Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 25 October, 06:27

Sydsvenskan - 17 okt 20 kl. 19:06

Tullen ska kunna gripa fler vid gränsenRegeringen vill ge tullen utökade befogenheter för att kunna ingripa vid brottsmisstankar vid gränsen. Myndigheten välkomnar ändringen, men ser risk för än mer förvirring i en redan snårig lagstiftning. Enligt dagens lagstiftning får Tullverket endast i.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Tullverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tullenska kunna , gripa, flervid , gränsen
Expressen - 10 nov 12 kl. 21:02

Rekordbeslag av tullen på svenska gränsen

HALDEN. Norska tullen gjorde natten till lördag ett rekordbeslag av alkohol och rökverk vid Svinesundsövergången från Sverige. 12 000 liter öl, 1 100 liter sprit och 270 000 cigaretter i en fordonskolonn på över 20 bilar från Polen..

YLE - 27 jul 20 kl. 13:41

Granbarkborrarna har blivit fler – epidemigränsen överskreds i Lappträsk tidigare i sommar

Risken för skador växer när epidemigränsen spricker..

Nya Wermlands Tidningen - 02 jun 12 kl. 10:04

Tullen tog smugglare

Tullen vid norska gränsen har, enligt VF, gjort två betydande beslag den senaste tiden..

GöteborgsPosten - 24 jan 13 kl. 12:27

Dropkick Murphys fast i tullen

Rockbandet Dropkick Murphys har blivit försenade i tullen vid norska gränsen. - De missar skivsigneringen klockan 14.00, vi hoppas att spelningen inte ska vara hotad, säger presskontakten Henrik Nyström..

Nyteknik - 14 aug 13 kl. 09:36

Tejpade kroppen full med Iphones i tullen

En man med 22 Iphones klistrade på kroppen fastnade i tullen vid kinesiska gränsen..

YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

Skånskan - 16 feb 17 kl. 11:56

Tullen gjorde stora beslag av narkotika

MALMÖ Tullverket gjorde under 2016 tre gånger så många beslag av marijuana och cannabis som året innan.
Och även beslagen av ecstacy, LSD, heroin och opium ökade. ERWP.

YLE - 21 sep 15 kl. 15:35

Tullen flyttar sin röntgenutrustning till Torneå

Tullen försöker tillsammans med polisen och gränsbevakningen effektivisera tullövervakningen i norr kring områdena vid Torneå och Aavasaksa med hjälp av så kallad containerskanning. Röntgenutrustningen som ser ut som en stor larmbåge ska göra det lättare för tullen att granska vad och vem som korsar gränsen i till exempel lastbilar och bussar. - Olagligt gods som till exempel droger, tobak och alkohol upptäcks i första hand.

YLE - 01 sep 16 kl. 15:56

Tullen haffade snussmugglare – beslagtog 185 kilo

Tullen har avslöjat en liga som har smugglat snus från Sverige till Finland. Under år 2016 har ligan fört 185 kilogram snus över gränsen. Enligt Tullen har staten gått miste om 69 000 euro i förlorade skatteintäkter.

YLE - 18 apr 17 kl. 09:17

Tullen avslöjade omfattande snussmuggling

Tullen har avslöjat ett omfattande smugglingsfall där cirka 1 300 kilo snus misstänks ha förts in olagligt från Sverige till Finland. Tre män misstänks för grovt skattebedrägeri och smuggling. I höstas beslagtog tullen två partier på drygt 300 kilo snus, berättar utredningsledaren Pekka Jauhola.

Skånskan - 24 jan 20 kl. 12:08

Fler gripanden görs vid gränsen med nya kameror

Skåne/öresund Med utökad kamerabevakning på Öresundsbron och i Helsingborgs hamn har Tullverket fått ett nytt verktyg i kampen mot smugglarna.– Det här är en klok investering från myndigheterna, jag trodde aldrig att det skulle bli så bra, säger Martin Petersson, Tullverkets biträdande gränsskyddschef i region Syd. Han förklarar att Tullverket just nu befinner sig i en expansiv period.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.