Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 29 October, 14:57

Vimmerby Tidning - 17 okt 20 kl. 22:00

Kommunikationen stärks efter Lex Sarah-anmälanDet var mycket som gick snett när en äldre person hämtades av ambulans i somras. Händelsen har blivit föremål för en Lex Sarah-utredning..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Lex Sarah

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunikationen, stärksefter , Lex, Sarah-anmälan
Kristianstadsbladet - 24 jan 13 kl. 12:31

Lex Sarah-anmälan efter amputation


Sedan en man på ett stöd- och logiboende i Lund fått ena benet amputerat anmäler socialförvaltningen i kommunen sig själv enligt lex Sarah. - Flera enheter har varit inblandade och kommunikationen har inte fungerat som den ska, säger verksamhetschef Ricardo Espinoza till TT.Socialförvaltningens utredning av händelsen är inte klar, men en faktor som preliminärt ska ha spelat roll är att mannen sagt att han själv skulle söka vård på en vårdcentral.

Skånskan - 05 jul 19 kl. 20:00

Dement utan hemtjänst

STAFFANSTORP En dement person i Staffanstorps kommun blev av misstag utan hemtjänst i en vecka.
Nu skärper kommunen sina rutiner vid avbokning av hemtjänstbesök och vid sjukhusbesök.– Vi beklagat de uteblivna besöken och har skärpt rutinerna och kommer alltid att kolla med sjukvården när vi får besked om att en brukare ska läggas in, säger Leila Misirli, Förvaltningschef för Omsorgsförvaltningen i Staffanstorp.

SmålandsPosten - 31 jan 15 kl. 11:27

Boende glömdes på toaletten i tre timmar

Personalen på ett äldreboende i Lessebo kommun hjälpte en boende till toaletten. Sedan glömdes personen bort.
Först tre timmar senare upptäcktes misstaget.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 11:45

Politiker JO-anmäler Ystad efter dödsfall

Ystad Kommunalpolitikern Jan Erlandsson JO-anmäler sju chefer och tjänstemän i Ystads kommun för bristande ansvar som han anser ledde till hans pappas död.
– Jag vill förhindra att fler äldre drabbas av samma systemfel i hemtjänsten, säger han. Jan Erlandsson, som representerar Centerpartiet som ordförande i gymnasienämnden och ledamot i fullmäktige, påtalar i JO-anmälan bristerna som han anser har orsakat hans pappa Per-Erik Erlandsson skada och sedan ledde till hans död.

News55 - 30 sep 15 kl. 14:45

Outbildad personal på äldreboende – kvinna låg utan vätska och mat i två dagar

SIMRISHAMN. Det var den sjunde juli som personal på äldreboendet S:t Olofshemmet upptäckte att den äldre kvinnan inte fått hjälp att stiga upp ur sängen. Hon hade legat i två dygn med ett ”bälte om sig i sängen” och varken fått sin medicin mot smärta, vätska, mat eller byte av blöja.

Kristianstadsbladet - 28 maj 13 kl. 07:11

Hemtjänst glömde maten i tio dagar


Hemtjänsten i Malmöstadsdelen Hyllie skulle komma med mat tre gånger per dag - men personalen glömde bort måltiderna i tio dagar. På grund av brister i kommunikationen dröjde måltidsservicen för en kvinna med stort omvårdnadsbehov, rapporterar lokala medier.Kvinnan har fått försämrad hälsa, enligt en lex Sarah-anmälan som lämnats till Socialstyrelsen.

SmålandsPosten - 05 maj 17 kl. 11:21

Dement 96-åring fick för het gröt - anmäls som övergrepp

En omsorgspersonal har utretts efter en anmälan enligt Lex Sarah för ett fysiskt övergrepp gentemot en dement 96-åring. Nu ska kommunikationen bli bättre i arbetsgruppen..

Sydsvenskan - 31 jan 15 kl. 12:13

Boende glömdes på toalett i timmar

Personalen på ett äldreboende i Lessebo kommun glömde en boende på toaletten i tre timmar, uppger Smålandsposten på nätet.Personen hjälptes till toaletten men fick ingen hjälp därifrån. Enligt den lex Sarah-anmälan som kommunen har gjort lyder förklaringen att det har blivit en miss i kommunikationen mellan personalen.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 15 kl. 12:13

Boende glömdes på toalett i timmar

Personalen på ett äldreboende i Lessebo kommun glömde en boende på toaletten i tre timmar, uppger Smålandsposten på nätet.Personen hjälptes till toaletten men fick ingen hjälp därifrån. Enligt den lex Sarah-anmälan som kommunen har gjort lyder förklaringen att det har blivit en miss i kommunikationen mellan personalen.

Sydsvenskan - 15 apr 16 kl. 03:01

Patient kvävdes till döds av mat

En patient med psykiska problem avled efter att ha fått tag i en pannkaksrulle från en matbricka, stoppat den i munnen och fått andningsproblem. Trots intensiva livräddningsinsatser gick patientens liv inte att rädda, rapporterar SVT Nyheter Halland. Nu Lex Maria-anmäls händelsen.

BT - 13 nov 13 kl. 15:07

Psykiatrin kritiseras för Petzälls död

Den avlidne riksdagsmannen William Petzäll blev lovad en metadonbehandling för sitt drogberoende, trots att det inte fanns någon chans för honom att få behandlingen. Nu kritiseras psykiatrin i Region Halland av IVO, inspektionen för vård och omsorg. William Petzäll blev lovad metadonbehandling mot sitt drogberoende, och fick en remiss till öppenvårdmottagningen i Falkenberg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.