskare Fritjof Sahlström vid HU. Enligt Sahlström skulle klasslärarutbildningen i Svenskfinland må bra av fler aktörer.

SmålandsPosten - 10 jul 13 kl. 07:31

Låt inte S+V+MP förstöra skolan

Under tolv år lät Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet skolan förfalla. Ska de få göra det igen, undrar Gunnar Nordmark (FP). En av Folkpartiets största framgångar är att lyfta fram skolan så att det blivit en av de viktigaste frågorna för både väljare och politiker.

Skånskan - 13 mar 19 kl. 10:00

Prisad lärare gör kemi av vardagen

PRISAD. Camilla Christensson förankrar sin kemiundervisning i elevernas vardag. Vad är det egentligen i schampoflaskan?

YLE - 27 jan 16 kl. 08:45

Ungdomsbarometern: Pojkar har svårare att klara vardagen

Pojkar klarar vid vuxentröskeln sämre av vardagssysslor såsom matlagning, städning och bykande än flickor, framgår ur den senaste Ungdomsbarometern. - Pojkar hjälps helt enkelt till hjälplöshet, kommenterar Lisbeth Översti, jopolärare och socialarbetare vid Winellska skolan i Kyrkslätt. Det gäller att börja åtgärda de gamla rollmodellerna där ”mamma servar pappa”, för det går lätt i arv.

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 15 kl. 19:33

Skolan är vägen in. Men då behövs fler lärare.

En vardag med skola, kompisar och läxläsning. Det är vägen in i samhället för alla de barn och unga som nu kommer till Sverige. Och det är vad Zacharias Darosh önskar för sina barn i tidningens reportage om livet efter flykten.

Sydsvenskan - 25 okt 15 kl. 19:33

Skolan är vägen in. Men då behövs fler lärare.

En vardag med skola, kompisar och läxläsning. Det är vägen in i samhället för alla de barn och unga som nu kommer till Sverige. Och det är vad Zacharias Darosh önskar för sina barn i tidningens reportage om livet efter flykten.

YLE - 11 maj 16 kl. 03:39

Forskare: Digitala medier kan ändra hur du läser - detaljer blir centrala

Folk läser allt fler texter på digitala skärmar, till exempel på smartmobiler, datorer och surfplattor. Men då fokuserar vi oftast på andra saker än när vi läser ur en bok eller på ett papper, menar ny forskning. - De som läser digitalt har en tendens att fokusera på detaljerna i en text på bekostnad av det abstrakta och den stora bilden, berättar forskardoktorn Geoff Kaufman vid Carnegie Mellon-universitetet i USA.

BT - 03 jul 14 kl. 10:13

Bussförare kämpar mot tröttheten - äter godis för att inte somna

Godis, nedvevade fönster och telefonsamtal. Det är några strategier som busschaufförer använder sig av för att hålla sig vakna. Två av tio förare har varit med om en incident som de tror beror på trötthet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.