SR > Nyheter

Sunday, 25 October, 21:12

SR - 17 okt 20 kl. 17:53

Belarusiska landsbygden splittrad två månader efter valetEfter presidentvalet och de enorma demonstrationerna mot Alexander Lukasjenko som pågått i mer än två månader så är Belarus en delad nation. Hur många som stödjer vilken sida är svårt att veta i en diktatur. Jag åkte ut i de belarusiska byarna och hamnade mitt i ett bygräl..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Alexander Lukasjenko, Belarus

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Belarusiska, landsbygden, splittrad, två, månaderefter , valet
SR - 10 aug 18 kl. 11:44

Flera belarusiska journalister släppta

Flera av de belarusiska journalister som de senaste dagarna suttit häktade i huvudstaden Minsk har släppts, det uppger den belarusiska nättidningen Tut.by..

DN - 11 maj 20 kl. 20:53

Covid-19 stoppar belarusiska matcher

Två matcher i den belarusiska fotbollsligan har fått skjutas upp på grund av misstänkta covid-19-fall..

SVT - 14 aug 20 kl. 11:25

Tichanovskaja: Kräv omräkning av belarusiska valet

Den belarusiska oppositionsledaren Svetlana Tichanovskaja uppmanar i ett tal borgmästarna i Belarus att organisera fredliga samlingar i protest mot valet som hölls i landet nyligen, rapporterar Reuters..

SVT - 17 aug 20 kl. 18:17

Löfven om Belarus: ”Står enade med belarusiska folket”

Stefan Löfven ser med stort allvar på utvecklingen i Belarus och markerar mot presidentvalet i ett uttalande. Inom EU ska stats- och regeringscheferna samtidigt hålla ett extrainsatt möte om situationen i landet. – Vi står enade med det belarusiska folket, och stödjer helhjärtat dess rätt att själva bestämma sin framtid och fritt välja sina ledare, säger Stefan Löfven..

SR - 24 aug 20 kl. 16:18

Belarusiska förläggaren: En fri barnlitteratur kan bara utvecklas i ett fritt land

Den belarusiska barnboksförläggaren och översättaren Nadja Kandrusevitj-Sjidlovskaja i Minsk är en av de som deltagit i protesterna de senaste veckorna. Hennes egna förlag Koska är specialiserat på att ge ut svenska barnböcker i Belarus. Pettson och Findus, Mamma Mu och kråkan och Sara Lundbergs böcker är några av de titlar hon har översatt..

SVT - 08 sep 20 kl. 09:55

Belarusiska gränspolisen: Kolesnikova är i Ukraina

Protestledaren Maria Kolesnikova och två andra belarusiska oppositionspolitiker som har varit försvunna sedan i måndags uppges befinna sig i Ukraina. En oppositionskälla menar dock att de inte hade några planer på att lämna landet..

Barometern - 04 nov 13 kl. 07:09

Landsbygden ignoreras

Allt fler människor flyttar från landet till städer. Regeringen, med Centerpartiet, vågar och vill inte längre stå upp för landsbygdsfrågorna. Men någon måste våga stå upp för Kalmar län.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 06:57

De rödgröna sviker landsbygden

Nu har Sverige fått en rödgrön regering som börjar med att plocka bort landsbygdsdepartementet. Det departement som i mina ögon är det viktigaste för att få en samlad bild över landsbygdens näringar, jordbruk, skogsbruk och livsmedelsproduktion, men också landsbygdens utveckling i övrigt, skriver Patrik Davidsson (C), ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund i Kronobergs län. Centerpartiet har sina rötter på landsbygden och de allra flesta av våra väljare och medlemmar finns just utanför stor­städerna.

SmålandsPosten - 31 jan 14 kl. 07:07

Landsbygden är nödvändig för grön framtidsomställning

?Under lång tid har vi sett hur landsbygden avfolkas, hur offentlig service dras bort och hur privat service då försämras. När staten avvecklar Försäkringskassan, post och Apotek, så försämras förutsättningarna för privat service.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 06:45

Rovdjur är ett hot mot företagandet på landsbygden

Vargen är ett hot mot alla som försöker bedriva företag med djurhållning på landsbygden och där man försöker överleva på det. Därför vill vi att rovdjurens utbredning ska begränsas med jakt så att de inte stör företagandet på landsbygden, skriver Tommy Andersson Centerpartiet Ljungby kommun och Lars-Ove Johansson, ordförande LRF Sydost. Naturvårdsverkets förslag om att södra rovdjursområdet, det vill säga södra Sverige, ska innehålla tre vargrevir med cirka 30–40 vargar, ger dåliga signaler om vi på allvar vill värna landsbygdsutveckling.

Sydsvenskan - 29 aug 11 kl. 06:30

Splittrad bok om en splittrad värld

The Agency. Norstedts.
SISELA LINDBLOM.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Militär kapplöpning om Arktis trappas upp

En avvecklad och tidigare topphemlig örlogsbas i norra Norge skall åter tas i bruk av den norska försvarsmakten. Samtidigt ökar USA sin militära närvaro i området. Norge och USA för därför nu samtal om att amerikanska flottan i ökad omfattning skall kunna använda norska hamnar för sina ubåtar..

SR - 2 timmar sedan

Köerna långa när Chile röstar om ny konstitution

Idag folkomröstar Chile om en ny konstitution och det handlar om landet ska ersätta den konstitution som militärdiktaturen införde för 40 år sedan..

SR - 2 timmar sedan

”Guldbron” invigd – åsikter går isär bland besökarna

Idag invigdes bron vid Slussen i Stockholm, guldbron som den kallats, av kung Carl-Gustav och kronprinsessan Viktoria. Men under invigningen idag, gick åsikterna isär om vad besökarna tycker om bron..

SR - 3 timmar sedan

Kamerun i chock och sorg efter skolattack

Kamerun är i chock och sorg efter att nio barn dödades och ett tiotal skadades i en attack på en skola igår. Regionen har i fyra år plågats av en konflikt mellan engelsktalande separatister och regeringsstyrkor..

SR - 3 timmar sedan

Arabländer bojkottar franska varor

En kris mellan Frankrike och den muslimska världen är under uppsegling. Uppmaningar att bojkotta Frankrike sprider sig efter att president Macron kritiserat Islam i samband med mordet på den franske läraren som visat bilder av Mohamedkarikatyrer. Turkiets president Erdogan har uppmanat Macron att genomgå en psykiatrisk undersökning, vilket lett till att Frankrike kallat hem sin ambassadör från Turkiet..

SR - 4 timmar sedan

Finsk politiker utpressad efter att patientjournaler spridits

Läckan som orsakats av hackare har på nätet spridit hundratals känsliga patientuppgifter och journaler från ett psykoterapiföretag..

SR - 5 timmar sedan

Kraftig ökning av cannabisodlingar

Odling av cannabis i Sverige verkar öka kraftigt under coronapandemin. Det visar preliminära siffror från Polisen som Ekot tagit del av..

SR - 6 timmar sedan

Nationellt nödläge i Spanien

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez har för andra gången i år utlyst ett nationellt nödläge som han hoppas gälla i sex månader. Anledningen är den nya smittvågen av coronaviruset.

SR - 6 timmar sedan

Studenter som begått grova brott ska lättare kunna stängas av

Regeringen vill att studenter som begått grova brott lättare ska kunna stängas av från högskolor och universitet..

SR - 9 timmar sedan

USA:s smittskyddsexpert: Vaccin om en månad

Den ledande smittskyddsexperten i USA, Anthony Fauci, sa idag att man om drygt en månad troligen har fått fram ett säkert och effektivt vaccin mot covid-19..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.