SVT > Inrikes

Wednesday, 21 October, 04:38

SVT - 17 okt 20 kl. 17:41

Studie: Ärliga på sociala medier är nöjdare med livetDe som regelbundet postar inlägg i sociala medier där de skönmålar sitt liv mår sämre än de som är ärliga, visar en ny studie vid Columbia University. Men enligt psykologen Siri Helle som tagit del av studien, är effekterna endast kortsiktiga. – Det ger en ganska liten effekt, en liten humörboost, säger hon..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Columbia University, Siri Helle

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studie, Ärliga, sociala, medierär , nöjdaremed , livet
Dagensanalys.se - 10 apr 17 kl. 13:31

Du ger fem år av ditt liv till sociala medier (Infographic)

En studie från SmartBrief visar att människor spenderar mer än fem år av sina liv på sociala medier. I jämförelse spenderas 3,5 år med att äta och dricka. Vad innebär det för oss människor?

YLE - 22 jan 16 kl. 04:23

Ny studie: Omöjligt att ha mer än 150 riktiga vänner på sociala medier

En ny studie från Oxfords universitet har undersökt vänskap på sociala medier. Precis som i verkliga livet visar resultatet att det finns en gräns för hur många riktiga vänskapsband som är möjliga. Tidigare forskning har kommit fram till att det är omöjligt att ha nära band till fler än 150 personer.

Dagensanalys.se - 13 okt 16 kl. 15:56

Facebook dominerar och Twitter tappar – så använder vi sociala medier 2016

Svenskarna gillar sociala medier och användningen fortsätter att öka. 77 procent av alla internetanvändare* använder sociala medier, och vi lägger allt mer tid på det. Facebook är fortfarande populärast och fortsätter att öka i alla åldrar utom bland de under 16 år.

Politologerna - 17 dec 17 kl. 08:55

Lucka 17#: Politiska kandidater på sociala medier

Inlägget är samförfattat av Linn Sandberg och Patrik Öhberg Etablerade medier har inte längre samma självklara roll som den förmedlande länken mellan politiker och väljare. Sociala medier har underlättat för politiker att nå ut till sina väljare. Genom att använda Facebook och Twitter kan en politiker på ett enklare sätt föra fram sitt budskap och i högre grad påverka hur hon framstår inför sina väljare och följare.

Dagensanalys.se - 07 okt 19 kl. 21:36

Sociala medier rusar förbi print

En ny global studie visar att sociala medier kommer att rusa förbi print innan året är slut. Sociala medier kommer att stå för 20 procent av annonsinvesteringarna och print för 13 procent. Det här är första gången som sociala medier är större än print, på global nivå.

Dagensanalys.se - 08 jun 16 kl. 16:00

Peak Facebook – har användandet av sociala medier nått sitt tak?

En ny studie som samlat på sig datakring användandet av sociala medier från nio olika länder visar samma sak – vi spenderar mindre tid på dessa sajter än tidigare. Är 2016 året då allt vänder? Det är analys- och undersökningsföretaget SimilarWeb som har gjort denna studie, där man gått igenom Androidanvändarnas vanor på sociala medier i nio länder.

Dagensanalys.se - 22 nov 16 kl. 14:47

Studie: konsumenternas köpval påverkas av videos på sociala medier

Enligt en ny studie så uppger 74 procent av konsumenterna att deras beslut kring köpet av en produkt påverkas av vad de först sett i en video på sociala medier. Studien, som gjorts åt Brightcove (som själva skapar onlinevideos) utfördes på 5 500 konsumenter från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, USA och Australien. Bland några av resultaten märks det att: 46 procent av de som deltog uppgav att de gjorde ett köp efter att ha sett en video från varumärket på sociala medier – och 32 procent övervägde ett köp efter samma sak.

SvD - 27 jun 12 kl. 11:52

Sociala medier stort bland ungdomar

Närmare 90 procent av ungdomar i åldrarna 15-24 år använder sociala medier en vanlig dag, visar ny statistik från Göteborgs universitets årliga studie Mediebarometern..

Dagensanalys.se - 08 mar 18 kl. 15:03

”Jag kan sluta när jag vill” – så använder vi sociala medier

En undersökning från Pew Research visar att 68 % av amerikaner över 18 år finns på Facebook, och mer än hälften av dem går in på nätverket flera gånger om dagen. Dock är användandet av YouTube ännu högre, hela 73 % använder sig av videoplattformen. Trots det menar de flesta att de lätt skulle kunna sluta använda sociala medier, men frågan är hur sant det faktiskt är.

Dagensanalys.se - 19 jan 18 kl. 11:01

Vill du hänga med i nyhetsflödet ska du undvika sociala medier

En ny studie från JMG på Göteborgs universitet visar att personer som följer nyheter via sociala medier har lägre kunskap om vad som händer än de som följer traditionella nyhetsmedier. Samtidigt har antalet personer som vänder sig till just sociala medier för nyheter ökat de senaste åren. Studien har framför allt fokuserat på politiska händelser, där de som får till sig sina nyheter via TV, dagstidningar, radio eller nyhetssajter har bättre kunskaper än de som får sina nyheter via sociala medier.

Dagensanalys.se - 28 jul 16 kl. 09:43

Åtta av tio vill ha åldersgräns i sociala medier

Det finns ett stort stöd bland svenska folket för åldersgräns i sociala medier. Åtta av tio tycker det är bra med åldersgräns och fyra av tio vill att åldersgränsen ska vara antingen 15 eller 16 år. Det visar Novus  undersökning om svenskarnas inställning till reklam som är gjord på uppdrag av Sveriges Annonsörer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.