GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 22 October, 17:11

GöteborgsPosten - 17 okt 20 kl. 17:34

Nya attacker i Nagorno-Karabach-krigetFlera bostadshus förstördes i en robotattack mot den azeriska staden Gjandzja under natten till lördag..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Nagorno-Karabach, Gjandzja

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya attackeri , Nagorno-Karabach-kriget
NSD - 01 mar 11 kl. 08:52

Ny medlingsinsats i Nagorno-Karabach

Rysslands president Dmitrij Medvedev kommer på lördag att ta emot sina kollegor från Armenien och Azerbajdzjan - Serzj Sargsyan och Ilham Alijev - i Sotji för att försöka få fart på fredsförhandlingarna kring kriget om Nagorno-Karabach, uppger nyhetsbyrån Interfax..

SR - 18 okt 14 kl. 09:00

Risk för nytt krig i Nagorno-Karabach

Det har gått 20 år sedan vapenstilleståndet slöts mellan Azerbajdzjan och Armenien i kriget om den lilla enklaven Nagorno-Karabach. Nu rustar bägge länderna och risken för ett nytt krig är större än någonsin..

Nyhetskanalen - 26 jun 11 kl. 15:13

Azerbajdzjan: Kriget inte över

Efter misslyckade fredssamtal om Nagorno-Karabach i fredags lovar Azerbajdzjans president fortsatt militär rustning..

BT - 26 jun 11 kl. 15:40

Hot och muller efter fredssamtal

Fredssamtalen om Nagorno-Karabach följdes av anklagelser, hot och militärparad. Nu varslas om ytterligare militär upprustning kring den låsta konflikten.
- Kriget är inte över än.

Sydsvenskan - 02 apr 16 kl. 11:55

Putin uppmanar till eldupphör

Våldsamma sammandrabbningar har brutit ut i den omstridda regionen Nagorno-Karabach mellan Azerbajdzjan och Armenien. Rysslands president Vladimir Putin uppmanar nu de stridande parterna att inleda ett eldupphör, rapporterar ryska nyhetsbyråer.Utbrytarregionen Nagorno-Karabach tillhör officiellt Azerbajdzjan men majoriteten av befolkningen är armenier och den är i praktiken självstyrande sedan 1992.

Kristianstadsbladet - 12 jul 12 kl. 15:30

Allt blir begripligt

Den som reser i Turkiet påträffar överallt en outtalad lögn som ligger alldeles under ytan, men som just därför gör sig paradoxalt påmind: förnekelsen av folkmordet på armenierna.
Lundahistorikern Klas-Göran Karlsson har nu publicerat en gedigen bok i ämnet. Katastrofen 1915 är nämligen en av de stora gränssättande händelserna under seklet, en som det tog armenierna själva 50 år att öppet tala om och det internationella samfundet än längre.

YLE - 24 aug 17 kl. 13:26

Nu berättar Stubb om vägen till makten - och det som hände sedan

Efter en lång medial tystnad tar tidigare statsministern och partiledaren Alexander Stubb (Saml) bladet från munnen. I sina memoarer redogör Stubb för vägen till maktens centrum - och för vad det hände sedan. Vi presenterar plock ur Stubbs färska bok.

Sydsvenskan - 25 feb 13 kl. 09:16

Den andra flykten

Om det är något jag har lärt mig av att växa upp i ett Europa präglat av migration så är det att generaliseringar om enskilda människor utifrån ord som "asylström" nästan alltid slår fel.
Man kan tycka att blandningen av bakgrunder, språk och kulturer borde leda till ett mer detaljerat och mindre fördomsfullt sätt att se på andra. Men i ett ekonomiskt segregerat samhälle har blickarna i stället blivit mer grumlade, rasismen mer utbredd.

SmålandsPosten - 22 maj 14 kl. 06:10

Efter 15 år på flykt har de hittat ett hem

I lägenheten i utkanten av Danmarks tredje största stad dukar Nelli Petrosian fram armenisk pizza, lahmajon, tillsammans med yoghurt att blanda med mineralvatten. Kaffet är kokt och en tårta står förberedd på diskbänken. Armenien är landet hennes man Edgar en gång flydde från för att undgå kriget i Nagorno Karabach och en tvångsrekrytering till armén.

YLE - 11 nov 14 kl. 08:27

Stubb: Pengar den bästa fredsmäklaren

Diskussionerna kring ekonomiska sanktioner mot Ryssland kommer att fortsätta, tror statsminister Alexander Stubb. Under de senaste dagarna har oroligheterna i östra Ukraina blossat upp igen och Stubb anser att vi står på randen till ett nytt kallt krig. Fortsättningsvis är ekonomiska sanktioner det enda konkreta EU kan använda sig av för att förhindra Rysslands inblandning i Ukraina, säger statsminister Alexander Stubb.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.