DN > Inrikes

Friday, 30 October, 23:56

DN - 17 okt 20 kl. 18:08

Mer palmolja i svenskt biobränsleAndelen palmolja har ökat i drivmedlet som tankas i Sverige • WWF: Inte en hållbar lösning..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, WWF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, palmoljai , svenskt, biobränsle
Nyteknik - 27 nov 14 kl. 09:41

”Låt svenskt biobränsle göra flyget klimatsmart”

DEBATT. Sverige lämpar sig väl för produktion av biobränsle för flyg. Men BioJet kostar mer än dubbelt så mycket att producera som vanligt JetA-bränsle.

YLE - 24 okt 17 kl. 05:26

Morgonkollen: Biobränsle hellre från trä än från palmolja, Nicaragua går med i klimatavtalet

Ett EU-beslut tar avstånd från palmolja som biobränsle. Nicaragua har undertecknat klimatavtalet från Paris..

VBL - 11 jul 12 kl. 11:56

Allt mer livsmedel blir biobränsle

Allt mer av världens livsmedelsproduktion används för att tillverka biobränslen. Biobränslekonsumtionen kommer att vara dubbelt så stor 2021, spår den ekonomiska organisationen OECD och livsmedelsorganisationen FAO..

Nyteknik - 04 mar 19 kl. 16:34

Inga klara besked om stöd till svenskt biobränsle i ny flygutredning

Hur ska en inhemsk produktion av bioflygbränsle kunna skalas upp? Den nya statliga utredningen om biojet för flyget saknar tydliga svar på det, och föreslår att frågan ska utredas vidare..

Nyteknik - 05 feb 19 kl. 14:20

Mer el och biobränsle krävs för nollutsläpp

Det behövs 29 procent mer el och 86 procent mer bioenergi om det svenska näringslivets planer för nollutsläpp ska bli verklighet år 2045. Det har teknikkonsulten Sweco kommit fram till..

Cornucopia - 01 mar 17 kl. 19:07

Biobränsle ständigt tio år bort - även till flyget

Nu pratas det om bioflygbränsle, och likt alla biobränslen ligger det alltid tio år bort. Svensk produktion av tre gånger så dyrt flygbränsle från skogsavfall kan vara redo om tio år. Men vi minns att inte ett enda av planerade biobränsleprojekt har blivit av.

Supermiljöbloggen - 20 jul 17 kl. 17:06

Flygskattsmyterna: ”Bättre att satsa på biobränsle”

I ett flertal artiklar har tidningen Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt – och hur lobbyisterna lyckats smussla in dem i det politiska samtalet.  "Det är bättre att satsa på biobränsle" Oppositionen med Liberalerna och Centerpartiet i spetsen vill hellre se en kvotplikt än en flygskatt, där biobränsle blandas med olja.

Supermiljöbloggen - 12 dec 13 kl. 18:49

EU kan inte enas om mat i biobränsle

Striderna om hur mycket mat biobränsle får innehålla fortsätter. EU:s energikommisionär Guenther Oettinger menar att ju mer beslutet dröjer, desto större blir importen av gas och olja, och att OPEC och Ryssland är de ända som tjänar på dröjsmålet. För att minska risken för ökade matpriser och oavsiktliga miljökonsekvenser har det talats om att begränsa matinnehållet till 5 %.

Sydsvenskan - 18 sep 19 kl. 07:00

SAS köper mer biobränsle – om kunden betalar

Genom att låta kunderna betala ett valfritt tillägg hoppas SAS kunna tanka mer biobränsle i sina plan. Att bolaget själv skulle bära kostnaden är inte möjligt i dag, enligt Lars Andersen Resare, hållbarhetschef på SAS. Biobränsle lyfts ofta fram som en.

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 19 kl. 07:00

SAS köper mer biobränsle – om kunden betalar

Genom att låta kunderna betala ett valfritt tillägg hoppas SAS kunna tanka mer biobränsle i sina plan. Att bolaget själv skulle bära kostnaden är inte möjligt i dag, enligt Lars Andersen Resare, hållbarhetschef på SAS. Biobränsle lyfts ofta fram som en.

SR - 18 sep 19 kl. 09:52

SAS-kunder kan betala extra för biobränsle

Flygbolaget SAS kunder ska kunna betala ett valfritt tillägg för att mer biobränsle ska användas under flygturen. SAS har fått möjlighet att köpa mer biobränsle men uppger att bolaget inte kan bära den kostnaden själv idag..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

16 års fängelse för mord i Boxholm

En 27-årig man döms av Linköpings tingsrätt till sexton års fängelse för ett mord i Boxholm i Östergötland, rapporterar Corren..

DN - 4 timmar sedan

Så länge överlever viruset på saker och ytor

Hur länge överlever coronaviruset på din mobiltelefon och behöver du vara orolig för att bli smittad av mat från affären?.

DN - 5 timmar sedan

Bil körde av bro i Grums – man omkom

En man i 60-årsåldern har omkommit i en singelolycka utanför Grums. Mannen hade kört av en bro och hans bil landade på E18 som går nedanför….

DN - 6 timmar sedan

Stänga eller inte – olika strategier i kommuner

Striktare allmänna råd i flera regioner • Så har kommuner valt att göra..

DN - 6 timmar sedan

Värmland behåller 50-gränsen på grund av ökad smitta

Landshövdingen i Värmland, Georg Andrén, beslutade på fredagen att behålla gränsen på 50 personer vid offentliga tillställningar och….

DN - 8 timmar sedan

Fyra häktas för människorov i Knivsta

Tre män och en kvinna har häktats, på sannolika skäl misstänkta för att ha kidnappat en man i 20-årsåldern tills hans anhöriga betalade….

DN - 8 timmar sedan

Förtroendet för Tegnell i topp när smittan ökar

Allt fler har förtroende för FHM och statsepidemiologen, visar DN/Ipsos..

DN - 9 timmar sedan

Mord i Boden – man begärd häktad

En man i 45-årsåldern har begärts häktad misstänkt för ett mord på en ung man i Boden tidigare i veckan, rapporterar lokala medier..

DN - 10 timmar sedan

Nordfront-utgivare döms för hets mot folkgrupp

Marcus Hansson, ansvarig utgivare för nazistiska Nordiska motståndsrörelsens sajt Nordfront, döms av Falu tingsrätt för hets mot folkgrupp,.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.