GT > Nyheter

Tuesday, 20 October, 04:37

GT - Igår: 05:30

Göteborg måste skyddas av skyddsportar mot havetMed sin position vid Göta älvs lägsta punkt är Göteborg extra utsatt för översvämningar. Hotet ökar för varje år och måste tas itu med. Klimatet väntar inte, vi måste agera nu, skriver miljöpartisterna Anna Sibinska och Karin Pleijel..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göta, Göteborg, Anna Sibinska, Karin Pleijel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborgmåste , skyddasav , skyddsportarmot , havet
Trelleborgs Allehanda - 21 mar 11 kl. 06:30

Statlig planering ska gå på djupet i havet

Svenska staten planerar för nya regler för att skydda och nyttja havet längs Sveriges kust.
Bakgrunden till att den svenska staten nu vill ha nya regler är dels att havet inte mår bra, dels att fler och fler vill utnyttja havet för olika ändamål. Det finns inte heller någon riktig planering av havet idag, varken på kommunal eller statlig nivå Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborg diskuterade miljödepartemnetets förslag till fysisk planering för havet på sitt senaste sammanträde.

Expressen - 11 okt 19 kl. 15:40

Motion: Portar i Göteborg måste utredas – snabbt

Göteborg måste skyddas mot översvämningar och höjda havsnivåer.Det anser göteborgska riksdagsledamoten Anna Sibinska, MP, som vill att finansieringen av portar mot havet i Göteborg ska utredas – snabbt.Enligt motionen som nu lämnats till riksdagen kan kostnaderna kan hamna på uppemot 15 miljarder..

DN - 14 okt 19 kl. 18:23

MP i Göteborg: Staten bör bekosta skydd mot havet

De stigande havsnivåerna kommer att slå hårt mot Göteborg. Om bara 50 år behöver staden skyddas med stora portar i….

Sydsvenskan - 16 sep 15 kl. 20:20

Under ytan utarmas livet. Havet är allas vår angelägenhet.

Köttkonsumtionen har ökat och för att bidra till minskade klimatutsläpp väljer många att istället äta mer fisk. Men att ersätta kött med vilken fisk som helst räcker inte för den som vill visa miljöhänsyn. Det gäller att se upp för fula fiskar – eller mer korrekt uttryckt för fiskar som har fiskats på ett fult sätt: På bestånd som riskerar att kollapsa på grund av utfiskning.

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 15 kl. 20:20

Under ytan utarmas livet. Havet är allas vår angelägenhet.

Köttkonsumtionen har ökat och för att bidra till minskade klimatutsläpp väljer många att istället äta mer fisk. Men att ersätta kött med vilken fisk som helst räcker inte för den som vill visa miljöhänsyn. Det gäller att se upp för fula fiskar – eller mer korrekt uttryckt för fiskar som har fiskats på ett fult sätt: På bestånd som riskerar att kollapsa på grund av utfiskning.

Kristianstadsbladet - 01 apr 14 kl. 14:18

23 000 hus riskerar att skadas om havet stiger

Om havsnivån stiger med en meter riskerar 23 000 hus och kyrkor att bli skadade i Skåne.
Skånes 65 mil långa kust lever farligt om havsnivån stiger med en meter. All bebyggelse kan inte skyddas från havet.

Kristianstadsbladet - 03 apr 14 kl. 10:30

Tusentals hus i riskzonen om havet stiger

Om havsnivån stiger med en meter riskerar 23 000 hus och kyrkor att bli skadade i Skåne. Kristianstad kommun riskerar att drabbas extra hårt.
Skånes 65 mil långa kust lever farligt om havsnivån stiger med en meter.

Supermiljöbloggen - 17 apr 18 kl. 16:15

Mer skog måste skyddas i Sverige – för klimatet och den biologiska mångfalden

Sveriges politiker bör omedelbart agera för att skydda mer skog i Sverige så att produktionsmål och miljömål väger lika. Sverige har genom en portalparagraf i skogsvårdslagen sagt att miljö- och produktionsmålen ska vara jämställda, 50/50, men miljömålet har länge varit i skymundan, skriver debattörerna Kristina Bäck och Amanda Tas vid Föreningen Skydda Skogen. I Sverige är endast ca 5 procent av den produktiva skogsmarken formellt skyddad, varav ca 3 procent är skyddad nedanför den fjällnära gränsen.

Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 15:17

Bakslag vid havsmiljömöte i Göteborg


Sverige som värdnation missade att sy ihop en rekommendation kring hur hotade arter i Nordostatlanten bättre ska skyddas framöver.Det står klart när den internationella havsmiljökommissionen Ospar avslutade sitt möte i Göteborg på fredagen. - Vi kunde inte enas där.

YA - 23 jun 14 kl. 18:10

Ystad favoritmål för seglare från Göteborg

Foto: Bass Nilsson
Båtgäster är en stor del av Ystads turistliv. Den nya hamnen blev klar i fjor och sedan dess har antalet båtgäster ökat. Seglarna Sven Andersson och Katarina Belkel besöker Ystad hamn ofta.

GT - 10 aug 14 kl. 08:46

Wilson Gloria Lord: Jag älskar Göteborg!

Havet och invånarna. Men kanske inte så mycket fiken. Så kan man enkelt sammanfatta det som får Wilson Gloria Lord att trivas i Göteborg.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Larm om hög smäll i Göteborg

Polisen är på plats i centrala Göteborg efter att flera personer larmat om en hög smäll.– Vi har konstaterat att det varit någon form av skada på en fastighet där, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl, vid polisen i Region Väst. .

GT - 6 timmar sedan

”Inte så man tänker fan vilket guldlag”

Totalkollaps från Malmö FF i Stockholm.Då missade Häcken den stora chansen i Helsingborg.– Vi jagar ett guld.

GT - 8 timmar sedan

Livsmedelsbutik utsatt för väpnat rån

En ensam gärningsman har hotat kassapersonal med ett pistolliknande föremål i en livsmedelsbutik på Tjörn.Polis är på plats med flera patruller..

GT - 8 timmar sedan

Makaveli Lindéns ord: ”Lyssnade på rösterna”

För två år sedan knivhöggs 24-årige Heikki Bjørklund Paltto till döds i sitt hem i Oslo.Under måndagen inleddes rättegången mot hans misstänkte mördare, svenske Makaveli Lindén.– Jag lyssnade på rösterna i mitt huvud, sa Lindén när han förhördes i domstolen.

GT - 11 timmar sedan

Misstänkt farligt föremål vid butik

Polisens bombgrupp är på plats i Biskopsgården i Göteborg efter att ett misstänkt farligt föremål hittats utanför en butik, skriver GP.Enligt polisen finns det i nuläget ingen fara för allmänheten..

GT - 13 timmar sedan

Västtrafiks nya uppmaning till resenärer: Promenera

I ytterligare ett försök att minska trängseln ombord på bussar och spårvagnar har Västtrafik uppdaterat sin app i ett försök att få resenärer att gå kortare sträckor i stället för att åka kollektivt.– Genom att snabbt kunna se när du är framme om du väljer att gå en kortare sträcka hoppas vi att fler väljer det i stället för att vänta på nästa tur, säger Lars Backström, vd för Västtrafik i ett pressmeddelande..

GT - 15 timmar sedan

Supertalangen hackad – nu vädjar hon om hjälp

Friidrottstalangen Tilde Johansson har fått sitt Instagram-konto hackat.Hon klickade på en länk – och sen var kontot borta.– Jag försöker få kontakt med Instagram, men de svarar inte, säger Johansson till SportExpressen.

GT - 19 timmar sedan

Privatisering av äldreomsorg hade räddat många liv

De privata boendena har varit bättre än de kommunala på att förhindra smittspridning. Det har räddat liv och familjemedlemmar. Tusentals äldre har drabbats av coronaviruset i onödan, skriver Lucas Ljungberg, riksordförande Moderata Studenter..

GT - 21 timmar sedan

Två gripna efter inbrott – spårades upp av polisen

Sent på söndagskvällen larmades polisen om att två personer gjorde inbrott vid en byggarbetsplats i Hovås i Göteborg.Polisen kunde spåra upp två misstänkta gärningsmän som greps och senare anhölls av åklagare. .

GT - 22 timmar sedan

Serievåldtäktsmannen: ”Jag tror inte på ånger”

John Svahlstedt, 73, har kallats Sveriges värsta serievåldtäktsman någonsin.I flera decennier smög han in genom unga kvinnors fönster, satte sig på sängkanten maskerad och beväpnad, innan han våldtog dem. I TV4:s nya dokumentärserie får vi möta den så kallade Södermannen, som i dag lever som en fri man.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.