GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 31 October, 02:21

GöteborgsPosten - 17 okt 20 kl. 16:22

Sveriges utrikesminister i karantänSveriges utrikesminister Ann Linde har satt sig i karantän i väntan på provsvar sedan hennes österrikiske kollega Alexander Schallenberg har testat positivt för coronaviruset..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Ann Linde, Alexander Schallenberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges utrikesministeri , karantän
Cornucopia - 26 feb 20 kl. 17:18

Vad behövs i matväg för att preppa för flera veckors karantän eller sjukdom?

Vid långvarig sjukdom - i synnerhet om man också är belagd med karantän - eller avstängning av ett område, bostad eller påtvingad hemkarantän på grund av Covid-19, så krävs det rejält med prepps. Antagligen är det rätt få som är förberedda på detta, och vad är lämpligt att ha hemma om du själv eller anhöriga kommer vara sjuka i flera veckor? Och har du mat till husdjuren?

Cornucopia - 18 mar 20 kl. 08:57

Läsarna: Medelklasskris - fler drabbade av ekonomin än smittade eller i karantän

Läsarenkäten om bloggläsarnas arbetssituation visar att hela 44% nu jobbar hemifrån, men också att fler är negativt drabbade av de ekonomiska konsekvenserna än som smittats eller tvingats i karantän. Hela 6% har blivit av med jobbet, pausat verksamheten, gått ner i arbetstid eller kämpar med bolagets överlevnad. 2% är i karantän eller hemskickade på grund av smitta på jobbet.

Nyan - 12 aug 20 kl. 06:30

Stor oklarhet kring obligatorisk karantän

Huruvida obligatorisk karantän och obligatorisk testning av covid-19 ska införas på Åland är oklart. Berörda instanser på Åland väntar på vidare besked från Finlands regering. Inte heller Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har något svar.

SmålandsPosten - 12 dec 14 kl. 00:32

Välkommet initiativ till karantänsregler

Jobben måste fortsätta bli fler och fler måste kunna ta sig in på arbetsmarknaden, meddelade den kommande moderatledaren Anna Kinberg Batra när hon presenterade Ulf Kristersson som ny ekonomisk-politisk talesperson. För den tidigare finansministern Anders Borg hade det däremot behövts en paus i arbetslinjen. I stället har han valt att gå in som vice ordförande i Kinnevik.

Nyan - 16 mar 20 kl. 08:27

ÅU i självvald karantän

FOTBOLL. En uppskjuten ligastart och och eventuellt något färre ligamatcher innebär såväl minskade kostnader som minskade intäkter för Åland United, menar klubbens sportchef Mikael Virta.
För tillfället befinner sig truppen i ett slags självvald karantän, och tränar just nu i mindre grupper och individuellt.

Cornucopia - 19 mar 20 kl. 15:04

Ny bok: Arbeta hemifrån under karantän

Lena och Lars Wilderäng har nu publicerat en ny kort e-bok: Arbeta hemifrån under karantän. Den finns nu som e-bok i bloggens e-novellhandel (drivs av Publit) och kommer till Adlibris, Bokus och Bokon (varifrån den även går att köpa till Kindle) så fort de små gnomerna som distribuerar e-böcker är färdiga. Ljudbok kommer på Storytel och Nextory nästa vecka.

Kristianstadsbladet - 27 okt 14 kl. 05:33

Karantänsregler kan hamna i domstol


Vita huset försöker få tre delstater i USA att dra tillbaka de karantänregler som införts för sjukvårdspersonal som återvänder från eboladrabbade länder i Västafrika, uppger The New York Times.En sjuksköterska som just kommit från Sierra Leone riktade på söndagen hård kritik mot det bemötande hon fick när hon kom hem till New Jersey - och hotar nu att dra dra delstatens regler inför domstol. - Jag kan inte minnas något fall under 1900-talet när delstater förberett för att stoppa en hel grupp människor i karantän oavsett deras individuella risk.

BT - 27 okt 14 kl. 05:33

Karantänsregler kan hamna i domstol

Vita huset försöker få tre delstater i USA att dra tillbaka de karantänregler som införts för sjukvårdspersonal som återvänder från eboladrabbade länder i Västafrika, uppger The New York Times. En sjuksköterska som just kommit från Sierra Leone riktade på söndagen hård kritik mot det bemötande hon fick när hon kom hem till New Jersey - och hotar nu att dra dra delstatens regler inför domstol.- Jag kan inte minnas något fall under 1900-talet när delstater förberett för att stoppa en hel grupp människor i karantän oavsett deras individuella risk.

BT - 27 okt 14 kl. 16:03

Sjuksköterska i karantän hemma

En sjuksköterska som nyligen kommit hem från Västafrika till USA och som inte har några symptom på ebolasmitta får stanna i sitt hem under karantänstiden. Det lovar New Jerseys guvernör Chris Christie. Sjuksköterskan Kaci Hickox riktade i söndags skarp kritik mot att hon fördes till sjukhus, när hon återvände från Sierra Leone, trots att hon inte uppvisade några ebolasymptom.

BT - 11 dec 14 kl. 07:27

S vill utreda karantän för politiker

Nu öppnar Socialdemokraterna för att det kan behövas karantänsregler för politiker som vill gå över till näringslivet. S har tidigare sagt nej, men civilminister Ardalan Shekarabi vill nu utreda frågan. - Mot bakgrund av den debatt som varit, inte minst under de senaste åren, så vill jag hålla öppet för att utreda behovet av inte minst karantänsregler på det här området, säger han till Ekot i Sveriges Radio.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 15 kl. 14:51

Karantän för ministrar ska utredas

Regeringen vill utreda karantän för ministrar och statssekreterare när de slutar, för att förhindra snabba sidbyten till näringsliv, organisationer och lobbyism som skadar förtroendet för politiken och demokratin.Civilminister Ardalan Shekarabi (S) säger vid en utfrågning som regeringen har ordnat att en särskild utredare, eller kommitté, ska få i uppdrag att ta fram förslag till karantänsregler för statsråd och statssekreterare. Han bedömer att utredningen kan börja arbeta vid årsskiftet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.