SVT > Utrikes

Wednesday, 28 October, 17:42

SVT - 17 okt 20 kl. 21:10

Armenien och Azerbajdzjan överens om vapenvilaArmenien och Azerbajdzjan har gått med på en vapenvila i Nagorno-Karabakh, rapporterar Reuters..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Azerbajdzjan, Nagorno-Karabakh, Reuters

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Armenienoch , Azerbajdzjan, överensom , vapenvila
Världen Idag - 30 jul 20 kl. 00:00

Väckelse efter Coronan – i Azerbajdzjan?

Nu när vi sitter och planerar ett nytt seminarium för missionsbibelskolan i Baku och Tbilisi, så tänker jag på hur den första församlingen i Jerusalem sände ut Andreas, Bartolomeus och Taddeus till Armenien, Azerbajdzjan och Georgien. Detta ledde till att de här länderna antog kristendomen som statsreligion i början av 300-talet. Trots detta räknas azerbajdzjanerna i dag som en onådd folkgrupp.

Nyan - 07 nov 14 kl. 10:12

Åland får besök från Armenien och Azerbajdzjan

Representanter för medborgarorganisationer och forskare från Armenien och Azerbajdzjan besöker Åland under torsdagen och fredagen.
– I Helsingfors har besökarna kommit överens om en deklaration för lösningen av Nagorno-Karabachkonflikten och under besöket informerar de om deklarationen, skriver kansliminister Wille Valve (MSÅ) som står som värd för besöket.
Under besöket ges även information om självstyrelsen och besökarna träffar även landskapsregeringen, lagtinget, landshövdingen och fredsinstitutet under dagarna på Åland.

Sydsvenskan - 06 apr 16 kl. 08:44

Motstridiga uppgifter om vapenvila

Azerbajdzjan anklagar Armenienstödda styrkor i utbrytarregionen Nagorno-Karabach för att ha brutit mot den rådande vapenvilan 115 gånger under det senaste dygnet. Myndigheterna i Nagorno-Karabach säger dock att inga strider skett under den gångna natten.Under tisdagen enades parterna om ett eldupphör, efter att över 70 människor dödats i de strider som rasat sedan helgen.

Expressen - 02 apr 16 kl. 18:34

Putin uppmanar till omedelbar vapenvila

Azerbajdzjan och Armenien har drabbat samman i väpnad strid i utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Över 100 soldater ska ha dödats i striderna, rapporterar nyhetsbyrån AP. Nu uppmanar Rysslands president Vladimir Putin till omedelbar vapenvila..

Regeringen - 14 jun 11 kl. 21:20

Carl Bildt på besök i Azerbajdzjan och Armenien för diskussion om konfliktlösning

Utrikesminister Carl Bildt har under de två senaste dagarna besökt Azerbajdzjan och Armenien för att uppdatera sig om den politiska situationen och senaste utvecklingen i de båda länderna. Nyhetsartikel: Carl Bildt har diskuterat konfliktlösning i Azerbajdzjan och Armenien Utrikesdepartementet, 14 juni 2011.

Regeringen - 08 feb 16 kl. 08:00

Utrikesministern till Georgien, Armenien och Azerbajdzjan

Utrikesminister Margot Wallström reser från måndag 8 februari till onsdag 10 februari till södra Kaukasus för besök i Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Resan börjar i Tbilisi, Georgien på måndagen, fortsätter till Jerevan, Armenien på tisdagen, och avslutas i Baku, Azerbajdzjan på onsdagen..

Kristianstadsbladet - 01 aug 14 kl. 18:36

Gränsstrider Azerbajdzjan-Armenien


Azerbajdzjans och Armeniens säkerhetsstyrkor drabbade samman under natten till fredagen i närheten av den omtvistade regionen Nagorno-Karabakh i Azerbajdzjan, som befolkas av armenier och i praktiken är självstyrande.Azerbajdzjans försvarsdepartement uppger att striderna inleddes sedan armeniska soldater försökt ta sig in på azerbajdzjanskt territorium, samtidigt som en armenisk källa säger att azerbajdzjanska trupper försökt bryta sig in i Armenien och Nagorno-Karabakh.Enligt den azerbajdzjanska nyhetsbyrån APA, som står nära regeringen, förlorade landet åtta soldater i striderna.

BT - 01 aug 14 kl. 18:36

Gränsstrider Azerbajdzjan-Armenien

Azerbajdzjans och Armeniens säkerhetsstyrkor drabbade samman under natten till fredagen i närheten av den omtvistade regionen Nagorno-Karabakh i Azerbajdzjan, som befolkas av armenier och i praktiken är självstyrande. Azerbajdzjans försvarsdepartement uppger att striderna inleddes sedan armeniska soldater försökt ta sig in på azerbajdzjanskt territorium, samtidigt som en armenisk källa säger att azerbajdzjanska trupper försökt bryta sig in i Armenien och Nagorno-Karabakh.Enligt den azerbajdzjanska nyhetsbyrån APA, som står nära regeringen, förlorade landet åtta soldater i striderna.

Regeringen - 17 dec 14 kl. 12:50

Azerbajdzjan - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet sedan 2008 från alla resor till Nagorno-Karabach och de av Armenien ockuperade angränsande områdena i Azerbajdzjan. Från och med 14 maj 2018 förtydligas att avrådan omfattar områden som ligger närmare än fem kilometer från stilleståndslinjen. Utrikesdepartementet avråder även från besök till områden som ligger närmare än fem kilometer från den internationella gränsen mellan Armenien och Azerbajdzjan..

GöteborgsPosten - 29 aug 20 kl. 17:31

Azerbajdzjan: Ryska vapen till Armenien

Efter de dödliga striderna i juli mellan Azerbajdzjan och Armenien har Ryssland försett den armeniska sidan med vapen, uppger en rådgivare till den azeriska presidenten Ilham Alijev. Enligt rådgivaren, Hikmet Halijev, har flera stora ryska transportflygplan av typen Iljusjin-76 flugits med vapen och annan utrustning till Armenien..

Sydsvenskan - 09 mar 12 kl. 00:01

Äntligen kommer Europa till Azerbajdzjan

I morgon blir det klart vem som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest, som i år är förlagd till Azerbajdzjan, ett land vars befolkning lever under ett auktoritärt styre. Azerbajdzjanska kvinnorättsaktivister hoppas att journalister då tar möjligheten att rapportera om situationen i landet och att artisterna tydligt tar ställning för mänskliga rättigheter, skriver Kvinna till kvinnas ordförande Lena Ag.
Blir det Loreen eller Björn Ranelid?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.