DN > Utrikes

Wednesday, 28 October, 17:39

DN - 17 okt 20 kl. 21:05

Många förhindras att rösta i Myanmars valÖver en miljon invånare i delstaten Rakhine i västra Myanmar förhindras att rösta i valet i november, ett faktum som kan spä på rådande. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Myanmars, Rakhine, Myanmar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många förhindrasatt , röstai , Myanmars, val
YLE - 11 feb 13 kl. 18:48

Olli Rehn: "Valutakrig" måste förhindras

EU-kommissionens viceordförande Olli Rehn säger att devalveringskrig i världen måste stoppas i sin linda, apropå att euron förstärks och den japanska yenen försvagas. Rehn gav en intervju till Yle Nyheter i dag måndagens eurogruppsmöte. - En stark uppgång i eurokursen skulle försvaga åtgärderna för att balansera ekonomin i euroområdet framöver, säger EU-kommissionär Olli Rehn.

DI - 26 aug 18 kl. 19:30

Debatt: Så förhindras nya brandkatastrofer

DEBATT. I somras brann 25 000 hektar skog upp i Sverige. Vi har identifierat fem punkter som är avgörande för att branschen och samhället ska stå bättre rustade nästa gång skogen brinner, skriver fyra debattörer som tillsammans företräder ägare av 90 procent av Sveriges skog..

SmålandsPosten - 24 jun 13 kl. 00:30

Vem är SD:s statsministerkandidat?

I svensk politik utkämpas kampen om regeringsmakten mellan två block: Alliansen och De rödgröna. Ibland har ett parti försökt distansera sig från blockpolitiken och ställt sig utanför de båda blocken. När frågan om vilken statsministerkandidat de ska stödja försökt viftas bort med uttalande som ?

Barometern - 24 jun 13 kl. 08:11

Vem vill SD ska leda landet?

I svensk politik utkämpas kampen om regeringsmakten mellan två block: Alliansen och de rödgröna. Ibland har ett parti försökt distansera sig från blockpolitiken och ställt sig utanför de båda blocken. När frågan om vilken statsministerkandidat de ska stödja försökt viftas bort med uttalande som ?

YLE - 14 maj 14 kl. 06:00

SDP och EU-valet: Nej till skatteparadis, löst ja till asylreform

De europeiska socialdemokraterna har vind i seglen på många håll, bland annat i Spanien, Storbritannien, Sverige och Danmark, om man får tro opinionsmätningarna under våren. De ligger fortfarande efter de centerkonservativa kristdemokraterna EPP men marginalen är inte längre särskilt stor. Värre ser det ut för de finländska socialdemokraterna.

BT - 19 aug 14 kl. 00:30

Våga tala varsamt om skolan

Bättre kunskaper förutsätter att politiker har förmågan att inse sina egna begränsningar. Minns du det där pirret i magen? Det som kom när det äntligen var dags att få gå till skolan för allra första gången.

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 09:07

Budgetens viktigaste frågor

Foto: Bosse Nilsson
I?dag börjar ett tvådagars regionfullmäktige för att få budgeten för 2013 i hamn. På ena sidan: styrande femklövern, som behåller samma skatt som tidigare och ändå ger sjukvård och kollektivtrafik mer, i kronor räknat.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:00

"Vi talar om ren svart fascism"

Bryssel, maktens huvudstad i Europa. Staden, en stor smältdegel, där EU-politiker, världens ledande makthavare, lobbyister, experter och demonstranter möts och försöker att tillsammans skapa morgondagen.
Smålandsposten besökte detta demokrati- och maktcentrum och fick exklusivt möte med Sveriges EU-kommissionär, en frispråkig Cecilia Malmström.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 07:00

EU står för fortsatt fred

Foto: Alik Keplicz
Det är lätt att glömma bort vad EU i grunden är, och det som fortfarande är det viktigaste med samarbetet: Att EU är ett stort och lyckosamt fredsprojekt. Det menar författare och filosof Rolf Ejvegård i dagens krönika.
EU är ett fredsprojekt, faktiskt världshistoriens mest framgångsrika.

Sydsvenskan - 14 feb 16 kl. 04:00

Det bultande dikthjärtat

Jag tänker på kärlek.Och på hur dum jag är på allt det där. Projektet kärlek är ett arbete med förutsättningar och begär.

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 15 kl. 20:19

Frälsaren som blev en belastning.

Utöver mellanstatliga politiska förbindelser kan med diplomati avses "smidigt tillvägagångssätt", uppger Norstedts ordbok.Så ironiskt då att chefen för utrikesdepartementet, utrikesminister Margot Wallström (S), gång efter annan visar sådan brist på just smidighet.Nu har Wallström lyckats att ytterligare försämra Sveriges relationer till Israel, i och för sig ett slags prestation med tanke på hur usla de redan var.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Många civila dödade i attack mot azerisk stad

Minst 19 civila har dödats i ett robotangrepp mot den azeriska staden, Berde, nära frontlinjen vid den separatiststyrda utbrytarregionen….

DN - 7 timmar sedan

Tio DN-reportage om USA du inte bör missa

Här hittar du den bästa långläsningen inför USA-valet den 3 november..

DN - 10 timmar sedan

Kravaller i Philadelphia efter polisskjutning

Dödsskjutningen av en 27-årig man har utlöst stora protester..

DN - 11 timmar sedan

Studio DN 28 oktober: Så tacklar de nordiska länderna den ökande smittspridningen

Smittspridningen av covid-19 ökar i Norden. DN:s Hanna Grosshög och Clas Svahn berättar om läget i Studio DN..

DN - 18 timmar sedan

Tyska delstater ska förhandla om nya åtgärder

Även i Tyskland, som sedan i våras lyckats hålla smittspridningen under kontroll, börjar nu siffrorna öka oroväckande – både antalet nya….

DN - 19 timmar sedan

Uppgift: Flera ihjälskjutna inför Tanzaniaval

Tio personer har skjutits ihjäl av polis i Tanzania inför presidentvalet på onsdag, enligt ögruppen Zanzibars största oppositionsparti….

DN - 20 timmar sedan

Frankrike varnar sina medborgare efter ilska mot Muhammedkarikatyrer

Frankrike uppmanar medborgare i länder med stor muslimsk befolkning att vara extra försiktiga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.