DN > Opinion

Wednesday, 28 October, 19:30

DN - 17 okt 20 kl. 21:00

”Mat som tas fram genom forskning är inte onaturlig”Forskarna Karolina Östbring och Björn Östbring: Det är lätt att glömma att dagens matvanor är ett resultat av gårdagens innovationer..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Karolina Östbring, Björn Östbring

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matsom , tasfram genom , forskningär inte , onaturlig
YLE - 11 jan 13 kl. 12:08

All mat tas tillvara

Med en modell från Frankrike ska det bli lättare att köpa mat direkt från bönderna. Projektet Eko.nu vill sammanföra grupper av bönder och konsumenter.

BT - 01 dec 16 kl. 12:40

Bidraget till glutenfri mat tas bort

YLE - 22 mar 15 kl. 07:00

Mat och kostråd - varför väcker det så starka känslor?

Frågor om näring och mat är aktuella igen. Där den ena bygger upp sin diet kring äkta smör och rågbröd, anklagar den andra sädesslag och mjölkprodukter för alla sina hälsobekymmer. Varför är mat och kostrekommendationer ständigt ett så omtvistat ämne?

Sydsvenskan - 16 aug 13 kl. 06:30

Forskning kittlar ryggradsreflexen

Köttforskaren Dr Mark Post presenterande i förra veckan världens första artificiellt framtagna hamburgare, och adderade bara salt och peppar till biffplattan innan han åt upp den, inför publik. Den smakade tydligen acceptabelt, vilket man får hoppas med tanke på alla forskningstimmar och alla miljoner som den kostat att producera. Dr Post är professor på Maastricht University i matlaboratorielandet Holland och presenterade nu troligtvis sin burgare i syfte att få fler ekonomiska anslag för fortsatt forskning.

Supermiljöbloggen - 08 feb 15 kl. 05:26

Framtidens mat växer på havsbotten

Ett hittills rätt outnyttjat område är att odla grödor på havsbotten. Alger är fulla av både proteiner och andra nyttigheter, för att inte glömma att de är miljövänliga. Forskning pågår nu för att se om algproduktion kan vara framtidens mat.

YLE - 04 nov 14 kl. 04:50

Mat i magen i stället för på soptippen

Upp till 86 kilogram per år per person. Så mycket mat går till spillo i Finland. Den nya föreningen Mathjälp Vasa vill dra sitt strå till stacken för att snygga till siffrorna och för att hjälpa behövande.

GöteborgsPosten - Igår: 19:14

Ny forskning: Republikanerna alltmer auktoritära

Närmar sig turkiska AKP, enligt forskning från Göteborgs Universitet..

Dagensanalys.se - 12 maj 17 kl. 10:31

Förhindra att ditt jobb tas över av robotar

Många jobb hotas nu av automation och att robotar får göra allt fler arbetsuppgifter. En stor studie vid University of Houston har undersökt vilka jobb som löper minst risk att tas över av robotar, och vad som krävs för att få de jobben. Bedömare gör gällande att närmare 150 miljoner jobb bara i USA kommer att tas över av robotar inom de närmaste åren.

YLE - 03 sep 13 kl. 04:20

?Vi fokuserar för mycket på mat?

Mat är inte längre något som bara ska göra oss mätta. Vi blir överösta med matprogram och rekommendationer om vad vi ska och inte ska äta. I värsta fall är rekommendationerna dessutom motstridiga.

Sydsvenskan - 04 apr 11 kl. 00:03

"Skåne prioriterar klinisk forskning"

Bristande samverkan mellan hälso- och sjukvården och akademin är en av de främsta orsakerna till den kliniska forskningens kris i Sverige. En ny skånsk satsning på universitetsmedicinsk samverkan som lanseras idag skall bidra till förändring, menar företrädare för universitetssjukvården och lärosätena i regionen.
En bättre hälsa för dig och dina anhöriga, god livskvalitet och effektivt utnyttjande av samhällets gemensamma resurser.

Skånskan - 07 feb 19 kl. 05:00

Kan börja servera kall mat via hemtjänsten

Staffanstorp Kall mat två dagar i veckan till äldre med ordinärt boende. I mars kan kommunen besluta om flera förändringar av hur hemtjänsten levererar mat till äldre.På tisdagen drog den styrande M och SD-majoriteten tillbaka ett förslag om förändringar kring maten för äldre med hemtjänst i kommunen.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

”S vill göra om systemet för arbetskraftsinvandring i grunden”

Lena Rådström Baastad (S): Moderaterna tycker att det råder kompetensbrist när arbetsgivare inte hittar personer i Sverige som vill göra….

DN - 22 timmar sedan

”Att gynna småföretag är en missriktad politik”

Per Molander: I själva verket är en hög andel egenföretagare i arbetskraften ett tecken på låg ekonomisk utvecklingsnivå..

DN - Igår: 08:52

”Sverige skadas inte av att människor kommer hit och försörjer sig själva”

Caspian Rehbinder, Timbro: Under 2018 bidrog arbetskraftsinvandringen med 34 miljarder kronor i ökad produktion och 12 miljarder kronor i….

DN - I förrgår: 08:59

”Felaktiga påståenden om städbranschen”

Pernilla Enebrink, Almega: Arbetskraftsinvandrarna utgör mindre än två procent av de anställda i städbranschen..

DN - I förrgår: 08:55

”Förintelsemuseet får inte förminskas till en politisk trofé”

Niels Paarup-Petersen (C): Sveriges Förintelsemuseum bör placeras i Malmö för att det är i Malmö minnet och sanningen om Förintelsen….

DN - I förrgår: 21:00

”Vi behöver nya lagar för att garantera våra äldre trygghet”

Annie Lööf (C) och Anders W Jonsson (C): All vård måste utgå från en enskild bedömning av patienten..

DN - 24 okt 20 kl. 21:00

”Vätgas är flygets framtid – nu måste Sverige satsa”

Fem flygforskare: Med utgångspunkt i vår forskning vet vi att vätgasflyget kräver avancerad men inte revolutionerande teknik..

DN - 23 okt 20 kl. 21:00

”Ett förintelsemuseum i Malmö urskuldar stadens problem”

Gunnar Hökmark: Placeringen kan bli en urskuldande acceptans för en verklighet vi inte får acceptera..

DN - 23 okt 20 kl. 18:05

”Socialdemokraterna ökar invandringen till Sverige”

Maria Malmer Stenergard (M): Det är svårt att se det som annat än frustration och tomma ord när Socialdemokraterna säger sig vilja ta tag i….

DN - 23 okt 20 kl. 17:59

”Antibiotikaresistens kräver politiskt helhetsgrepp - inte lapplösningar”

Tre forskare: Flera länder inom EU fortsätter tillsynes obehindrat med antibiotikaförsäljning utan recept..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.