Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 October, 03:17

Expressen - I förrgår: 06:00

Den västsvenska staden riskerar slukas av vattnetFlera stora översvämningar har drabbat Uddevalla under 2020. Ändå är det bara en försmak av vad som komma skall. Experterna räknar med att havsnivån kommer att stiga med flera meter i framtiden, samtidigt som skyfall och stormar väntas bli både vanligare och kraftigare.Kommunen jobbar på en lösning, men röster höjs för att det går för långsamt.– Det är ett problem som har funnits i många år, men det är som att de sopar det under mattan, säger Marcus Andersson, som driver företag i en del av staden som ofta svämmas över..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Uddevalla, Marcus Andersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den västsvenskastaden , riskerar, slukasav , vattnet
Kristianstadsbladet - 10 jul 18 kl. 19:00

Den som trotsar bevattningsförbudet riskerar att vattnet stängs av

I delar av nordöstra Skåne råder det strikt bevattningsförbud med kommunalt vatten. Den som ertappas med att vattna sin gräsmatta trots bevattningsförbud riskerar att vattnet stängs av..

Skånskan - 04 jul 18 kl. 09:55

Vattnet riskerar ta slut – förbud utfärdat

Båstad Om inte vattenkonsumtionen minskar i Torekov så riskerar vattnet att ta slut, skriver Båstads kommun på sin hemsida.Det råder bevattningsförbud i Båstads kommun. Under den sista helgen i juni steg dricksvattenförbrukningen till rekordnivåer i kommunen.

GöteborgsPosten - 01 jun 18 kl. 11:26

Bevattningsförbud i Västsvenska kommuner

Den långvariga värmen gör att flera västsvenska kommuner uppmanar invånarna att spara på vattnet. I Kungälv och Tjörn råder bevattningsförbud..

Supermiljöbloggen - 03 mar 15 kl. 10:15

Konkurrensen om vattnet – en av framtidens viktigaste frågor

Sveriges miljömäktigaste heter Johan Kuylenstierna och är chef för Stockholm Environment Institute (SEI). Han har tidigare sysslat med klimatforskning i polarområdena, specialiserat sig på globala vattenresurser och arbetat inom FN i många år. Han är numera också adjungerad professor vid Stockholms universitet.

BT - 26 apr 18 kl. 11:07

VÄSTSVERIGE: Nästan 30 000 bilar riskerar körförbud

Bara 20 000 av de drygt 48 000 västsvenska bilar som riskerar körförbud i maj har besiktigats, enligt ett pressmeddelande från Trafikverket..

Nyhetskanalen - 10 jul 12 kl. 13:09

Damm riskerar att brista i Vetlanda

En damm i Pauliström i Vetlanda kommun riskerar att brista. Räddningstjänsten försöker valla upp med sandsäckar men vattnet fortsätter att stiga och rinner över, rapporterar P 4 Jönköping. - Vi försöker förstärka dammfästet så att vattnet inte ska börja äta på dammen.

SmålandsPosten - 28 okt 13 kl. 06:03

Farligt ämne i vattenledningar hos Växjöhem riskerar läcka ut

Det skadliga ämnet bisfenol A finns i dricksvattenrören i Växjöhems lägenheter på Domprostemossen på Söder i Växjö. Risken finns att det läcker ut i dricksvattnet. ?

BT - 16 jan 15 kl. 15:57

Vattnet fortsätter stiga i Ätran

Vattnet i Ätran fortsätter stiga. Under fredagen närmade sig vattenmängden en kritisk nivå. Under veckan har nivåerna i Ätran stigit till strax under kritisk nivå.

DN - 29 jul 17 kl. 16:46

Här riskerar vattnet att sina

De historiskt låga grundvattennivåerna i Sverige är fortsatt låga. Och nu sprider sig vattenbristen västerut. I flera kommuner råder nu totalt bevattningsförbud.

Sydsvenskan - 01 sep 11 kl. 17:08

Kaddafi: "Låt Libyen slukas av lågor"

Den Syrienbaserade Kaddafivänliga tv-kanalen Arrai läste idag upp utdrag ur ett meddelande från den libyske ex-diktatorn Muammar Kaddafi där han manar sina anhängare att fortsätta sitt motstånd, rapporterar AFP.
Enligt tv-kanalen gjordes uttalandet med anledning av 42-årsdagen av kuppen som förde Kaddafi till makten 1969. "Låt det bli en lång strid och låt Libyen slukas av lågor" sade Kaddafi enligt uttalandet som skickades till tv-bolaget.

Sydsvenskan - 13 aug 15 kl. 11:59

Låt inte paradiset slukas av havet.

Var ligger paradiset på jorden? För oss i det sommarfattiga Norden lär bilder av öarna i Söderhavet blixtsnabbt fylla vår inre syn med palmer, sandstränder och ett blågrönt hav. För invånarna på öarna är det verkliga havet ett livsfarligt hot.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.