Aftonbladet > Nyheter

Thursday, 22 October, 14:19

Aftonbladet - 17 okt 20 kl. 20:44

Armenien och Azerbadjan överens om vapenvila▸ Armenien och Azerbajdzjan har kommit överens om en humanitär vapenvila i Nagorno-Karabach från och med i morgon, söndag..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Azerbadjan, Azerbajdzjan, Nagorno-Karabach

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Armenienoch , Azerbadjan, överensom , vapenvila
Nyheter 24 - 07 apr 11 kl. 21:10

Kvinna kapade internet till hela Armenien


Den 75-åriga kvinnan var på jakt efter värdefull metall som hon planerade sälja på svarta marknaden. Men i stället blev 3,5 miljoner människor utan internet. Så gott som alla invånare i Armenien samt delar av Georgien och Azerbadjan saknade under onsdagen plötslig internet.

Nyheter 24 - 04 dec 11 kl. 12:54

Nyheter24:s julkalender: Kvinna kapade internet till hela Armenien


LUCKA 4: Innehåller en tjuvaktig pensionär som av misstag råkade klippa av en kabel så att hela Armeniens internet slocknade. PENSIONÄR SLÄCKTE ETT HELT LANDS INTERNET.

Den 75-åriga kvinnan var på jakt efter värdefull metall som hon planerade sälja på svarta marknaden.

BT - 31 dec 13 kl. 15:50

Signaler om vapenvila i Sydsudan

Enligt det östafrikanska utvecklingsorganet Igad har regeringen och rebellerna i Sydsudan kommit överens om en vapenvila. Detta trots att rebelledaren Riek Machar tidigare i dag uttalat sig negativt om eld upphör. Uppgifterna gällande en eventuell vapenvila i landet är motstridiga.

BT - 17 jul 14 kl. 16:38

Ingen vapenvila Israel-Hamas

Både Israel och Hamas tillbakavisar att de kommit överens om en vapenvila. Gazajournalisten Jihad Rostom förklarar att många palestinier i första hand vill ha förbättrade levnadsvillkor framför ett stopp på bombningarna. Exakt på klockslaget - 14:00 svensk tid - slog den första palestinska raketen ned i den israeliska hamnstaden Ashkelon, inte ens en minut efter att det fem timmar långa eldupphöret löpt ut, uppger Israels militär i ett uttalande.

BT - 06 sep 14 kl. 17:23

Vapenvila och ordkrig i Ukraina

Vapnen har tystnat i de flesta delar i östra Ukraina efter den påbjudna vapenvilan. Men Ukrainas regering och proryska rebeller anfaller varandra med anklagelser.I ett telefonsamtal på lördagseftermiddagen var Ukrainas president Petro Porosjenko och ryske ledaren Vladimir Putin överens om att vapenvilan i stort sett fungerade.

BT - 06 sep 14 kl. 23:25

Skakig vapenvila och ordkrig

Kraftiga explosioner hörs i Mariupol i sydöstra Ukraina på kvällen på vapenvilans andra dag. Ukrainas president Petro Porosjenko och Vladimir Putin tycker att vapenvilan håller i stort - men anklagelser om brott kommer från båda sidor. Flera explosioner hördes på lördagskvällen i hamnstaden Mariupols utkanter i östra Ukraina, trots vapenvilan som formellt inleddes i fredags kväll klockan sex lokal tid, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

BT - 16 jan 15 kl. 22:41

Libyska miliser meddelar vapenvila

En islamiststödd samling libyska milisgrupper tillkännager en vapenvila i det konfliktdrabbade landet, sedan framsteg nåtts i de FN-medlade samtalen mellan krigande grupper. Miliserna har kommit överens om "eldupphör på alla fronter" mot villkoret att "de andra parterna respekterar denna vapenvila", meddelar miliserna som ingår i "Libysk gryning" i ett uttalande. "Efter långa överläggningar har deltagarna kommit överens om en agenda som innefattar en politisk överenskommelse att bilda en nationell enhetsregering och de nödvändiga säkerhetsarrangemangen för att få ett slut på striderna", stod det tidigare på fredagen i ett uttalande från FN.

SR - 22 jun 20 kl. 21:36

Sydseparatister och regeringen överens om vapenvila

I Jemen har sydseparatisterna och den internationellt erkända regeringen kommit överens om en vapenvila efter flera månaders strider. De båda parterna befinner sig just nu i Saudiarabiens huvudstad Riyadh för att försöka komma överens om ett fredsavtal..

Kristianstadsbladet - 20 nov 12 kl. 17:12

Vapenvila klar i Gaza

Israel och Hamas är överens om vapenvila i Gaza, uppger Hamas enligt flera medier. Vapenvilan träder i kraft klockan 23. - Det kommer att bli en gemensam presskonferens med Hamas och Islamiska jihad och de egyptiska medlarna i kväll för att kungöra vapenvilan, säger en källa från Islamiska jihad.

Expressen - 02 apr 16 kl. 18:34

Putin uppmanar till omedelbar vapenvila

Azerbajdzjan och Armenien har drabbat samman i väpnad strid i utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Över 100 soldater ska ha dödats i striderna, rapporterar nyhetsbyrån AP. Nu uppmanar Rysslands president Vladimir Putin till omedelbar vapenvila..

Nyheter 24 - 12 jan 12 kl. 08:00

Svårt sjuk pojke utvisas till Azerbadjan


Migrationsverket bortser från att en utvisning kan innebära allvarliga risker för pojkens liv. Pojken är allvarligt sjuk, men ska ändå utvisas från Sverige till Azerbadjan. Flera läkare varnar för att en utvisning innebär allvarlig risk för hans liv men trots det har Migrationsverket beslutat att utvisa honom.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.