Expressen > Nyheter

Thursday, 29 October, 08:56

Expressen - 17 okt 20 kl. 22:54

Beslutet: Vatten från Fukushima släpps i havet1,2 miljoner ton behandlat vatten som blivit kvar efter Fukushima-olyckan ska släppas ut i havet.Detta trots protester från klimatorganisationer och fiskare i området, rapporterar japanska NHK.– Vi kan inte skjuta upp beslutet, säger regeringens talesperson Katsunobu Katō i ett uttalande..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Fukushima, NHK, Katsunobu Katō

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutet, Vattenfrån , Fukushima, släppsi , havet
Barometern - 16 sep 14 kl. 08:39

Dåligt vatten skadar gräset på banorna

Kalmar golfklubb har länge kämpat med ojämn kvalitet på Gamla banans greener. Nu har man hittat felet; syrefattig bevattning. Förra veckan stängdes Gamla banan av för spel i fyra dagar medan klubben luftade greenerna och tog jordprover.

Skånskan - 01 nov 16 kl. 20:06

Varmare höstar tömmer Vombsjön på vatten

VRESSEL Vattendomen för Vombsjön är från 1969. Den styr hur mycket vatten som få tas ut ur sjön men är inte längre tillämplig på det klimat och de nederbördsförhållanden vi har idag.
Det anser Leif Nilsson, yrkesfiskare i Vombsjön.

Kristianstadsbladet - 10 feb 16 kl. 13:36

Tre miljoner till forskning om renare vatten

Högskolan Kristianstad får ytterligare tre miljoner kronor från Havs- och vattenmyndigheten för forskningsarbetet med att rena vatten som släpps ut i Hanöbukten..

YLE - 19 dec 15 kl. 12:57

Mycket gruvvatten släpps ut från Talvivaara

Ungefär 750 000 kubikmeter vatten från gruvan i Talvivaara släpps ut i närliggande vattendrag, meddelar bolaget Terrafame. Terrafame är det bolag som nu driver gruvan. Det har regnat ovanligt mycket och snön har smält bort,och därför är gruvans vattendammar överfulla.

Trelleborgs Allehanda - 26 maj 13 kl. 06:00

Vombs vatten ett alternativ

I Vomb har Sydvatten ett av sina vattenverk. Här renas vattnet från Vombsjön genom en process som ger konstgjort grundvatten, där man utnyttjar naturen för reningen, en metod som innebär minimal användning av kemikalier.
- Vattnet renas först genom att det pumpas upp från sjön, silas och sedan släpps ut till någon av de 54 dammarna på området.

Supermiljöbloggen - 19 dec 13 kl. 12:39

Klimatfångarna släpps fria

Aktivisterna från Greenpeace, som av Ryssland anklagats för bland annat sjöröveri och huliganism efter en fredlig protest mot Gazproms oljeborrningar i Arktis, ges amnesti. – Jag är lättad över att jag får åka hem till min familj, och jag hoppas att detta kommer att ske snart, säger den svenske aktivisten Dima Litvinov i ett pressmeddelande. Under onsdagen kom beskedet att det ryska parlamentet ger amnesti åt de 28 medlemmarna från Greenpeace samt de två frilansjournalister som fanns ombord på Greenpeaceskeppet Arctic Sunrise.

YLE - 19 jul 17 kl. 05:36

Tusentals kilo mikroplast hamnar i våra vatten årligen - och du är medskyldig

De finns i din ansiktskräm och i din polotröja. De virvlar i luften och i haven mals stora plastbitar ner. De senaste åren har såväl forskarna som omvärlden fått upp ögonen för mikroplasten, de små små plastpartiklarna som trots effektivare filtrering vid reningsverken och ökande medvetenhet hamnar i våra vatten.

BT - 10 sep 12 kl. 11:10

Talesman: "De släpps just nu"

Enligt flera medier kan svenskarna redan vara släppta: ? De släpps just nu. De är på väg till ambassaden eller flygplatsen, säger Dina Mufti, talesman för etiopiska UD, till Aftonbladet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hagamannen vill kunna röra sig mer i Umeå – nu kommer beslutet

Snart släpps Hagamannen, Niklas Lindgren, och han blir villkorligt frigiven. Tidigare beslutade övervakningsnämnden att han inte får vistas i Umeå kommun – för att det finns en hög risk att han återfaller i sexualbrott och för att hotbilden mot honom är för stor, rapporterar SVT.LÄS MER: "Det är sjukt att Hagamannen släpps fri i sommar när han bedöms som farlig"Lindgren har överklagat beslutet och under fredagen kommer Umeå tingsrätt bestämma var han kommer att får röra sig.

Skånskan - 10 jan 17 kl. 06:44

Tre av fyra dömda till utvisning släpps fria

Nära 75 procent av de som dömts till utvisning efter att ha begått grova brott i Sverige släpps på fri fot efter avtjänat straff. Detta visar nya siffror från Uppdrag granskning rapporterar SVT. ERWP.

Expressen - 06 apr 18 kl. 00:30

Beslutet: Puigdemont släpps fri mot borgen

Kataloniens tidigare ledare Carles Puigdemont släpps mot borgen på motsvarande 770 000 svenska kronor, rapporterar Sveriges Radio. Domstolen i den tyska delstaten Schleswig Holstein fattade beslutet under tisdagen.Puigdemont som misstänks för förskingring och är efterlyst av Spanien får dock inte lämna landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.