Expressen > Nyheter

Tuesday, 27 October, 00:45

Expressen - 17 okt 20 kl. 15:42

Drogtester av elever kan strida mot lagenHalmstad kommun planerar att införa slumpmässiga drogtester i gymnasieskolor.Nu visar det sig att det kan strida mot svensk grundlag – och skolinspektionen har inlett en utredning.– Man ska inte utsätta elever för press att genomföra ett sådant test, säger Hanna Carlsson, jurist på Skolinspektionen, till Hallandsposten..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Hanna Carlsson, Skolinspektionen, Hallandsposten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Drogtesterav , eleverkan , stridamot , lagen
Västerbottens Folkblad - 02 jan 19 kl. 16:00

[PLUS] Överklagar drogtester – ”strider mot lagen”

I december beslutade Skellefteå kommun att införa slumpvisa drogtester i gymnasieskolorna.....

Skånskan - 05 apr 19 kl. 10:05

Drogtester- inget integritetsintrång

Svalöv Replik Håkan Sträng (L)
Vi hävdar inte att drogtester i skolan skulle vara den ”quick fix” som Håkan Sträng påstår. Vi menar att slumpmässiga drogtester har ett starkt signalvärde bland skolelever, för verksamhet och kommuninvånare.
Testerna ska i sig vara frivilliga och inget intrång i den personliga integriteten.

Sydsvenskan - 05 aug 15 kl. 16:28

Skola kritiseras för drogtester

En skola i Vetlanda får hård kritik av skolinspektionen för sina drogtester. Skolan har hotat elever med avstängning om de vägrade att testa sig och flera elever har stängts av.Enligt Skolinspektionen har skolan både kränkt elevernas grundlagsskyddade rätt att neka drogtest och brutit mot skollagen, uppger SVT Nyheter Jönköping.

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 15 kl. 16:28

Skola kritiseras för drogtester

En skola i Vetlanda får hård kritik av skolinspektionen för sina drogtester. Skolan har hotat elever med avstängning om de vägrade att testa sig och flera elever har stängts av.Enligt Skolinspektionen har skolan både kränkt elevernas grundlagsskyddade rätt att neka drogtest och brutit mot skollagen, uppger SVT Nyheter Jönköping.

Sydöstran - 04 maj 20 kl. 05:00

Krupa tänker fortsätta strida för drogtester

Moderaterna tänker fortsätta slåss för slumpvisa drogtester i skolorna. – Det tänker vi verkligen göra. Vi är väldigt missnöjda med det svar vi har fått av de styrande politikerna.

SvD - 05 aug 15 kl. 16:30

Skola kritiseras för drogtester

En skola i Vetlanda får hård kritik av skolinspektionen för sina drogtester. Skolan har hotat elever med avstängning om de vägrade att testa sig och flera elever har stängts av..

Barometern - 12 mar 19 kl. 14:36

Elever positiva till införda drogtester

Åkrahällskolan har infört frivilliga drogtester för sina elever. Testerna infördes redan under hösten och har redan gett mycket positiv respons från eleverna på skolan..

Skånskan - 20 mar 19 kl. 05:00

Vill införa drogtester på kommunens skolor

SVALÖV Slumpmässiga drogtester i både mellan, högstadium och gymnasieskolan.
Den åtgärden vill Sverigedemokraterna se för att förhindra unga att hamna i ett drogberoende.– Vi kan se ökning av draghanteringen i våra olika orter och på våra skolor.

Nyheter 24 - 17 jun 11 kl. 19:21

Rädda Barnen:"Polisen har en övertro på drogtester"


Nu börjar Helsingborgspolisen drogtesta 12-åringar mot föräldrarnas vilja. HELSINGBORG. Riktlinjerna är uppdragna och klara.

Kristianstadsbladet - 23 sep 14 kl. 08:57

Föräldrarna ska inte behöva strida för stöd

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Replik på Maria Elofsson ”Vad vore vi utan Skolinspektionen?”, 15/9.
Det är inte rimligt att föräldrar till barn i behov av särskilt stöd ska behöva kämpa och strida för att deras barn ska få den hjälp de behöver.

SmålandsPosten - 24 aug 18 kl. 01:44

Elever drogtestas i Norrköping

Norrköping inför slumpmässiga drogtester av elever på de kommunala gymnasieskolornas yrkesprogram. En av orsakerna till beslutet är att det förekommer elever som är drogpåverkade på skolan under skoltid, skriver Folkbladet.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.