Sydsvenskan > Kultur

Sunday, 25 October, 06:25

Sydsvenskan - 17 okt 20 kl. 18:00

Klyftorna i skolan har bitit sig fast i Malmö”Vi skickar elever till gymnasiet som inte är behöriga.”.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmö

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klyftornai , skolanhar , bititsig , fasti , Malmö
Helsingborgs Dagblad - 05 okt 19 kl. 10:00

Mobilfritt – men skolan sitter fast i den digitala rävsaxen

Frågorna skolan borde ha ställt sig är "Vad ska vi digitalisera och varför?"..

Sydsvenskan - 07 okt 19 kl. 21:00

Mobilfritt – men skolan sitter fast i den digitala rävsaxen

Frågorna skolan borde ha ställt sig är: "Vad ska vi digitalisera och varför?".

DN - 06 sep 16 kl. 14:28

Johan Hilton: Debatten om skolan sitter fast mellan flummet och piskan


Krönika. Den svenska skoldebatten är som ett årsmöte för Obotliga Nostalgikers Riksförbund, där man längtansfullt talar om fornstora dagar då rosenkindade elever satt och bildade sig i bänkraderna..

Alliansfritt Sverige - 17 jun 13 kl. 13:19

Folkparitet: klyftorna har inte ökat ? hör ni det!?

Idag begår Folkpartiet i form av Erik Ullenhag och Carl B Hamilton DN-Debatt i vilken de hävdar att klyftorna inte har ökat. I DN lägger de tusentals tecken på att förklara för folket att klyftorna inte alls har ökat under deras tid vid makten. Många siffror blir det, bland annat nämns Grekland lite otippat som exempel på att metod att mäta relativ fattigdom inte är bra, detta eftersom Grekland minskade sin relativa fattigdom under mellan 2007-2009.

Alliansfritt Sverige - 14 feb 12 kl. 20:28

Borg: klyftorna är sossarnas fel!

SKULDFRI. Klyftorna ökar, och enligt finansminister Anders Borg är det inte han utan Socialdemokraterna, oppositionsparti sedan över fem år tillbaka, som bär ansvaret:
Det är till allra största delen tidigare S-regeringars ansvar att klyftorna i Sverige har ökat, hävdade finansminister Anders Borg (M) i en debatt i riksdagen om ekonomisk ojämlikhet. Han sade att den så kallade Gini-koefficienten, ett mått på inkomstskillnader, har ökat de senaste decennierna.

Alliansfritt Sverige - 28 maj 14 kl. 08:48

Folkpartiets egen rapport kommer fram till att utanförskapet bitit sig fast

Folkpartiet har ännu en gång låtit kartlägga utanförskapet i Sverige och det är inga roliga nyheter. Utanförskapet biter sig fast: Bara varannan har ett jobb att gå till och drygt fyra av tio elever går ut grundskolan utan godkänt betyg i alla ämnen. Så ser situationen ut i landets mest utsatta bostadsområden enligt en rapport från Folkpartiet, som för femte gången kartlagt utanförskapet i Sverige.

Alliansfritt Sverige - 29 dec 11 kl. 06:00

Skattepolitiken ökar klyftorna och utbildningspolitiken blir allt sämre på att minska dem


SAMHÄLLSGEMENSKAP. Vi har skrivit om de ökande ekonomiska klyftorna i Sverige. Nu kommenterar finansminister Anders Borg (M) utvecklingen:Sänkta skatter och ökade kapitalinkomster gör att Sverige dras isär.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Sydsvenskan - 02 jun 11 kl. 06:57

"Staten måste ta över skolan"

Kommunaliseringen av skolan har lett till ojämlikhet, sämre kunskapsresultat och lägre lärarlöner, menar ordföranden för Lärarnas riksförbund, Metta Fjelkner.
Det är uppenbart för allt fler att det behövs långsiktiga lösningar för skolan. Klyftorna växer och osäkerheten ökar samtidigt som resultaten sjunker.

YLE - 25 sep 13 kl. 07:55

Lipponen: Valbar skolsvenska ökar de sociala klyftorna

Paavo Lipponen, ordförande för Svenska nu -delegationen, är lättad över de mer positiva attityderna gentemot skolsvenska bland politiker. Han anser att valbar skolsvenska kunde vara skadligt för unga. Lipponen, som förespråkar svenskundervisning i skolan, anser att valbar skolsvenska kunde öka de sociala klyftorna.

Kristianstadsbladet - 09 mar 13 kl. 06:30

Skolan, staten och samhället

Lagstadgad läxhjälp gör inte skolan bättre.
I helgen samlas Folkpartiets kommunpolitiker på ett liberalt riksmöte i Västerås. Partiledare Jan Björklund inledningstalar och liberalismen i kommun och landsting kommer att diskuteras från olika vinklar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.