GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 28 October, 09:28

GöteborgsPosten - 17 okt 20 kl. 12:13

Boräntor pressas nedåtFlera banker och bolåneinstitut har sänkt sina räntor den senaste tiden. Och fler lär följa med, enligt den privatekonomiska experten Annika Creutzer..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Annika Creutzer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boräntor, pressasnedåt
Dagens PS - 18 okt 19 kl. 11:10

Kraftig sänkning av boräntor hos storbanken

Handelsbanken sänker sina bundna bolåneräntor. Sänkningen är driven av sjunkande marknadsräntor samt en anpassning av erbjudandet utifrån rådande konkurrensläge. ”Handelsbankens boräntor styrs av marknadsräntorna.

PrivataAffärer - 20 mar 20 kl. 06:59

Chefekonomen: Viktigt att inte boräntor och arbetslöshet stiger

”Det är nu helt centralt att en situation undviks där både arbetslösheten och boräntorna stiger samtidigt. Det skulle inte vara en gynnsam utveckling för svensk ekonomi och bostadsmarknad i ett redan svårt läge”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije. SBAB påpekar att normalt i en lågkonjunktur är boräntorna låga, vilket bidrar till att motverka prisfall på bostäder till följd av stigande arbetslöshet.

Dagens PS - 09 jan 19 kl. 07:49

Nordea följer strömmen – höjer boräntor

Så här höga blir dina bolåneräntor efter storbankens beslut, som meddelades nu på onsdagsmorgonen. Nordea höjer boräntan med tre månaders löptid och ett års löptid med 0,20 procentenheter till 2,09 procent respektive 2,19 procent samt boräntan med två års löptid med 0,15 procentenheter till 2,14 procent. Boräntan med tre års löptid sänks däremot med 0,10 procentenheter till 1,89 procent.

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 06:58

SBAB: Trend från 1300-talet talar för låga boräntor

”Ska man tro på den forskning som visar trendmässigt fallande realräntor ända sedan 1300-talet bör vi förvänta oss negativa realräntor och därmed fortsatt låga boräntor under väldigt många år framöver. Samma forskning visar samtidigt att det varit betydande variationer kring denna trend, vilket förstås är viktigt att ta höjd för”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije. I en forskningsstudie som nyligen publicerades av Bank of England undersöks realräntorna, alltså räntor efter inflation, i de mest utvecklade länderna de senaste 707 åren fram till 2018.

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 13:00

Nordea: Fortsatt låga boräntor framöver

Det är Nordeas scenario för resten av året enligt bankens chefekonom Annika Winsth som skriver på Nordeas hemsida att förutom att konjunkturavmattningen leder till att centralbankernas penningpolitik inte blir lika expansiv som de varit under de senaste åren, bidrar även den geopolitiska osäkerheten till ökad försiktighet. Höjning i december Signalerna från centralbankerna i kombination med den tydliga konjunkturavmattningen fick börserna att skaka till i slutet av fjolåret. Fastän börsen är stark just nu kan den bidra till mer turbulens senare i år, ”även om centralbankerna är lyhörda och går försiktigt fram”.

Kristianstadsbladet - 27 okt 14 kl. 16:58

Boräntor följer inte styrräntan

Riksbanken har sänkt sin styrränta rejält i år, ner 0,75 procent sedan i december.Ytterligare en sänkning ligger i korten på tisdagen.Men bankernas boräntor har inte hängt med nedåt.

Trelleborgs Allehanda - 27 okt 14 kl. 16:58

Boräntor följer inte styrräntan

Riksbanken har sänkt sin styrränta rejält i år, ner 0,75 procent sedan i december.Ytterligare en sänkning ligger i korten på tisdagen.Men bankernas boräntor har inte hängt med nedåt.

BT - 27 okt 14 kl. 16:58

Boräntor följer inte styrräntan

Riksbanken har sänkt sin styrränta rejält i år, ner 0,75 procent sedan i december. Ytterligare en sänkning ligger i korten på tisdagen.Men bankernas boräntor har inte hängt med nedåt.

PrivataAffärer - 02 mar 17 kl. 12:29

Nu är bundna boräntor lägre än rörliga

Risken för att boräntor snabbt ska höjas framöver är liten och vi får räkna med fortsatt låga räntor ett bra tag till. Men som ränteläget ser ut i dag så är faktiskt vissa bundna boräntor lägre än den korta tremånadersräntan....

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 12 kl. 10:20

Skandiabanken sänker boräntor

Skandiabanken sänker både långa och korta boräntor, enligt ett pressmeddelande. För den kortaste bindningstiden, tre månader, sänks boräntan 0,03 procentenheter till 3,27 procent. För två- och tioåriga bolån sänks räntan med 0,10 procentenheter till 3,07 respektive 3,34 procent.

BT - 20 nov 13 kl. 10:36

Swedbank sänker höjda boräntor

Swedbank sänker boräntorna för alla löptider med 0,25-0,35 procentenheter, enligt Anna Sundblad. Beskedet kommer efter en våg av kundkritik mot Swedbanks höjning av samma räntor med 0,25 procentenheter i förra veckan. - Vi gick för fort fram och vi har lyssnat på våra kunder och inser att vi behöver backa, säger Sundblad till TT.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.